Knaus caravans en campers

Het bedrijf met de twee zwaluwen in het logo is een fabrikant van caravans en campers. Met ruim vijftig jaar ervaring is Knaus een oudgediende in de recreatiebranche en een merk dat al bijna 30 jaar campers produceert.

Bij de Knaus-fabriek staat innovatie hoog in het vaandel. De fabrikant gaat er prat op ieder jaar tientallen nieuwe prototypes te bouwen. Illustratief hiervoor is de geboorte van de Travelino en Deseo: lichtgewicht caravans op basis van de door Knaus in eigen huis ontwikkelde FibreFrame technologie, die op termijn ook geïntroduceerd zal gaan worden bij de Knaus campers.

CARAVANMODELLEN
De Sport is een instapcaravan van Knaus en verkrijgbaar in vijftien indelingen. Daarnaast produceert Knaus de Südwind, een zeer degelijke caravan in de middenklasse. Hij is in 2019 totaal vernieuwd, er zijn in totaal vijftien indelingen en de Südwind is ook als Scandinavian Selection leverbaar. Voor de actieve caravanner is er de multifunctionele Sport & Fun. Door de grote achterdeur schuif je een surfplank of motor gemakkelijk naar binnen. In 2016 introduceerde Knaus de Travelino die door de FibreFrame-bouwwijze en het lichtgewicht PowerAxle chassis 35 procent lichter is dan een conventionele caravan. Tenslotte is er de Deseo, een multifunctionele caravan, eveneens gebouwd met FibreFrame technologie. De Deseo – met enorme achterklep – combineert lichtgewicht met een trendy design.

CAMPERMODELLEN
De L!ve (met uitroepteken) is de instapserie van Knaus, bestaande uit een alkoof (L!ve Traveller), een halfintegraal (L!ve Ti) en een deels verhoogde halfintegraal (L!ve Wave) waarvan alle vijf indelingen een hefbed boven de dinette hebben. In 2020 zien we hier ook een L!fe I, een integraal camper in twee lengtes en met enkele bedden achter. In de middenklasseserie is er de Sky in de uitvoeringen Sky Ti, Sky Wave en een Sky I uitvoering met totaal vijftien indelingen. Van de Sky Ti-halfintegraal is er een speciale editie leverbaar: de Ski Ti Platinum Selection, in zes indelingen. De Sun is het topmodel van Knaus en heeft een halfintegraal- en integraaluitvoering met totaal zeven indelingen. Dan komen we bij de Van: een compacte halfintegraal (Van I) en integraal (Van I) die slechts 2.20 meter breed zijn (verkrijgbaar in vijf indelingen). En dan is er ook nog de Van Ti Plus op basis van de M.A.N.-chassis: compacte campers met een sportief design, verkrijgbaar in twee indelingen. Tot slot de buscampers, die ze bij Knaus CUV’s noemen: Caravaning Utility Vehicles. Hier onderscheiden we de Boxstar, de Boxlife en de Boxdrive (de laatste op basis van de VW Crafter). De buscampers komen uit de fabriek in Nagyoroszi (Hongarije) en vormen een steeds belangrijker onderdeel van hun programma. De Boxstar XL is nieuw met een verhoogd dak in de uitvoeringen Lifetime en Street 600.

Meer weten? www.knaus.com
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts