LMC caravans en campers

De geschiedenis van Lord Münsterland Caravan – afgekort LMC – begint in 1955, als de eerste Knospe-caravan van de band rolt. Daarna volgen de succesvolle series Münsterland, Luxus, Münsterland-Dominant Lord en de Lord Exquisit. Vanaf 1986 start LMC met de Liberty-alkoofcampers. De verkoopsuccessen leiden tot nieuwe productiehallen.

Nadat LMC in 1991 wordt overgenomen door Erwin Hymer, verhuist zustermerk TEC van Mühlheim naar de nieuwbouw in Sassenberg (Duitsland), om enige tijd later op te gaan in LMC. Bijzonder is de veelbesproken Long Life Technologie, waarbij geen hout meer wordt gebruikt in wanden, vloeren en daken. Door deze bouwwijze biedt LMC twaalf jaar waterdichtheidsgarantie. Het merk maakt onderdeel uit van de Erwin Hymer Group en bouwt in Sassenberg ook voor zustermerken uit deze groep. In 2018 volgt opnieuw een extra productiehal.

CARAVANMODELLEN
Bij de caravans is de Sassino het instapmodel, met twee indelingen waarvan de 470K een stapelbed voor de kinderen heeft. De daaropvolgende Style-serie – echte familiecaravans – heeft negen indelingen. De Style Lift is voorzien van een hefbed en verkrijgbaar in twee indelingen. De Style Exclusive is een uitvoering van de Style in drie indelingen met veel extra’s. Voor modeljaar 2021 is Style 493K nieuw in het programma. Daarna volgt de Vivo: frisse trendy caravans in negen indelingen, gemaakt voor de moderne caravanliefhebber. Met de comfortabele Musica bedient LMC de middenklasse, met acht indelingen – daarmee is het een bestseller uit het programma. De Musica is tevens het topmodel bij LMC en in het modeljaar 2021 is de standaarduitrusting verbeterd.

CAMPERMODELLEN
LMC start het camperprogramma met de Element-serie: vijf halfintegraals waarvan er twee met een face-to-face zithoek. De T638 is nieuw in het programma. Hij heeft een breedte van 2,32 meter en blijft deze wagen net onder de zeven meter lengte. Er is een Frans bed-opstelling met de mogelijkheid van een hefbed boven de dinette. Voor modeljaar 2021 is er een nieuwe Cruiser-camper, waarbij je uit twee enkele bed-indelingen kunt kiezen. De Cruiser T732 G meet 7,55 meter en heeft een badkamer met gescheiden toilet- en doucheruimte. De T662 G heeft een zogenaamde vario-badkamer op een lengte van 6,99 meter. De Cruiser Van 643G op Citroën-chassis is voor 2021 een nieuwe jubileumuitvoering met veel standaard accessoires. Opvallend aan de LMC Van en de twee Cruiser T campers is de lage voertuighoogte met de afgeronde dakovergangen.

Meer info: www.lmc-caravan.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!