Pilote campers

In 1962 is de geboorte van Pilote een feit. In dat jaar start de bouw van de eerste caravan van het merk, in het Franse Limouzinière. Vanaf dat moment ontstaat een gestage groei. Inmiddels produceert het Franse Pilote uitsluitend campers.

In 1978 inspireert een trip door Amerika de fabrikant tot de bouw van de eerste alkoofcamper op een Bedford-chassis. Enkele jaren later volgt de eerste halfintegraal waarna in 1985 de eerste integraal, de R800DA, het levenslicht ziet. In 1990 fuseren Pilote en het Duitse merk Frankia, hetgeen resulteert in een kwaliteitsboost. In 2004 wordt een nieuwe fabriek van 10.000 vierkante meter geopend in Membrolle-sur-Longuenée (Frankrijk). Zes jaar later volgt op dezelfde locatie een Motorhome Service Centre (MSC). In 2012 completeert het bedrijf haar portfolio met de eerste kampeerbus, FoxyVan genaamd.

CAMPERMODELLEN

De Pilote-series beginnen met de Van, een campervan met keuze uit drie lengtes. De drie wagens met een lengte van 6,36 meter hebben twee enkele bedden of een dwarsbed; de kortere 6,00 meter heeft drie indelingen waarvan één met een stapelbed. En de twee kleinste tenslotte, op 5,40 meter, zijn voorzien van een dwarsbed. Alle Pilote campervans kunnen optioneel worden voorzien van het panoramadak ‘Sky Dome’ en er is keuze uit een Standaard- of Premium-uitvoering. Dan volgt de Pacific: een zeer complete serie halfintegraalcampers. Hij is er in 22 indelingen, van Frans bed tot een 7,45 meter lange wagen met queensbed. De integraalcampers – Pilote Galaxy – zijn leverbaar boven de zeven meter en naar keuze op Fiat Ducato mét of zonder ALKO chassis – in dat laatste geval wordt het Fiat-chassis gebruikt. Alde-vloeistofverwarming is optioneel verkrijgbaar op veel indelingen. De halfintegraals worden geleverd in de Evidence- en de integrale wagens in de Expression-uitvoering. Ook heeft Pilote een integraalcamper op basis van de Mercedes Sprinter: de Heritage. In vier indelingen verkrijgbaar met twee enkele bedden of queensbed.
Net als veel andere merken introduceert Pilote met ingang van 2022 een geheel nieuw instapmerk op Citroën chassis: de JOA. Verkrijgbaar in drie campervans en vijf halfintegraalversies.

Meer info: www.pilote.fr
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu