LMC caravans en campers

De geschiedenis van Lord Münsterland Caravan – afgekort LMC – begint in 1955, als de eerste Knospe-caravan van de band rolt. Daarna volgen de succesvolle series Münsterland, Luxus, Münsterland-Dominant Lord en de Lord Exquisit. Vanaf 1986 start LMC met de Liberty-alkoofcampers. De verkoopsuccessen leiden tot nieuwe productiehallen.

Nadat LMC in 1991 wordt overgenomen door Erwin Hymer, verhuist zustermerk TEC van Mühlheim naar de nieuwbouw in Sassenberg (Duitsland), om enige tijd later op te gaan in LMC. Bijzonder is de veelbesproken Long Life Technologie, waarbij geen hout meer wordt gebruikt in wanden, vloeren en daken. Door deze bouwwijze biedt LMC twaalf jaar waterdichtheidsgarantie. Het merk maakt onderdeel uit van de Erwin Hymer Group en bouwt in Sassenberg ook voor zustermerken uit deze groep. In 2018 volgt opnieuw een extra productiehal.

CARAVANMODELLEN
Bij de caravans is de Sassino het instapmodel, met twee indelingen en de 470 K heeft een stapelbed voor de kinderen. De daaropvolgende Style-serie – echte familiecaravans – heeft negen indelingen. De Style Lift is voorzien van een hefbed en verkrijgbaar in twee indelingen. De Style Exclusive is een uitvoering van de Style in drie indelingen met veel extra’s. Daarna volgt de Vivo: frisse trendy caravans in negen indelingen, gemaakt voor de moderne caravanliefhebber. Met de comfortabele Musica bedient LMC de middenklasse, met acht indelingen – daarmee is het een bestseller uit het programma. De Musica is tevens het topmodel bij LMC.

CAMPERMODELLEN
LMC start het camperprogramma met de Element-serie: vier halfintegraals waarvan er twee met een face-to-face zithoek. Bij de Comfort-halfintegraals zie je vier indelingen met twee enkele bedden en één indeling met queensbed. Bijzonder is de T 712 met een badkamer over de gehele achterzijde. Binnen de Comfort-serie zijn er ook integraalcampers: vijf indelingen waarvan drie met een queensbed. Alle campers van LMC staan op een Fiat Ducato-chassis.

Meer info: www.lmc-caravan.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts