Pilote campers

In 1962 is de geboorte van Pilote een feit. In dat jaar start de bouw van de eerste caravan van het merk, in het Franse Limouzinière. Vanaf dat moment ontstaat een gestage groei. Inmiddels produceert het Franse Pilote uitsluitend campers.

In 1978 inspireert een trip door Amerika de fabrikant tot de bouw van de eerste alkoofcamper op een Bedford-chassis. Enkele jaren later volgt de eerste halfintegraal waarna in 1985 de eerste integraal, de R800DA, het levenslicht ziet. In 1990 fuseren Pilote en het Duitse merk Frankia, hetgeen resulteert in een kwaliteitsboost. In 2004 wordt een nieuwe fabriek van 10.000 vierkante meter geopend in Membrolle-sur-Longuenée (Frankrijk). Zes jaar later volgt op dezelfde locatie een Motorhome Service Centre (MSC). In 2012 completeert het bedrijf haar portfolio met de eerste kampeerbus, FoxyVan genaamd.

CAMPERMODELLEN
De Pilote-series beginnen met de Van buscamper, met keuze uit drie lengtes met verschillende indelingen – de twee wagens met een lengte van 6,36 meter hebben twee enkele bedden of een dwarsbed; de kortere 6,00 meter heeft drie indelingen waarvan één een stapelbed. En de kleinste tenslotte, op 5,40 meter, heeft een dwarsbed. De campers zijn verkrijgbaar in een Standaard en een Premium uitvoering. Dan volgt de Pacific: een zeer complete serie halfintegralen. Te verkrijgen in twee verschillende afwerkingsniveau’s en twee verschillende houtdecor‘s. Deze bestseller is er in vele indelingen, van Frans bed tot een 7.45 langer wagen met queensbed. Pilote heeft ook twee alkoofcampers in hun programma: campers om met de familie te reizen. De integraalcampers gaan schuil achter de naam Galaxy, beginnend met diverse indelingen op Fiat-chassis. Daarnaast zijn er nog enkele indelingen op Fiat/AL-KO-chassis. Alde-verwarming is optioneel te verkrijgen op veel indelingen. De Galaxy is verkrijgbaar in drie verschillende afwerkingsniveau’s, startend bij de Essentiel, de Sensation en de Emotion.

Meer info: www.pilote.fr
Klik hier voor de dealerlocator
 

Recent Posts