Laika campers

In 1964 richt Giovanbattista Moscardini het bedrijf Laika op, in het Italiaanse Tavarnelle, Val di Pesa. De merknaam dankt het bedrijf aan het hondje dat in 1957 wereldnieuws werd, nadat het door de Russen de ruimte in werd gelanceerd. In 1964 produceert Laika haar eerste caravan, genaamd ‘500’, naar de Fiat 500 die als trekauto fungeerde. In 1977 volgt de eerste camper.

Het interieur van de Kreos: het topmodel van Laika.

In 2000 koopt de Erwin Hymer Group zich in bij Laika en verwerft zo een meerderheidsbelang bij het bedrijf dat zich inmiddels volledig op campers richt. In 2005 presenteert Laika de X-serie en daaropvolgend de Rexosline met twee glasvezelcabinedeuren. In 2009 wordt de Kreos 5000 SL gelanceerd die, flink gemoderniseerd, nog steeds in het programma te vinden is. In februari 2016 verhuist het bedrijf naar San Casciano in Val di Pesa. Dankzij moderne bouwtechnologieën behoort Laika tot een van de meest geavanceerde fabrieken in de Europese industrie. Ongeveer 360 werknemers produceren jaarlijks zo’n 1.660 eenheden.

De Laika EcoVip in de integraaluitvoering.

CAMPERMODELLEN

Het Laika-programma start met de Urban-serie, compacte campervans met hefdak, in twee indelingen op basis van een Ford Custom. Daarna volgt de Kosmo die in veel campervarianten leverbaar is, allemaal op Fiat Ducato. De Kosmo is er als campervan (drie indelingen), als Van (extra smalle halfintegraal), als halfintegraal (vier modellen) en als integraalcamper (drie versies). Ook is er de Kosmo Emblema op Fiat Ducato: een serie goed uitgeruste campers bestaande uit vier halfintegralen en drie integralen met een lengte 7,41 meter. Dan komt de Ecovip-serie. Als halfintegraal is hij er met acht indelingen, bijna allemaal met een hefbed boven de dinette (slim gepositioneerd zodat de toegangsdeur toegankelijk blijft). De Ecovip is ook leverbaar als integraalcamper met zeven indelingen die opvallen door hun bijzondere snuit. Ook is er nog een Ecovip-serie campervans in drie varianten. De Kreos markeert de topklasse van Laika en is alleen als L 5009 leverbaar: een premium halfintegraal met hoogwaardige Alde-vloeistofverwarming en zelfs een afwasmachine in de uitgebreide standaarduitrusting.

Meer info: www.laika.it
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.