Knaus caravans en campers

Het bedrijf met de twee zwaluwen in het logo is een fabrikant van caravans en campers. Met ruim vijftig jaar ervaring is Knaus een oudgediende in de recreatiebranche en een merk dat al bijna 30 jaar campers produceert.

Bij de Knaus-fabriek staat innovatie hoog in het vaandel. De fabrikant gaat er prat op ieder jaar tientallen nieuwe prototypes te bouwen. Illustratief hiervoor is de geboorte van de Travelino en Deseo: lichtgewicht caravans op basis van de door Knaus in eigen huis ontwikkelde FibreFrame technologie, die op termijn ook geïntroduceerd zal gaan worden bij de Knaus campers.

CARAVANMODELLEN
De Sport is de instapserie bij de caravans van Knaus en verkrijgbaar in vijftien indelingen. Daarnaast produceert Knaus al decennialang de Südwind, een caravan uit de middenklasse. De Südwind is een  echte familiecaravan; er zijn in totaal zestien indelingen en de Südwind is ook als Scandinavian Selection leverbaar. Voor de actieve caravanner is er de multifunctionele Sport & Fun. Door de grote achterdeur schuif je een surfplank of motor gemakkelijk naar binnen. Tenslotte is er de Deseo, ook een multifunctionele caravan, met een bijzondere bouwwijze met FibreFrame technologie. De Deseo – met enorme achterklep – combineert lichtgewicht met een trendy design. In de Deseo is optioneel een hefbed leverbaar.

CAMPERMODELLEN
De L!ve (met uitroepteken) is de instapserie van Knaus, bestaande uit een halfintegraal (L!ve Ti) en een deels verhoogde halfintegraal (L!ve Wave) waarvan alle vijf indelingen een hefbed boven de dinette hebben. Inmiddels is er ook een een L!ve I: een integraal camper in drie lengtes en met enkele bedden achter. In de middenklasse bouwt Knaus de Sky in de uitvoeringen Sky Ti met zes indelingen en de Sky Wave uitvoering met drie indelingen. Van de Sky Ti-halfintegraal is er een speciale editie leverbaar: de Platinum Selection, in zes indelingen. De Sun I is het topmodel van Knaus, een luxueuze integraal met twee indelingen. Dan komen we bij de Van: een compacte halfintegraal (Van TI) die slechts 2.20 meter breed zijn en verkrijgbaar in twee indelingen. Deze campers zijn ook leverbaar als Vansation-uitvoering met veel extra’s in de standaarduitrusting. En dan is er ook nog de Van Ti Plus op basis van een M.A.N.-chassis: compacte campers met een sportief design, verkrijgbaar in twee indelingen. Tot slot de buscampers, die bij Knaus CUV’s heten: Caravaning Utility Vehicles. Hier zien we de Boxstar, de Boxlife en de Boxdrive – de laatste op basis van de VW Crafter. De buscampers komen uit de fabriek in Nagyoroszi (Hongarije) en vormen een steeds belangrijker onderdeel van het Knaus-programma. Het Knaus hefdak is leverbaar op drie indelingen van de Boxstar en op drie indelingen van de Boxlife. Daardoor krijgen deze buscampers er twee slaapplekken bij.

Meer weten? www.knaus.com
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!