Pössl/Globecar campers

Eind tachtiger jaren bouwde Peter Pössl z’n eerste camper op basis van een bestelwagen. Hij opende hiermee nieuwe wegen voor reizigers. Pössl’s zijn veelzijdig bruikbare buscampers waarvan de productie van bijna alle modellen plaatsvindt bij andere camperbouwers.

Pössl

De merknaam is uitgegroeid tot een begrip in de camperbranche. Het zustermerk Globecar verschilt enkel in detail. Het merendeel van de Pössl buscampers, de D-Line, rolt bij Dethleffs in Isny (Duitsland) van de band. De H-Line serie, wagens met een hoog dak worden bij Heinrich gebouwd. Voor de nieuwe Summit-serie verrees in 2017 in Vielbrunn (Hessen) een compleet nieuwe fabriek: de eerste eigen productiehal. Uitgangspunt is de fabricage van tweeduizend bussen per jaar. De Pössl en Globecar zijn zowel op Fiat als Citroen verkrijgbaar. Daarnaast vallen nog twee merken onder deze vlag, die echter niet in Nederland te koop zijn: de Clever (productie in Hongarije) en de Roadcar (productie in Capron).

Pössl

CAMPERMODELLEN

Onder de D-Line vallen de veertien modellen die bij Dethleffs gebouwd worden. De 2 Win, klassieker in deze serie, is het meest voorkomende model. Een bijzonder exemplaar in deze serie is de P2 Relax: een tweepersoons model met compacte zithoek en een groot bed. De in 2018 geïntroduceerde 640 SG valt op met zijn natte cel aan de schuifdeur zijde.
De H-Line onderscheidt zich met extra hoog polyester dak met daaronder de mogelijkheid om twee slaapplaatsen te realiseren. Hij is afkomstig van camperbouwer Heinrich in Zellingen. Bij de H-line is de Concorde Compact een luxe klassieker. Dan volgt de Summit uit Vielbrunn, waarbij de Summit Plus (op Citroën Jumper) succesvol is gestart dankzij z’n verkiezing tot ANWB Camper van het Jaar 2018. De Summit is verkrijgbaar in drie indelingen. Innovatief is het afgeronde keukenblok waardoor veel bewegingsruimte ontstaat.
Bij zustermerk Globecar zien we vrijwel hetzelfde programma en identieke indelingen als bij Pössl. Ze verschillen slechts op details.

Meer info: : www.poessl-mobile.de en www.buscamper.nl

Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts