LMC caravans en campers

De geschiedenis van Lord Münsterland Caravan – afgekort LMC – begint in 1955, als de eerste Knospe-caravan van de band rolt. Daarna volgen de succesvolle series Münsterland, Luxus, Münsterland-Dominant Lord en de Lord Exquisit. Vanaf 1986 start LMC met de Liberty-alkoofcampers. De verkoopsuccessen leiden tot nieuwe productiehallen.

Nadat LMC in 1991 wordt overgenomen door Erwin Hymer, verhuist zustermerk TEC van Mühlheim naar de nieuwbouw in Sassenberg (Duitsland), om enige tijd later op te gaan in LMC. Bijzonder is de veelbesproken Long Life Technologie, waarbij geen hout meer wordt gebruikt in wanden, vloeren en daken. Door deze bouwwijze biedt LMC twaalf jaar waterdichtheidsgarantie. Het merk maakt onderdeel uit van de Erwin Hymer Group en bouwt in Sassenberg ook voor zustermerken uit deze groep. In 2018 volgt opnieuw een extra productiehal.

CARAVANMODELLEN

Bij de caravans is de Sassino het instapmodel, met vijf indelingen waarvan de 470K een stapelbed voor de kinderen heeft. De daaropvolgende Style-serie familiecaravans heeft negen indelingen. De Style Lift is voorzien van een hefbed en verkrijgbaar in twee indelingen. De Style Exclusive is een uitvoering in drie indelingen met veel extra’s. Voor modeljaar 2022 is Style 400 F nieuw in het programma. Daarna volgt de Vivo: frisse trendy caravans in vijf indelingen, gemaakt voor de moderne caravanliefhebber. Met de comfortabele Musica bedient LMC de middenklasse, met drie indelingen – daarmee is het een bestseller uit het programma. Nieuw in modeljaar 2022 is de Exquisit VIP, het topmodel bij LMC en verkrijgbaar in vier indelingen.

CAMPERMODELLEN

LMC start het camperprogramma met een nieuwe campervanserie voor 2022: de Innovan, beschikbaar in de drie gebruikelijke lengtes: de 540 en 600 met dwarsbed achterin en de Innovan 640 met twee enkele bedden. Daarnaast is er de Tourer en Tourer Lift met vier indelingen, waarbij de Lift een hefbed heeft met twee extra slaapplaatsen. Dan is er de Cruiser-camper, waarbij je uit twee enkele bed-indelingen kunt kiezen. De Cruiser T732 G meet 7,55 meter en heeft een badkamer met gescheiden toilet- en doucheruimte. De T662 G heeft een zogenaamde vario-badkamer op een lengte van 6,99 meter. De Cruiser Van 643G op Citroën-chassis is een compacte halfintegraal met een breedte van 2,22 meter. Opvallend aan de LMC Van en de twee Cruiser T campers is de lage voertuighoogte met de afgeronde dak-overgangen.

Meer info: www.lmc-caravan.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu