Weinsberg caravans en campers

Het merk Weinsberg wordt in 1970 opgericht. In 1992 volgt de overname door het Tabbert-concern dat inmiddels onderdeel uitmaakt van de Knaus Tabbert Group. Weinsberg geldt daar als instapmerk voor zowel caravans als campers.

Elektrisch koken in de gasloze Weinsberg CaraCito.

Weinsberg bouwt haar caravans allemaal op een AL-KO chassis in Hongarije (Nagyoroszi) en ook de campers rollen in deze fabriek van de band. Vervolgens gaan alle Weinsberg-voertuigen naar de Knaus-fabriek in Jandelsbrunn, voor een grondige eindcontrole. Weinsberg trekt dikwijls de aandacht met specials zoals de CaraCompact Pepper Edition: een camper die is afgeladen met extra’s tegen een zeer concurrerende prijs. En datzelfde succesvolle kunstje past het merk ook toe bij de caravans.

CARAVANMODELLEN

De caravanmodellen beginnen bij de CaraOne-serie, verkrijgbaar in elf indelingen met vier tot zelfs acht slaapplaatsen. De 390 PUH en 540 EUH hebben een enorm hefbed boven de grote rondzit. De CaraOne Ice is door zijn bijzondere uitrusting en isolering goed geschikt voor winterkamperen. Verkrijgbaar in twee indelingen op tandemas met een totale lengte van 9.37 meter. De CaraOne HOT Edition heeft een eigen karakteristieke look en een omvangrijke uitrusting. Hij is er in vijf indelingen. De CaraCito heeft vijf indelingen en een volledig elektrische uitrusting, inclusief 230V-airco die ook als verwarming is te gebruiken, plus elektrische kookplaat. Daardoor is de gasfles dus overbodig en dat levert extra bagageruimte op in de disselkast.

Weinsberg CaraTour met Ford Transit als basisvoertuig.

CAMPERMODELLEN

Het camperprogramma begint met de CaraBus en de qua interieur iets afwijkende CaraTour, beide leverbaar met zeven indelingen waarvan sommige geschikt zijn voor een pop-up dak voor twee extra slaapplaatsen. Van de 6,36 meter lange versies is een Outlaw-editie verkrijgbaar: hierin slaap je boven de grote garage, achterin. De CaraBus en CaraTour zijn leverbaar op Fiat Ducato en vanaf modeljaar 2023 ook op Ford Transit. Bij de halfintegraals is er een nieuwkomer: in navolging van de Knaus Tourer Van introduceert Weinsberg de vrijwel identieke X-Cursion Van, een ultracompacte halfintegraal op de VW T6.1. Hij is 5,88 meter lang met een binnenbreedte van 2 meter en heeft twee indelingen, de 500 MQ en de 500 LT. Ook verkrijgbaar als Edition Pepper met alle mogelijke extra’s aan boord. Vervolgens komen we bij de CaraHome, een alkoofcamper verkrijgbaar in drie indelingen waarvan twee modellen met maar liefst met zes slaapplaatsen. Bij de halfintegraals zien we de CaraCompact: compacte halfintegraals in twee indelingen, met twee enkele bedden of een Frans bed achterin. Met een lengte van 674 cm en een breedte van 220 cm zijn ze makkelijk hanteerbaar. De Edition Pepper uit deze serie is een regelrechte bestseller, gebouwd op Fiat en vanaf modeljaar 2023 ook leverbaar op Mercedes: de CaraCompact MB 640 MEG Edition Pepper. Dan volgt de CaraLoft, een halfintegraal met drie indelingen waarvan twee stuks met Frans bed. Nog meer halfintegraals vind je bij de CaraSuite, met een hefbed boven de dinette en verkrijgbaar in drie indelingen. De CaraCore, tenslotte, is de integraalcamper van Weinsberg. Hij wordt gebouwd op een Fiat Ducato-chassis en is verkrijgbaar in drie indelingen. De grootste modellen van Weinsberg – de CaraCore 700 MEG en de CaraHome 650 DG zijn gebouwd als een Superlight uitvoering.

Meer info: www.weinsberg.com/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.