Sprite caravans

Sam Alper besloot in 1947 z’n broer Henry te assisteren die een caravanbedrijfje runde in het Engelse Stratford: Alperson Products. Dat leidde tot de geboorte van Sprite caravans…

Bij Alperson Products bouwde Sam meteen z’n eerste, eigen caravan: de Streamline. Hij gebruikte er voormalig oorlogsmateriaal voor, en overtollige vliegtuigonderdelen. Zo kwamen de wielen van het onderstel van de Spitfire straaljagers en werd het staartwiel tot caravanneuswiel gebombardeerd. Vervolgens nam Sam de onderneming van zijn broer over om in 1949 naar Newmarket in Suffolk te verhuizen. De productie groeide gestaag en honderd werknemers produceerden 25 tot 35 caravans per week. Het bedrijf heette inmiddels Streamline Sprite, werd vervolgens Sprite Ltd totdat het in 1963 de naam Caravans International kreeg: CI. In 1982 viel het doek voor CI, door overcapaciteit en een gedateerde bouwwijze. Vervolgens nam Swift in 1994 het bedrijf Sprite Leisure over en verhuisde de productie naar Cottingham. De in Nederland bekende Sprite caravans worden specifiek voor het Europese vasteland geproduceerd, met name voor Nederland en Denemarken.

Sprite

CARAVANMODELLEN

De Basecamp is een caravan met eigentijdse uitstraling. De aerodynamische daklijn, opvallende spoilers en het sportieve buitendesign mikken op de avonturier. De caravan heeft een ruime toegangsdeur aan de achterzijde, waardoor ook grote bagage gemakkelijk mee kan op vakantie. Een andere serie is de Alpine Sport met vier indelingen waarvan de tweepersoons caravan 420 CT een grote badkamer achterin heeft. Binnenveringskussens zitten én slapen goed. Bij de Mondial SE zien we vier indelingen met een uitgebreide standaarduitrusting en een chique exterieur. Het grote aantal ramen zorgt, samen met het panoramische dakraam, voor een licht interieur. De Cruzer SR is de best uitgeruste caravan van Sprite, verkrijgbaar in vijf indelingen waarvan de 492 SR en de 495 SR met een grote badkamer (over de volle breedte achterin) echte blikvangers zijn.

Meer info: www.spritecaravans.com
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts