Sunlight campers

In Neustadt, bij Dresden, staat de Capron-productiefaciliteit, één van de modernste camperfabrieken van Europa. Hier rollen de campers van Sunlight en zustermerk Carado van de band. In 2005 aanvankelijk ook caravans, maar door de toenemende vraag naar kampeerauto’s stopt de productie van caravans in 2016. Vanaf dat jaar wordt de volle capaciteit voor campers ingezet.

Sunlight en Carado behoren allebei tot de Erwin Hymer Group. De modelseries van beide merken verschillen alleen op het gebied van styling, zowel qua in- als exterieur. Sunlight komt wat sportiever voor de dag, Carado oogt wat warmer. De filosofie is dezelfde: de productie van hoogwaardige, betaalbare campers voor een breed publiek. Ruim dertig compleet uitgeruste kampeerauto’s verlaten dagelijks de fabriek. Tijdens het productieproces zorgen meerdere controles voor een constante kwaliteit.

CAMPERMODELLEN
Bij de buscampers zien we de Sunlight Cliff, gebouwd. Hij is beschikbaar in vier indelingen en de gebruikelijke drie opbouwlengtes: 5,40, 6,00 en 6,40 meter.  Je kunt kiezen uit een dwarsbed of twee enkele bedden en er is zelfs een uitvoering met twee tweepersoonsbedden boven elkaar. De Cliff staat op Fiat Ducato met de 2.3 liter Multijet light, 88 kW (120 pk), Euro-6 motor. Bij de halfintegraals staan tien indelingen op de prijslijst, alle op een Fiat Ducato-chassis met standaard de 120 pk motor. De series zijn genummerd van de kleine T58 tot de uit de kluiten gewassen T69 L. De laatste heeft een queensbed en gescheiden douche- en toiletruimte. Ook op het programma: drie alkoofcampers met veel slaapplaatsen, ideaal voor families. Hiermee scoort Sunlight vooral goed in de verhuurmarkt. Bij de integraalcampers valt er te kiezen uit vier indelingen: de I-68 met twee enkele bedden en de I-69 L met een queensbed aan de achterzijde. Beide meten 743 centimeter en zijn gebouwd op een Fiat Ducato. De I 69 S is een camper met queensbed en een lengte van 6.98 meter. De I-67 S is een camper met een lengte van 698 cm en twee enkele bedden. Dan komen we bij de Sunlight Vans, compacte en relatief smalle campers in het instapsegment. De campers zijn gebouwd op een Citroen-chassis met een 130 pk ad bleu motor. De V-66 heeft twee enkele bedden op een lengte van 6.65 meter; de iets kortere V-60 heeft een dwarsbed en meet 5.95 meter. Beide wagens hebben onder de bedden een ruime garage. En met een breedte van niet meer dan 2,14 meter is het lekker manoeuvreren.

Meer info: www.sunlight.de/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts