Tabbert caravans

Alfred Tabbert begon in 1934 zijn carrosseriebedrijf en in 1953 produceerde hij z’n eerste caravan. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot een caravanconstructeur in het hogere segment.

Tabbert

In 1986 neemt Tabbert het merk Wilk over en in 1992 volgde Weinsberg. De productie wordt verplaatst naar Mottgers/Sinntal en er verrijst een nieuwe fabriek in Nagyoroszi (Hongarije) – in eerste instantie om Eifelland-caravans voor de Nederlandse markt te produceren. Vanaf 1996 ontstaat een nauwe samenwerking met Knaus, hetgeen resulteert in de Knaus Tabbert groep. Mede dankzij de modernere uitstraling verdwijnt het oude zigeunerimago dat het merk jarenlang achtervolgde. Tabbert bouwt nog steeds hoogwaardige caravans in Mottgers, met Duitse degelijkheid en veel oog voor detail. Zo bezitten alle Tabbert caravans een geïsoleerd dak met een dikte van maar liefst 58 mm.

Tabbert

CARAVANMODELLEN

Het instapmodel is de Rossini met zeven indelingen, van compacte tweepersoons- tot echte gezinscaravans met ronde zithoeken met extra kasten. Dan volgt de Da Vinci-serie, met elf indelingen. Blikvangers zijn de sierlijk vormgegeven bovenkasten en lichte applicaties in lederoptiek. Een bijzondere vermelding is er voor de Pep: caravans met een eigentijdse uitstraling en vrolijke kleuren om de jongere caravanner te lokken. De Pep is er met drie indelingen en drie bekledingsvarianten. In de acht indelingen van de Vivaldi-serie steelt de exclusieve badkamer de show. ’s Avonds zorgt energiebesparende 12 volt ledverlichting voor een romantisch sfeertje. Nog luxer wordt het in de Puccini, verkrijgbaar in acht indelingen met standaard vloerverwarming en een bijzonder lichtconcept. De topklasse bestaat uit de Cellini, beschikbaar in 4 indelingen, inclusief een variant met slide-out. De dubbele vloer en thuisbioscoop zijn opvallende details in deze serie.

Meer info: www.tabbert.com/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts