Laika campers

In 1964 richt Giovanbattista Moscardini het bedrijf Laika op, in het Italiaanse Tavarnelle, Val di Pesa. De merknaam dankt het bedrijf aan de eerste hond die in 1957 wereldnieuws werd, nadat het door de Russen de ruimte in werd gelanceerd. In 1964 produceert Laika haar eerste caravan, genaamd ‘500’, naar de Fiat 500 die als trekauto fungeerde. In 1977 volgt de eerste camper.

In 2000 koopt de Erwin Hymer Group zich in bij Laika en verwerft zo een meerderheidsbelang bij het bedrijf dat zich inmiddels volledig op campers richt. In 2005 presenteert Laika de X-serie en daaropvolgend de Rexosline met twee glasvezelcabinedeuren. In 2009 wordt de Kreos 5000 SL gelanceerd die, flink gemoderniseerd, nog steeds in het programma te vinden is. In februari 2016 verhuist het bedrijf naar San Casciano in Val di Pesa. Dankzij moderne bouwtechnologieën behoort Laika tot een van de meest geavanceerde fabrieken in de Europese industrie. Ongeveer 360 werknemers produceren jaarlijks zo’n 1.660 eenheden.

CAMPERMODELLEN
Instapper bij Laika is de Kosmo-serie die in alle mogelijke campervarianten leverbaar is. De Kosmo Camper Van is een buscamper in zes indelingen en binnen de Kosmo-serie zijn er ook twee alkoof- en twee Van-indelingen, alle vier op Fiat Ducato-chassis. De Kosmo-serie telt ook nog vijf halfintegralen op basis van Fiat Ducato en één halfintegraal op basis van Mercedes Sprinter. De Kosmo-serie sluit af met twee integralen op Fiat Ducato. Dan komt de Ecovip-serie die voor modeljaar 2021 compleet is vernieuwd. Als halfintegraal is hij er met negen indelingen, bijna allemaal met een hefbed boven de dinette – zó gepositioneerd dat de toegangsdeur toegankelijk blijft. De Ecovip is ook leverbaar als integraalcamper met negen verschillende indelingen en een markant front. En tenslotte is er ook nog een Ecovip-serie van drie buscampers.
De Kreos markeert de topklasse van Laika. Binnen die serie is er een integraal met vijf indelingen waarbij de hoogwaardige Alde-vloeistofverwarming standaard is. Bij de halfintegraals uit deze serie zijn de 3000/4000-versies heel luxe uitgevoerd en de Kreos 5000-serie doet daar nog een schepje bovenop met een polyester dak. De Kreos-halfintegraal – duidelijk een camperserie in de premiumklasse – is beschikbaar in zes indelingen. Nieuw voor 2021 is de Kosmo Emblema op Fiat Ducato (140 pk): een serie goed uitgeruste campers bestaande uit zeven halfintegralen waaronder vier stuks met een lengte van 6,95 meter en drie wagens van 7,40 meter. Daarnaast komen nog drie integralen met een lengte 7,41 meter.

Meer info: www.laika.it
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!