Kulba caravans

Kulba werd in 2011 opgericht in Riga, de hoofdstad van Litouwen. De fabriek is gespecialiseerd in mini-caravans met de typsche ‘teardrop’-vorm, geïnspireerd op de kleine caravans die rond 1930 in de USA populair werden. Sinds 2014 wordt het bedrijf geleid door Aldis Bokmelders en Ingo Host. Inmiddels zijn Kulba caravans verkrijgbaar in een groot aantal Europese landen, waaronder Nederland.

Kulba caravans hebben compacte afmetingen: 1,89 meter breed en 1,83 meter hoog. Door hun lage gewicht (480 kilo) passen ze achter de meeste personenauto’s en voor de winterstalling is een garagebox voldoende. De achterkant van de Kulba herbergt een complete buitenkeuken die naar wens kan worden uitgerust en binnen is er een ruim bed voor twee personen (140 x 200 cm) dat je kunt ombouwen tot zitbank. Er zijn twee standaardversies leverbaar waarbij veel persoonlijke wensen kunnen ingevuld. Je kunt ook je eigen Kulba helemaal naar wens laten samenstellen.

CARAVANMODELLEN

Er zijn twee modellen beschikbaar. We beginnen met de de Kulba Woody: een opvallende verschijning met z’n duidelijk zichtbare houtnerf. De geïsoleerde opbouw is aan de binnen- en buitenkant gemaakt van Baltisch berken multiplex. Door de speciale UV-bestendige epoxycoating is het hout waterdicht en onderhoudsarm. Tegen meerprijs kun je de wanden laten voorzien van een aluminiumplaat. De Rebel is het ruige off-road broertje van de Woody, met buitenwanden van krasbestendig polyurethaan. De verhoogde as is uitgerust met 15 inch lichtmetalen wielen met terreinbanden zijn geschikt voor alle terreinen. Stoere traanplaat accenten en aluminium spatborden maken de Rebel tot een bijzondere verschijning. Tenslotte is er ook de ‘op maat’ mogelijkheid, waarbij je de Kulba helemaal naar eigen wens kunt laten samenstellen.

Meer info: www.vouwwagencentrumnoordbergum.nl

Klik hier voor de dealerlocator[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]