Pössl campers

Eind jaren tachtig bouwt Peter Pössl z’n eerste camper op basis van een bestelwagen. Hij opent hiermee nieuwe wegen voor reizigers. Pössl’s – en de modellen van zustermerk Globecar – zijn veelzijdig inzetbare buscampers waarvan de productie grotendeels plaatsvindt bij andere camperbouwers, onder regie van Pössl’s eigen ontwerpafdeling.

Net als de merknaam Pössl is ook Globecar een begrip in de camperbranche – het merendeel van de buscampers, de D-Line, rolt bij Dethleffs in Isny (Duitsland) van de band. De H-Line serie, wagens met een hoog dak, worden bij camperbouwer Heinrich gebouwd. Voor de nieuwe Summit-serie verrees in 2017 in Vielbrunn (Hessen) een compleet nieuwe fabriek: de eerste eigen productiehal met een geplande productie van tweeduizend bussen per jaar. Net als Pössl is ook Globecar beschikbaar op Fiat en Citroen. Uit dezelfde koker komen nog twee merken die echter niet in Nederland te koop zijn: Clever (productie in Hongarije) en Roadcar (productie in de Capron-fabriek bij Dresden).

CAMPERMODELLEN
Onder de D-Line vallen de negen modellen waarvan de 2 Win het meest verkochte model is. Een bijzonder exemplaar in deze serie is de P2 Relax: een tweepersoons model met compacte zithoek en een groot bed. De H-Line onderscheidt zich met extra hoog polyester dak met daaronder de mogelijkheid om twee slaapplaatsen te realiseren. Hij is verkrijgbaar in vier indelingen. Bij de H-line is de Concorde Compact een luxe klassieker. Dan volgt de Summit uit Vielbrunn, waarbij de Summit Plus (op Citroën Jumper) succesvol is gestart dankzij z’n verkiezing tot ANWB Camper van het Jaar 2018. De Summit is verkrijgbaar in vier indelingen. Innovatief is het afgeronde keukenblok waardoor veel bewegingsruimte ontstaat. De Summit 540 is nieuw in het 2020 programma. Bij zustermerk Pössl zien we vrijwel hetzelfde programma en identieke indelingen als bij Globecar. Als gemeld verschillen ze slechts op details.

Meer info: www.globecar.de en www.buscamper.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts