Knaus caravans en campers

Het bedrijf met de twee zwaluwen in het logo is een fabrikant van caravans en campers. Met ruim vijftig jaar ervaring is Knaus een oudgediende in de recreatiebranche en een merk dat al bijna 30 jaar campers produceert.

Het interieur van Knaus’ nieuwe topmodel, de Azur.

Bij de Knaus staat innovatie hoog in het vaandel. De fabrikant gaat er prat op ieder jaar tientallen nieuwe prototypes te bouwen. Illustratief hiervoor is de Travelino en de Deseo: lichtgewicht caravans, gebouwd volgens de in eigen huis ontwikkelde FibreFrame technologie.

CARAVANMODELLEN

De Sport is de instapserie bij de caravans en verkrijgbaar in vijftien indelingen. Daarnaast produceert Knaus al decennialang de Südwind, een caravan uit de middenklasse met zestien indelingen die ook met 60 Year-pakket geleverd kan worden. Binnen de Sport- en de Südwindrange zijn er diverse modellen als ePower-versie leverbaar: zonder gasinstallatie, maar met 230V-inductiekookplaat, een 230V-airco (die ook als verwarming gebruikt kan worden) en een 230V-compressorkoelkast. Door het ontbreken van gasflessen is er extra bagageruimte in de disselkast. Een Een bijzondere andere caravan is de multifunctionele Sport&Fun met de grote achterdeur. Ook de Deseo heeft een achterdeur – daardoor kan er zelfs een motorfiets mee – en hij is optioneel te leveren met hefbed. De Deseo is gebouwd volgens de in eigen beheer ontwikkelde fibreframe bouwwijze. Diezelfde techniek wordt gebruikt bij de voor modeljaar 2023 geïntroduceerde Knaus Azur-caravan, waarvan we de naam nog kennen uit de jaren ’80. Ook toen zat dit model in de premiumklasse den dat geldt nu ook voor de nieuwe Azur, met van binnen een zeer stijlvol interieur en boordevol slimme vondsten.

De Knaus Tourer Van, gebouwd op de Volkswagen T6.1.

CAMPERMODELLEN

De instapserie bij de campers is de L!ve (met uitroepteken) bestaande uit een halfintegraal (L!ve Ti), een deels verhoogde halfintegraal met hefbed (L!ve Wave) en een L!ve-i: een integraalcamper met enkele bedden. In de middenklasse zien we de Sky-serie met uitvoeringen als de Sky Ti (zes indelingen) en Sky Wave (met hefbed, drie indelingen). Van de Sky Ti-halfintegraal is er een speciale editie leverbaar: de Platinum Selection, in zes indelingen. De Sun I is het topmodel van Knaus: een luxe integraal met drie indelingen. Ook in het prgramma; de Van, een compacte halfintegraal die slechts 2.20 meter breed is en verkrijgbaar in twee indelingen. Deze wagens zijn ook leverbaar als Vansation-uitvoering met veel extra’s in de standaarduitrusting. En dan is er ook nog de Van Ti Plus op basis van een M.A.N.-chassis: compacte campers met een sportief design, verkrijgbaar in twee indelingen, waarbij de 650 MEG ook als Platium Selection verkrijgbaar is. Tot slot de campervans, die bij Knaus CUV’s heten: Caravaning Utility Vehicles. Hier zien we de Boxstar, de Boxlife en de Boxdrive – de laatste op basis van M.A.N. De campervans komen uit de fabriek in Nagyoroszi (Hongarije). Nieuw voor 2023 is de Knaus Tourer Van, een compacte halfintegraal op basis van de VW T6.1 met een lengte van 5,88 meter. Er is keuze uit twee indelingen: de 500 LT en de 500 MQ waarbij de laatste een bijzondere badkameroplossing heeft waarbij een douche ontstaat als je een deel van het achterbed opklapt. Beide modellen beschikken over een slim hefbed boven de cabine zodat er in de 500 MQ maximaal vier personen kunnen slapen – in de 500 LT is dit het enige bed. Een variant op de Tourer Van is de de Tourer CUV: ook op VW T6.1 maar dan met een door Knaus ontwikkeld hefdak over het hele lengte die de wagen stahoogte oplevert en tijdens het rijden voor een lagere Cw-waarde zorgt.

Meer weten? www.knaus.com
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.