Malibu campers

Malibu is het tweede merk van camperbouwer Carthago. In 2013 start het merk aanvankelijk met buscampers – dat was overigens een wedergeboorte, want in 1979 produceerde Carthago ook al kampeerbusjes onder die naam. In 2015 breidt Malibu uit met integraal- en halfintegraalcampers, waarin veel Carthago-techniek is terug te vinden.

Malibu-campers zijn wat minder luxueus uitgevoerd dan Carthago’s en hebben qua interieur een modernere uitstraling dan de Carthago-campers, die een wat meer klassieke styling hebben. Overeenkomsten zijn de verwarmde dubbele bodem en de geïsoleerde, houtvrije constructie van Carthago. Malibu bouwt de campers in het Sloveense Odranci en heeft in heel Europa een eigen dealernetwerk. Malibu bouwt uitsluitend op Fiat Ducato-chassis en biedt 10 jaar waterdichtheidsgarantie.

CAMPERMODELLEN
De buscampers – Malibu Van – zijn verkrijgbaar in drie opbouwlengtes en vijf indelingen. Ze hebben slimme opbergoplossingen en een badkamer waarin douche en toilet op een bijzondere manier zijn gecombineerd. Twee indelingen hebben een lage bedinstap, prettig voor senioren. Daarnaast zijn er diverse Charming-uitvoeringen van de Malibu Van waaronder twee GT-uitvoeringen met een extra panorama dakluik boven de voorruit. De opbouwcampers van Malibu zijn in 2021 ingrijpend gewijzigd en deze nieuwe generatie-M campers komt met acht integralen en zeven halfintegralen met een lengte tussen de 6,55 meter en 7,48 meter. Ook de halfintegraals hebben een vlakke binnenvloer. De grote, verlaagde scootergarage is belaadbaar tot 250 kg. De campers hebben een dubbele bodem met van buitenaf bereikbare bagagecompartimenten en plaats voor de watertanks en de technische installaties. Dat maakt de camper prima bestand tegen winterse omstandigheden.

Meer info: www.malibu-carthago.com
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!