Knaus caravans en campers

Het bedrijf met het kenmerkende zwaluwlogo is een fabrikant van caravans en campers. Met ruim vijftig jaar ervaring is het een oudgediende in de recreatiebranche. Als onderdeel van de Knaus Tabbert groep produceren zij bovendien al bijna 30 jaar campers. 

Knaus camper Traveller

Bij de Knaus-fabriek staat innovatie hoog in het vaandel. De fabrikant gaat er prat op ieder jaar zeker tachtig nieuwe prototypes te bouwen. Illustratief hiervoor is de geboorte van de lichtgewicht caravans Travelino en Deseo, caravans met door Knaus ontwikkelde FibreFrame technologie die lage gewichten mogelijk maken. Lichtgewicht bouwen is momenteel hun missie. De te verwachten volgende stap is toepassing van deze technologie bij de Knaus campers.

Knaus camper travelino

CARAVANMODELLEN

De Sport is een instapcaravan van Knaus en is verkrijgbaar in zeventien indelingen. Daarnaast produceren zij de Südwind, een zeer degelijke caravan in de middenklasse. Hij is in 2019 totaal vernieuwd, er zijn nieuwe indelingen en de Südwind is ook als Scandinavian Selection leverbaar. Voor de sportieve caravanner is er de doelmatige caravan Sport en Fun. Door de grote achterdeur schuif je een surfplank of motor makkelijk naar binnen. In 2016 introduceerde Knaus de Travelino. Vanwege de FibreFrame-bouwwijze en het lichtgewicht PowerAxle chassis is de Travelino 35 procent lichter dan een conventioneel chassis en blinkt hij uit in vorm en gewicht. Tenslotte is er de Deseo, een in 2017 compleet vernieuwde multifunctionele caravan, gebouwd met FibreFrame-tecnologie. De Deseo – met enorme achterklep – combineert lichtgewicht met een trendy design.

Knaus Deseo Transport

CAMPERMODELLEN

L!ve is de nieuwe instapserie bestaande uit een alkoof (L!ve Traveller), een halfintegraal (L!ve Ti) en een deels verhoogde halfintegraal (L!ve Wave) waarvan alle vijf indelingen een hefbed boven de dinette hebben. In de middenklasseserie is er de Sky in de uitvoeringen Sky Ti, Sky Wave en een Sky I uitvoering met totaal vijftien indelingen. De Sun is het topmodel van Knaus en heeft een halfintegraal- en integraaluitvoering met totaal tien indelingen. De Van heeft de compacte Van Ti en Van I, welke slechts 2.20 meter breed zijn en verkrijgbaar in vijf indelingen. Nieuw in het modeljaar 2019 is Van Ti Plus op basis van de M.A.N: compacte campers met een sportief design. Tot slot de buscampers, met de Boxstar, de Boxlife en de in 2017 geïntroduceerde Boxdrive (op basis van de VW Crafter). De buscampers van Knaus komen uit de fabriek in Nagyoroszi (Hongarije) en vormen een steeds belangrijker onderdeel van hun programma.

Meer weten? www.knaus.com
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts