Malibu campers

Malibu is het tweede merk van camperbouwer Carthago in Aulendorf. In 2013 startte het als zelfstandige dochteronderneming, aanvankelijk met buscampers. Dat was overigens een wedergeboorte, want in 1979 produceerde Carthago ook al kampeerbusjes onder die naam. In 2015 is het bedrijf gestart met de bouw van integraal- en halfintegraalcampers, waarbij veel techniek van grote broer Carthago is terug te vinden.
Malibu Campers

Verschillen zijn er ook. Zo zijn de campers wat minder luxueus uitgevoerd en hebben ze binnen een modernere uitstraling ten opzichte van de wat meer klassieke styling in de Cartago-campers. Overeenkomsten zijn de verwarmde dubbele bodem en de geïsoleerde, houtvrije constructie van Carthago. Malibu bouwt de campers in het Sloveense Odranci en heeft in heel Europa een eigen dealernetwerk. Malibu bouwt uitsluitend op Fiat Ducato chassis en biedt 10 jaar waterdichtheidsgarantie.

Malibu I 440

CAMPERMODELLEN

De buscampers – Malibu Van – zijn verkrijgbaar in drie opbouwlengtes en zes indelingen. Ze hebben slimme opbergoplossingen en een badkamer waarin douche en toilet slim zijn gecombineerd. Twee indelingen hebben een lage bedinstap, prettig voor senioren. Daarnaast zijn er twee Charming-uitvoeringen van de Malibu Van. Bij de halfintegraals zijn er zeven indlingen met vlakke binnenvloer. De grote, verlaagde, scootergarage achter de achteras is belaadbaar tot 250 kg. De campers hebben een dubbele bodem met veel opbergruimte en plaats voor de watertanks en de technische installaties. De integraalcampers zijn beschikbaar met acht indelingen, maar dan wel met een riant uitzicht door de panoramische voorruit. De dubbele bodem – met daarin van buitenaf bereikbare bagagecompartimenten – maakt de camper prima bestand tegen winterse omstandigheden.

Meer info: www.malibu-carthago.com
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts