Niesmann+Bischoff campers

Niesmann+Bischoff is een topmerk in de premiumklasse. Sinds 1996 is de camperbouwer onderdeel van de Erwin Hymer Group, daarvoor was het in handen van het Amerikaanse Fleetwood Enterprises – een beroemd campermerk in de USA. De roots van Niesmann+Bischoff gaan terug tot 1955, toen Elfriede en Hugo Niesmann hun caravandealerbedrijf stichtten.

In 1975 start het bedrijf met de import van overzeese campers. Geïnspireerd door dat succes ontwikkelt ‘Ni+Bi’ de Clou: een opvallende alkoofcamper die al snel beroemd wordt. Als Fleetwood in 1992 de touwtjes in handen krijgt bij Niesmann+Bischoff, verhuist de productie naar Polch (Eifel/Duitsland) en daar komen nog steeds alle campermodellen vandaan. Onder de vleugels van de Erwin Hymer Group ontwikkelt Niesmann+Bischoff zich verder. Een bijzonderheid uit het huidige modellengamma is de Flair, die vanaf bouwjaar 2018 over twee airbags in de cabine beschikt – een zeldzaamheid onder Liners.

CAMPERMODELLEN
‘De eerste Liner onder de halfintegralen’. Zo werd de Smove bij de introductie genoemd. Ni+Bi slaagt erin een luxe halfintegraal te ontwikkelen met een totaal eigen gezicht. Verkrijgbaar in twee lengtes en vier indelingen, met twee aparte bedden of een groot dwarsbed achterin. Bij de integraalcampers zien we de Arto in de showrooms, beschikbaar in maar liefst 14 indelingen waarvan zeven stuks met een face-to-face zithoek: twee langsbanken tegenover elkaar. Design speelt in de Arto een grote rol: de campers zijn prachtig uitgevoerd met veel oog voor detail, en er zijn veel stylingsmogelijkheden. De campers zijn stuk voor stuk gebouwd op Fiat Ducato met AL-KO chassis. Het topmodel bij Niesmann+Bischoff is de Flair, een premium Liner gebouwd op een in Nederland gemodificeerd Iveco Daily chassis. Met standaard airbags voor bestuurder en passagier, gordelspanners en ESP. Deze Liner is te bestellen in elf indelingen.

Meer info: www.niesmannbischoff.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts