LMC caravans en campers

De geschiedenis van Lord Münsterland Caravan – afgekort LMC – begint in 1955, als de eerste Knospe-caravan van de band rolt. Daarna volgen de succesvolle series Münsterland, Luxus, Münsterland-Dominant Lord en de Lord Exquisit. Vanaf 1986 start LMC met de Liberty-alkoofcampers. De verkoopsuccessen leiden tot nieuwe productiehallen.

LMC - Musica

Nadat LMC in 1991 wordt overgenomen door Erwin Hymer, verhuist zustermerk TEC van Mühlheim naar de nieuwbouw in Sassenberg (Duitsland), om enige tijd later op te gaan in LMC. Bijzonder is de veelbesproken Long Life Technologie, waarbij geen hout meer wordt gebruikt in wanden, vloeren en daken. Deze bouwwijze biedt twaalf jaar waterdichtheidsgarantie. LMC maakt onderdeel uit van de Erwin Hymer Group en bouwt in Sassenberg ook voor zustermerken uit deze groep. In 2018 volgt opnieuw een extra productiehal.

CARAVANMODELLEN

Bij de caravans is de Style het instapmodel, met zeven indelingen en opbouwlengtes tot 760 cm, waaronder echte familiecaravans (490K en 540K) met een stapelbed voor de kinderen. De Style Lift is voorzien van een hefbed en te verkrijgen in twee indelingen. De Style Exclusive is een uitvoering van de Style in drie indelingen met veel extra’s. Daarna volgt de Vivo: frisse trendy caravans in tien indelingen, gemaakt voor de moderne caravanliefhebber. Met de comfortabele Musica bedient LMC de middenklasse, met vijf indelingen – daarmee is het een bestseller uit het programma. Het topmodel bij LMC wordt gevormd door de Maestro, met een uitgebreide standaarduitrusting en negen indelingen. Blikvanger is het design van het front, dat we ook bij de Musica terugzien.

LMC - Vivo interieur

CAMPERMODELLEN

LMC trapt het camperprogramma af met de Breezer-serie. We starten met de Breezer A (alkoof), die er uitspringt als familiecamper. De Breezer V is een compacte halfintegraal, met keuze uit een dwarsbed of twee enkele bedden. De ‘V’ staat voor Van: een wat smaller voertuig, en daardoor dus goed wendbaar. De Breezer Passion Lift is een halfintegraal met hefbed boven de dinette. Vervolgens komen we bij de Cruiser-halfintegraalcampers die op Fiat Ducato worden gebouwd, met keuze uit de Cruiser Comfort (acht indelingen) en de nog luxere Cruiser Premium (vijf indelingen). Dan volgen de Explorer-integraalcampers. Ook hier starten we met de LMC Explorer Comfort (acht indelingen) en vervolgens de Explorer Premium-uitvoering ( vier indelingen). Het verschil tussen beide integraals is niet alleen uitrustingsniveau maar bijvoorbeeld ook interieurkleurstellingen. Beide series staan op een Fiat Ducato chassis.

Meer info: www.lmc-caravan.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts