Sunlight campers

In Neustadt, bij Dresden, staat één van de modernste camperfabrieken van Europa. Hier rollen de kampeerauto’s van Sunlight en zustermerk Carado van de band. In 2005 startte Sunlight met de productie van caravans en campers. Door de toenemende vraag naar campers stopte de productie van caravans in 2016, waardoor de volle capaciteit voor campers kon worden ingezet.

Sunlight TI

Sunlight en Carado behoren allebei tot de Erwin Hymer Group. Beide merken hebben dezelfde campers in hun programma en verschillen alleen op het gebied van styling van elkaar, zowel qua in- als exterieur. Sunlight komt wat frisser en sportiever voor de dag, waar Carado wat warmer oogt. De filosofie is dezelfde: de productie van hoogwaardige, betaalbare campers voor een breed publiek. Ruim dertig compleet uitgeruste kampeerauto’s verlaten dagelijks de fabriek. Tijdens het productieproces zorgen meerdere controles voor een constante kwaliteit.

Sunlight Alkoof

CAMPERMODELLEN

Bij de buscampers zien we de Sunlight Cliff, gebouwd bij Dethleffs in Isny, eveneens onderdeel van de Erwin Hymer Group. De Cliff Edition loopt bij Laika van de band en heeft meer luxe, zoals inbouwramen. Deze solide buscamper is beschikbaar in drie indelingen en opbouwlengtes van 5.41 tot 6.36 meter. Je kunt kiezen uit een dwarsbed of twee enkele bedden. De Cliff staat op Fiat Ducato met de 2.0 liter Multijet light, 85 kW (115 pk), Euro 6 motor. Bij de halfintegraals staan negen indelingen op de prijslijst, alle op een Fiat Ducato-chassis met standaard de 130 pk motor. De series zijn genummerd van de kleine T58 tot de uit de kluiten gewassen T69 L. De laatste heeft een queensbed en gescheiden douche- en toiletruimte. Ook op het programma: drie alkoofcampers met veel slaapplaatsen, ideaal voor families. Hiermee scoort Sunlight vooral goed in de verhuurmarkt.
Bij de integraalcampers valt er te kiezen uit twee indelingen: de I-68 met twee enkele bedden en de I-69 L met een queensbed aan de achterzijde. Beide meten 743 centimeter en zijn gebouwd op een Fiat Ducato. De I 69 S is een camper met queensbed en een lengte van 6.98 meter. Primeur voor 2019: de twee nieuwe Vans, compacte en relatief smalle campers in het instapsegment. De campers zijn gebouwd op een Citroen-chassis met een 130 pk ad bleu motor. De V-66 heeft twee enkele bedden op een lengte van 6.65 meter; de iets kortere V-60 heeft een dwarsbed en meet 5.95 meter. Beide wagens hebben onder de bedden een ruime garage. En met een breedte van niet meer dan 2,14 meter is het lekker manoeuvreren.

Meer info: www.sunlight.de/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts