Sprite caravans

In 1947 besluit Sam Alper z’n broer Henry te assisteren die een caravanbedrijfje runt in het Engelse Stratford: Alperson Products. Dat blijkt goed uit te pakken want die gebroederlijke samenwerking leidt uiteindelijk tot de geboorte van Sprite caravans…

Bij Alperson Products bouwt Sam meteen z’n eerste, eigen caravan: de Streamline. Hij gebruikt er voormalig oorlogsmateriaal voor, en overtollige vliegtuigonderdelen. Zo komen de wielen van het onderstel van de Spitfire gevechtsvliegtuigen en wordt het staartwiel tot caravanneuswiel gebombardeerd. Later neemt Sam de onderneming van zijn broer over. De productie groeit gestaag en met honderd werknemers in de fabriek verlaten wekelijks zo’n 25 tot 35 caravans het terrein. Het bedrijf heet inmiddels Streamline Sprite, wordt later omgedoopt tot Sprite Ltd en vervolgens in 1963 tot Caravans International (CI). Na een faillissement neemt Swift in 1994 het bedrijf, dat inmiddels Sprite Leisure heet, over en verhuist de productie naar Cottingham. De in Nederland bekende Sprite caravans worden specifiek voor het Europese vasteland geproduceerd, met name voor Nederland en Denemarken.

CARAVANMODELLEN

De Basecamp is een caravan met eigentijdse uitstraling en verkrijgbaar in drie uitvoeringen waaronder de Basecamp 6. Daarvan is de indeling gelijk aan de kleinste, alleen zijn er tussen de achterdeur en de meubels twee extra treinzitjes geplaatst. De aerodynamische daklijn, opvallende spoilers en het sportieve buitendesign mikken op de avonturier. De caravan heeft een ruime toegangsdeur aan de achterzijde, waardoor ook grote bagage gemakkelijk mee kan op vakantie. Dan is er de Alpine Sport 370 EK, een caravan die op een binnenlengte van 3,7 meter een twee meter lange zitgroep en het slaapcomfort van een luxe tweepersoonsbed (of twee enkele bedden) biedt – de keuken en de toiletruimte bevind zich aan de achterzijde. Bij de Mondial SE zien we drie indelingen met een uitgebreide standaarduitrusting en een chique exterieur. Het grote aantal ramen zorgt, samen met het panoramische dakraam, voor een licht interieur. De Cruzer SR is de meest luxueuze caravan van Sprite, verkrijgbaar in zeven indelingen waarvan de 492 SR, 495 SR en de 550 SR zijn uitgevoerd met een grote badkamer over de volle breedte achterin.

Meer info: www.spritecaravans.com
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.