Morelo campers

In 2010 komt zijn droom uit: Jochen Reimann vestigt Morelo Reisemobile en slaat de eerste paal voor de fabriek in het Duitse Schlüsselfeld. Precies een jaar later start de bouw van de eerste luxe Liners.

Aan Morelo Campers kleeft een Nederlands tintje: eigenaar van het merk is HTP Investments  – van de Nederlander Van de Pundert – dat ook de Knaus Tabbert Group in het portfolio heeft. In de merknaam Morelo herken je de naam van de oprichters, Jochen Reimann en Reinhard Löhner: Mobile + Reimann + Löhner. Beide directeuren kunnen bogen op vele jaren praktijkervaring bij andere camperbouwers en steken hun kennis en kunde in de bouw van Morelo Liners tussen de 7,50 en 12.00 meter lengte, met gewichten tot 15 ton. De basisprijs voor een Morelo begint bij 140.000 euro. In mei 2016 rolde de duizendste camper van de band.

CAMPERMODELLEN
Van een instapper kun je eigenlijk niet spreken bij dit soort Liners, maar het Morelo-portfolio begint met de Home, op Iveco Daily-chassis. Hij is verkrijgbaar in vijf indelingen met lengtes tussen 7,39 tot 8,19 meter. Vervolgens krijgen we de Loft, eveneens op een Iveco Daily en in acht indelingen leverbaar tussen de 7,58 meter tot 8,80 meter. De volgende stap is de Palace, waarbij een slideout nog meer ruimte kan leveren. Gebouwd op Iveco of Mercedes, met een grote garage voor motoren of zelfs een auto. Verkrijgbaar in zeven indelingen, of als Palace Liner-uitvoering met dertien indelingen. Topmodel is de Empire op een Iveco- of Mercedes Atego-chassis in vier indelingen en tenslotte de Empire Liner, verkrijgbaar in dertien indelingen en met de mogelijkheid om een Smart achterin mee te nemen voor de boodschappen. Voor 2021 is er een nieuw paradepaard, de Grand Empire: het grootste en meest luxueuze model dat Morelo ooit heeft gebouwd en volgens Morelo-directeur Reinhard Löhner de mooiste camper aller tijden. Het chassis van de Grand Empire is de Mercedes-Benz Actros 1853. Een truck met 531 pk uit een 12,7 liter diesel met 2400 Nm koppel. Dit topmodel heeft onder andere ergonomische loungestoelen in de woonkamer, een professionele keuken en naast royale zonne- en batterijtechnologie is er ook nog een dieselunit die de Grand Empire volledig zelfsvoorzienend maakt. De prijs van de Morelo Grand Empire 110 GSO met Mini Cooper garage en uitschuifbare woonkamer en keuken ligt rond de € 650.000.

Meer info: www.morelo-reisemobile.de
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.