Sprite caravans

In 1947 besluit Sam Alper z’n broer Henry te assisteren die een caravanbedrijfje runt in het Engelse Stratford: Alperson Products. Dat blijkt goed uit te pakken want die gebroederlijke samenwerking leidt uiteindelijk tot de geboorte van Sprite caravans…

Bij Alperson Products bouwt Sam meteen z’n eerste, eigen caravan: de Streamline. Hij gebruikt er voormalig oorlogsmateriaal voor, en overtollige vliegtuigonderdelen. Zo komen de wielen van het onderstel van de Spitfire gevechtsvliegtuigen en wordt het staartwiel tot caravanneuswiel gebombardeerd. Vervolgens neemt Sam de onderneming van zijn broer over. De productie groeit gestaag en met honderd werknemers in de fabriek verlaten wekelijks zo’n 25 tot 35 caravans het terrein. Het bedrijf heet inmiddels Streamline Sprite, wordt later omgedoopt tot Sprite Ltd en vervolgens in 1963 Caravans International (CI). Na een faillissement neemt Swift in 1994 het bedrijf Sprite Leisure over en verhuist de productie naar Cottingham. De in Nederland bekende Sprite caravans worden specifiek voor het Europese vasteland geproduceerd, met name voor Nederland en Denemarken.

CARAVANMODELLEN

De Basecamp is een caravan met eigentijdse uitstraling en verkrijgbaar in drie uitvoeringen. Met de Basecamp 6 is er voor modeljaar 2022 een nieuwe indeling bijgekomen. De plattegrond van de 6 is gelijk aan de kleinste, alleen zijn er tussen de achterdeur en de meubels twee extra treinzitjes geplaatst. De aerodynamische daklijn, opvallende spoilers en het sportieve buitendesign mikken op de avonturier. De caravan heeft een ruime toegangsdeur aan de achterzijde, waardoor ook grote bagage gemakkelijk mee kan op vakantie. Een andere serie is de Alpine Sport met vijf indelingen waarvan de tweepersoonscaravan 420 CT een grote badkamer achterin heeft. De binnenveringskussens zitten én slapen goed. Bij de Mondial SE zien we vier indelingen met een uitgebreide standaarduitrusting en een chique exterieur. Het grote aantal ramen zorgt, samen met het panoramische dakraam, voor een licht interieur. De Cruzer SR is de best uitgeruste caravan van Sprite, verkrijgbaar in zes indelingen waarvan de 492 SR en de 495 SR zijn uitgevoerd met een grote badkamer over de volle breedte achterin.

Meer info: www.spritecaravans.com
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu