Tabbert caravans

Alfred Tabbert begint in 1934 zijn carrosseriebedrijf en in 1953 produceert hij z’n eerste caravan. In de loop der jaren groeit het bedrijf uit tot een caravanmerk in het hogere segment.

In 1986 neemt Tabbert het merk Wilk over en in 1992 volgt Weinsberg. De productie wordt verplaatst naar Mottgers/Sinntal en er verrijst een nieuwe fabriek in Nagyoroszi (Hongarije) – in eerste instantie om Eifelland-caravans voor de Nederlandse markt te produceren. Vanaf 1996 ontstaat een nauwe samenwerking met Knaus, hetgeen resulteert in de KnausTabbert groep. Mede dankzij de modernere uitstraling verdwijnt het oude zigeunerimago dat het merk jarenlang achtervolgde. Tabbert bouwt nog steeds hoogwaardige caravans in Mottgers, met Duitse degelijkheid en veel oog voor detail. Zo bezitten alle Tabbert caravans een geïsoleerd dak met een dikte van maar liefst 58 mm.

CARAVANMODELLEN

Het instapmodel bij Tabbert is de Rossini met zeven indelingen: van compacte tweepersoons- tot echte gezinscaravans met ronde zithoeken met extra kasten. Dan volgt de DaVinci-serie, met acht indelingen. Blikvangers zijn de sierlijk vormgegeven bovenkasten en lichte applicaties in lederoptiek. Nieuw is de DaVinci 550 DM, een gezinscaravan met een breedte van 2,50 meter. In de negen indelingen van de Vivaldi-serie steelt de exclusieve badkamer de show. ’s Avonds zorgt energiebesparende 12 volt ledverlichting voor een romantisch sfeertje. Nog luxer wordt het in de Puccini, een echte designcaravan die al in modeljaar 2020 volledig werd vernieuwd. De Puccini is verkrijgbaar in zes indelingen met standaard vloerverwarming en een bijzonder verlichtingsconcept. De absolute topklasse bestaat uit de Cellini, beschikbaar in twee indelingen, inclusief een variant met slide-out. De dubbele vloer en thuisbioscoop zijn opvallende details in deze serie.

Meer info: www.tabbert.com/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu