Malibu campers

Malibu is het tweede merk van Carthago-campers. In 2013 start Malibu aanvankelijk met campervans – een wedergeboorte, want in 1979 produceerde Carthago ook al kampeerbusjes onder die naam. In 2015 breidt Malibu uit met integraal- en halfintegraalcampers, waarin veel Carthago-techniek is terug te vinden.

Malibu-campers zijn wat minder luxueus uitgevoerd dan Carthago’s en hebben qua interieur een modernere uitstraling dan grote broer Carthago, waarvan de campers een wat meer klassieke styling hebben. Overeenkomsten zijn de verwarmbare dubbele bodem en de geïsoleerde, houtvrije constructie. Malibu bouwt uitsluitend op Fiat Ducato-chassis,in het Sloveense Odranci. Het merk  heeft in heel Europa een eigen dealernetwerk en biedt 10 jaar waterdichtheidsgarantie.

CAMPERMODELLEN

De campervans – Malibu Van – zijn verkrijgbaar in de drie opbouwlengtes van 540, 600 en 640 cm met in totaal zeventien (!) verschillende uitvoeringen. Ze hebben slimme opbergoplossingen en een badkamer waarin douche en toilet op een bijzondere manier zijn gecombineerd. De Malibu Van is er ook met de toevoeging ‘Charming’ en dan heb je meteen het topmodel binnen de Malibu campervans te pakken. Dan volgt de Generation M van Malibu: acht integraals en zeven halfintegraals (waarvan zes met optioneel hefbed) tussen 6,66 en 7,50 meter. Er zijn modellen met compacte kitchenettes en ruime hoekkeukens en we zien een grote variatie in badkamers, van de combinatiebadkamer tot wat  onze Oosterburen zo graag ‘Raumbad’-versies noemen. Het platform waarop alle Malibu-campers worden gebouwd is de Fiat Ducato. Ze hebben een dubbele bodem met van buitenaf bereikbare bagagecompartimenten en in de tussenruimte zijn de watertanks en de technische installaties vorstvrij ingebouwd.

Meer info: www.malibu-carthago.com
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.