Pilote campers

In 1962 is de geboorte van Pilote een feit. In dat jaar start de bouw van de eerste caravan van het merk, in het Franse Limouzinière. Vanaf dat moment ontstaat een gestage groei. Inmiddels produceert het Franse Pilote uitsluitend campers.

In 1978 inspireert een trip door Amerika de fabrikant tot de bouw van de eerste alkoofcamper op een Bedford-chassis. Enkele jaren later volgt de eerste halfintegraal waarna in 1985 de eerste integraal, de R800DA, het levenslicht ziet. In 1990 fuseren Pilote en het Duitse merk Frankia, hetgeen resulteert in een kwaliteitsboost. In 2004 wordt een nieuwe fabriek van 10.000 vierkante meter geopend in Membrolle-sur-Longuenée (Frankrijk). Zes jaar later volgt op dezelfde locatie een Motorhome Service Centre (MSC). In 2012 completeert het bedrijf haar portfolio met de eerste kampeerbus, FoxyVan genaamd.

CAMPERMODELLEN
De Pilote-series beginnen met de Van buscamper, met keuze uit drie lengtes met verschillende indelingen – de twee wagens met een lengte van 6,36 meter hebben twee enkele bedden of een dwarsbed; de kortere 6,00 meter heeft drie indelingen waarvan één met een stapelbed. En de kleinste tenslotte, op 5,40 meter, is voorzien van een dwarsbed. De buscampers zijn verkrijgbaar in een Standaard- en een X-Edition uitvoering. Alle Pilote buscampers kunnen optioneel worden voorzien van een panorama dak genaamd ‘Sky Dome’. Dan volgt de Pacific-serie: een zeer complete reeks halfintegralen. Te verkrijgen in twee verschillende afwerkingsniveaus en twee verschillende houtdecors. Deze bestseller is er in veel indelingen, van Frans bed tot een 7.45 lange wagen met queensbed. Pilote heeft ook twee alkoofcampers in hun programma: campers om met de familie te reizen. De integraalcampers – Pilote Galaxy – zijn vanaf modeljaar 2021 alleen nog leverbaar boven de zeven meter en naar keuze te leveren op een Fiat Ducato mét of zonder AL-KO chassis. Alde-verwarming is optioneel verkrijgbaar op veel indelingen. De Galaxy is verkrijgbaar in drie verschillende afwerkingsniveaus, startend bij de Essentiel, vervolgens de Sensation en tenslotte de luxe Emotion.

Meer info: www.pilote.fr
Klik hier voor de dealerlocator
 

Recent Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!