McLouis

Z’n sterke prijs-kwaliteitverhouding maakt McLouis tot een goed verkopend merk binnen Europa. Vooral de basisuitrusting is bij McLouis dik in orde. De campers worden gebouwd in Toscane, waar meerdere camperfabrikanten zich hebben gevestigd.

De Italiaanse Pierluigi Alinari start in 2000 het merk McLouis nadat hij al geruime tijd ervaring opdeed bij diverse caravan- en camperfabrikanten. Eind 2000 verkoopt hij McLouis aan de investeringsgroep SEA, waar hij vervolgens de functie van vicepresident zal bekleden. Door zijn leiding floreert de SEA-groep en in 2005, op z’n zeventigste, trekt Alinari zich terug als bedrijfsleider. Onder de SEA-groep vallen de merken Elnagh, Mobilvetta en Mc Louis. Sinds januari 2013 is SEA onderdeel van de grote Trigano-familie. De moderne camperfabriek waar de McLouis-campers van de band rollen staat in Poggibonsi (Italië): de Toscaanse regio die ook wel bekend staat als ‘Camper Valley’, omdat meer camperfabrikanten daar zijn gevestigd.

CAMPERMODELLEN
De MC4 is de halfintegraal-serie van McLouis en omvat twee uitvoeringen, de MC4- 300 en de MC4-800, waarbij die laatste een hoger standaard uitrustingsniveau heeft. De 300-sxerie is er in dertien en de 800 in veertien uitvoeringen die allemaal een hefbed boven de dinette hebben. Onder de naam Glamys 300 worden alkoofcampers gebouwd met vijf indelingen. De buscampers van McLouis heten Menfys Van en zijn beschikbaar in vijf verschillende indelingen. Het topmodel van de Italiaanse fabrikant is de integraalcamper Nevis, met keuze uit twee uitvoeringen: de Nevis 300 en de Nevis 800. De 300 heeft zeven indelingen, bij de 800 zijn dat er acht. De 800-serie is de topper van McLouis, met een luxueus Italiaans design. Alle campers van McLouis worden gebouwd op een Fiat Ducato-chassis.

Meer info: www.mclouiscamper.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts