Sunlight campers

In Neustadt, bij Dresden, staat de Capron-productiefaciliteit, één van de modernste camperfabrieken van Europa. Hier rollen de campers van Sunlight en zustermerk Carado van de band. In 2005 aanvankelijk ook caravans, maar door de toenemende vraag naar kampeerauto’s stopt de productie van caravans in 2016. Vanaf dat jaar wordt de volle capaciteit voor campers ingezet.

Sunlight en Carado behoren allebei tot de Erwin Hymer Group. De modelseries van beide merken verschillen alleen op het gebied van styling, zowel qua in- als exterieur. Sunlight komt wat sportiever voor de dag, Carado oogt wat warmer. De filosofie is dezelfde: de productie van hoogwaardige, betaalbare campers voor een breed publiek. Ruim dertig compleet uitgeruste kampeerauto’s verlaten dagelijks de fabriek. Tijdens het productieproces zorgen meerdere controles voor een constante kwaliteit.

CAMPERMODELLEN

Bij de campervans zien we de Sunlight Cliff, die in vier indelingen verkrijgbaar is in opbouwlengtes van 5,41 tot 6,36 meter. Je kunt kiezen uit een dwarsbed of twee enkele bedden. Er zijn drie uitvoeringen van de Cliff-serie, waarvan de Cliff RT Adventure een hefdak heeft met slaapplaatsen op het dak. De Cliff staat op een Fiat Ducato met de 2.2 liter Multijet (88 kW/120 pk) Euro 6 Final motor. Bij de halfintegraalmodellen staan tien indelingen op de prijslijst, allemaal op een Fiat Ducato-chassis met standaard de 120 pk motor. De series zijn genummerd van de kleine T58 tot de nieuwe uit de kluiten gewassen T69 LC. De laatste heeft een queensbed, gescheiden douche- en toiletruimte en een face-to-face zitgroep. Ook op het programma: vier alkoofcampers met veel slaapplaatsen, echte familiecampers dus. Hiermee scoort Sunlight vooral goed in de verhuurmarkt. Bij de integraalcampers valt er te kiezen uit drie indelingen: de I 68 met twee enkele bedden en de I 69 L met een queensbed aan de achterzijde. Beide zijn 743 centimeter lang en zijn gebouwd op een Fiat Ducato. De I 67 S is een camper van 6,98 meter met twee enkele bedden achterin. De grotere modellen zijn nu ook leverbaar zijn op het heavy chassis van Fiat. Vervolgens zien we de Vans op het programma: compacte en relatief smalle campers in het instapsegment. Ze staan op een Citroën-chassis met een 120 pk ad blue motor. De V66 bezit twee enkele bedden op een lengte van 6,65 meter; de iets kortere V60 heeft een dwarsbed en meet 5,95 meter en de V69 heeft een queensbed. De campers hebben onder de bedden een ruime garage. En met een breedte van niet meer dan 2,14 meter is het makkelijk manoeuvreren.

Meer info: www.sunlight.de/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu