Knaus caravans en campers

Het bedrijf met de twee zwaluwen in het logo is een fabrikant van caravans en campers. Met ruim vijftig jaar ervaring is Knaus een oudgediende in de recreatiebranche en een merk dat al bijna 30 jaar campers produceert.

Bij de Knaus staat innovatie hoog in het vaandel. De fabrikant gaat er prat op ieder jaar tientallen nieuwe prototypes te bouwen. Illustratief hiervoor is de Travelino en de Deseo: lichtgewicht caravans, gebouwd volgens de in eigen huis ontwikkelde FibreFrame technologie.

CARAVANMODELLEN

De Sport is de instapserie bij de Knaus-caravans en verkrijgbaar in vijftien indelingen. Daarnaast produceert Knaus al decennialang de Südwind, een caravan uit de middenklasse met zestien indelingen die ook met 60 Year-pakket geleverd kan worden. Voor de actieve caravanner is er de multifunctionele Sport&Fun met de grote achterdeur. Tenslotte is er de Deseo, ook een multifunctionele caravan, met een bijzondere, lichtgewicht FibreFrame bouwwijze. De Deseo – ook met enorme achterklep – is optioneel een hefbed leverbaar. Knaus heeft met ingang van modeljaar 2022 diverse modellen van de Sport en Südwind leverbaar als ‘ePower’: zonder gasinstallatie, maar met 230V-inductiekookplaat, een 230V-airco die ook als verwarming gebruikt kan worden en een 230V-compressorkoelkast van 98 of 150 liter. Door het ontbreken van gasflessen is er extra bagageruimte in de disselkast.

CAMPERMODELLEN

De L!ve (met uitroepteken) is de instapserie met een halfintegraal (L!ve Ti), een deels verhoogde halfintegraal (L!ve Wave, vijf indelingen met hefbed) en een L!ve I integraalcamper (drie lengtes met enkele bedden achterin). In de middenklasse bouwt Knaus de Sky met uitvoeringen als de Sky Ti (zes indelingen) en  Sky Wave (met hefbed, drie indelingen). Van de Sky Ti-halfintegraal is er een speciale editie leverbaar: de Platinum Selection, in zes indelingen. De Sun I is het topmodel van Knaus, een luxe integraal met drie indelingen. Dan komen we bij de Van: een compacte halfintegraal (Van TI) die slechts 2.20 meter breed is en verkrijgbaar in twee indelingen. Deze campers zijn ook leverbaar als Vansation-uitvoering met veel extra’s in de standaarduitrusting. En dan is er ook nog de Van Ti Plus op basis van een M.A.N.-chassis: compacte campers met een sportief design, verkrijgbaar in twee indelingen, waarbij de 650 MEG ook als Platium Selection verkrijgbaar is. Tot slot de campervans, die bij Knaus CUV’s heten: Caravaning Utility Vehicles. Hier zien we de Boxstar, de Boxlife en de Boxdrive – de laatste op basis van M.A.N. De campervans komen uit de fabriek in Nagyoroszi (Hongarije). Het Knaus hefdak is leverbaar op drie indelingen van de Boxstar en op drie indelingen van de Boxlife. Daardoor krijgen deze campervans er twee slaapplekken bij.

Meer weten? www.knaus.com
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu