Laika campers

In 1964 richt Giovanbattista Moscardini het bedrijf Laika op, in het Italiaanse Tavarnelle, Val di Pesa. De merknaam dankt het bedrijf aan de eerste hond die in 1957 wereldnieuws werd, nadat het door de Russen de ruimte in werd gelanceerd. In 1964 produceert Laika haar eerste caravan, genaamd ‘500’, naar de Fiat 500 die als trekauto fungeerde. In 1977 volgt de eerste camper.

In 2000 koopt de Erwin Hymer Group zich in bij Laika en verwerft zo een meerderheidsbelang bij het bedrijf dat zich inmiddels volledig op campers richt. In 2005 presenteert Laika de X-serie en daaropvolgend de Rexosline met twee glasvezelcabinedeuren. In 2009 wordt de Kreos 5000 SL gelanceerd die, flink gemoderniseerd, nog steeds in het programma te vinden is. In februari 2016 verhuist het bedrijf naar San Casciano in Val di Pesa. Dankzij moderne bouwtechnologieën behoort Laika tot een van de meest geavanceerde fabrieken in de Europese industrie. Ongeveer 360 werknemers produceren jaarlijks zo’n 1.660 eenheden.

CAMPERMODELLEN

Instapper bij Laika is de Kosmo-serie die in alle mogelijke campervarianten leverbaar is. Als campervan (drie indelingen), als alkoofcamper, als Van (smalle halfintegraal) en verder telt de Kosmo-serie ook nog vijf halfintegralen, twee integraalcampers – allemaal op Fiat Ducato – en tenslotte is er één halfintegraal op basis van Mercedes Sprinter. Dan is er de Kosmo Emblema op Fiat Ducato (140 pk): een serie goed uitgeruste campers bestaande uit drie halfintegralen en drie integralen met een lengte 7,41 meter. Dan komt de Ecovip-serie. Als halfintegraal is hij er met negen indelingen, bijna allemaal met een hefbed boven de dinette (slim gepositioneerd zodat de toegangsdeur toegankelijk blijft). De Ecovip is ook leverbaar als integraalcamper met negen indelingen met een opvallende snuit. Ook is er nog een Ecovip-serie campervans in drie varianten. De Kreos markeert de topklasse van Laika en is voor modeljaar 2022 geheel vernieuwd. Voorlopig is de Kreoas alleen als L 5009 leverbaar: een halfintegraal uit de premiumklasse, met hoogwaardige Alde-vloeistofverwarming en zelfs een afwasmachine in de uitgebreide standaarduitrusting.

Meer info: www.laika.it
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu