Volkswagen campers

De geschiedenis van de Volkswagen kampeerauto begint in 1949 met de T1, een ontwerp, of eigenlijk een paar krabbels uit de losse hand van de Nederlander Ben Pon. Die tekening vormt de start van een ongekend succes.

Volkswagen

Begin jaren ’60 verschijnt – vanuit Hannover, Duitsland – de eerste Volkswagen Camper op T1-basis, in samenwerking met Westfalia. De T1 wordt opgevolgd door de Volkswagen Westfalia T2 (1968), de Westfalia T3 (1979) en de Westfalia California T4 (1988). Met de T4 stapt Volkswagen af van de motor achterin, een opzienbarend verandering. De vijfde generatie van de VW Camper verschijnt in 2003 op de markt, op basis van de Transporter T5. Vanaf dat moment bouwt Volkswagen de California in eigen beheer. In augustus 2015 volgt de T6 California, in feite een verbeterde T5-versie, met wat kleine aanpassingen aan onder meer het dashboard, de snuit en koplampen. In de loop der jaren zijn de oudere VW’s echte cultobjecten geworden.

CAMPERMODELLEN
Het VW-portfolio start met de California Beach, een eigenzinnige campervan met sportief karakter en hippe kleurtjes. De Beach heeft een handbediend hefdak, een verschuifbare driepersoons bedbank en een compacte keukenunit. Onder het hefdak bevindt zich nog een extra tweepersoonsbed. De California Coast is een slag luxer qua uitvoering en biedt zit- en slaapruimte aan vier personen. Dan volgt de California Ocean. Hier draait alles om comfort. Een elektrisch-hydraulisch hefdak, standkachel en dubbelglas zijn allemaal inbegrepen. De Ocean is herkenbaar aan de grille in hoogglans, de H7 koplampen en spiegels en handgrepen in de carrosseriekleur. Wie groter wil, kiest voor de nieuwe Volkswagen Grand California, gebaseerd op de Volkswagen Crafter en leverbaar in twee lengtes: 6.00 en 6.80 meter. Met de Volkswagen Grand California ga je op pad met keuken, zit- en slaapruimte en een complete badkamer met douche en toilet. Voor modeljaar 2021 is er een nieuwe Caddy California. Hierin kun je met twee personen slapen en door een panoramisch glazen dak van 1,40 m2 boven de achterzijde droom je weg met uitzicht op de sterrenhemel. Deze minicamper heeft ook een keuken aan boord. Campingstoelen en een kampeertafel kunnen worden ondergebracht in twee zakken achterin de Caddy.

Meer info: www.volkswagencampers.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu