Laika campers

In 1964 richt Giovanbattista Moscardini het bedrijf Laika op, in het Italiaanse Tavarnelle, Val di Pesa. De merknaam dankt het bedrijf aan de eerste hond die in 1957 wereldnieuws werd, nadat het door de Russen de ruimte in werd gelanceerd. In 1964 produceert Laika haar eerste caravan, genaamd ‘500’, naar de Fiat 500 die als trekauto fungeerde. In 1977 volgt de eerste camper.

In 2000 koopt de Erwin Hymer Group zich in bij Laika en verwerft zo een meerderheidsbelang bij het bedrijf dat zich inmiddels volledig op campers richt. In 2005 presenteert Laika de X-serie en daaropvolgend de Rexosline met twee glasvezelcabinedeuren. In 2009 wordt de Kreos 5000 SL gelanceerd die, flink gemoderniseerd, nog steeds in het programma te vinden is. In februari 2016 verhuist het bedrijf naar San Casciano in Val di Pesa. Dankzij moderne bouwtechnologieën behoort Laika tot een van de meest geavanceerde fabrieken in de Europese industrie. Ongeveer 360 werknemers produceren jaarlijks zo’n 1.660 eenheden.

CAMPERMODELLEN
Instapper bij Laika is de Kosmo Camper Van, een buscamper in zes indelingen. Dan zijn er van de Kosmo twee alkoof– en twee Van-indelingen, alle vier op Fiat Ducato-chassis. Dan zijn er vijf halfintegralen op basis van een Fiat Ducato en één halfintegraal op basis van een Mercedes Sprinter. De Kosmo-serie sluit af met twee integralen op Fiat Ducato. De Ecovip vormt de middenklasse met  vijf indelingen bij de integraalcampers, met een markant front. Als halfintegraal is deze serie er met tien indelingen, bijna allemaal met een hefbed boven de dinette. Dat hefbed is zo gepositioneerd dat de toegangsdeur toegankelijk blijft. De Kreos markeert de topklasse van Laika. Binnen die serie is er een integraal met vijf indelingen waarbij de hoogwaardige Alde-verwarming standaard is. Bij de  halfintegraals uit deze serie zijn de 3000/4000-versies heel luxe uitgevoerd en de Kreos 5000-serie doet daar nog een schepje bovenop met een polyester dak en Alde-verwarming. De Kreos-halfintegraal – duidelijk een camperserie in de premiumklasse – is beschikbaar in zes indelingen.

Meer info: www.laika.it
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts