Pilote campers

In 1962 is de geboorte van Pilote een feit. In dat jaar start de bouw van de eerste caravan van het merk, in het Franse Limouzinière. Vanaf dat moment ontstaat een gestage groei. Inmiddels produceert het Franse Pilote uitsluitend campers.

In 1978 inspireert een trip door Amerika de fabrikant tot de bouw van de eerste alkoofcamper op een Bedford-chassis. Enkele jaren later volgt de eerste halfintegraal waarna in 1985 de eerste integraal, de R800DA, het levenslicht ziet. In 1990 fuseren Pilote en het Duitse merk Frankia, hetgeen resulteert in een kwaliteitsboost voor het Franse merk. In 2004 wordt een nieuwe fabriek van 10.000 vierkante meter geopend in Membrolle-sur-Longuenée (Frankrijk). Zes jaar later volgt op dezelfde locatie een Motorhome Service Centre (MSC). In 2012 completeert het bedrijf haar portfolio met de eerste campervan: de FoxyVan.

CAMPERMODELLEN

De Pilote-series beginnen met de Van: een campervan, met verschillende indelingen. Er zijn drie lengtes: twee campervans op 6,36 meter (met enkele bedden of een dwarsbed), de 6,00 meter-versie is er met drie indelingen (waarvan één met een stapelbed) en van kleinste, op 5,40 meter, zijn er twee indelingen mogelijk met dwarsbed. Alle Pilote campervans kunnen optioneel worden voorzien van een ‘Sky Dome’-panoramadak en er is keuze uit een Standaard- of Premium-uitvoering. Ook kun je kiezen uit een Fiat- of Citroën-onderstel en voor modeljaar 2023 is er ook een campervan leverbaar op Ford Transit. Dan volgt de Pacific-serie: een zeer complete reeks halfintegraals op zowel Fiat als Citroën. Deze bestseller is er in vele indelingen met Frans bed tot een 7.45 meter lange wagen met queensbed. De integraalcampers – Pilote Galaxy – zijn uitsluitend leverbaar boven de zeven meter en naar keuze te leveren op een Fiat Ducato met Fiat- of AL-KO chassis. De luxe Alde-vloeistofverwarming is optioneel verkrijgbaar op veel indelingen. De campers van Pilote worden geleverd in de Evidence- of in de Expression-uitvoering. Binnen de Pilote-groep is er in 2022 een geheel nieuw merk gelanceerd waarmee de Fransen zich richten op instappende camperaars. Onder de naam JOA worden er drie campervans en vijf halfintegraals op Citroën. JOA is niet leverbaar in Nederland.

Meer info: www.pilote.fr
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.