Weinsberg caravans en campers

Het merk Weinsberg werd in 1970 opgericht. In 1992 volgde de overname door het Tabbert-concern welke inmiddels weer is opgegaan in de Knaus Tabbert Groep. Weinsberg wordt door hen ingezet als instapmerk voor zowel caravans als campers.

Functionele voertuigen bouwen in niet te veel verschillende modelseries, met een beperkt aantal optiemogelijkheden: dat is het geheim van goedkoop produceren, overigens wel in de bekende Knaus-kwaliteit. Weinsberg bouwt haar caravans allemaal op een Al-Ko chassis in Hongarije en ook de campers rollen in deze fabriek van de band. Vanuit Nagyoroszi, Hongarije gaan alle Weinsberg-voertuigen vervolgens naar de Knaus-fabriek in Jandelsbrunn, voor een grondige eindcontrole. Weinsberg trekt dikwijls de aandacht met specials zoals de CaraCompact Pepper Edition: een camper die is afgeladen met extra’s tegen een zeer concurrerende prijs. En datzelfde succesvolle kunstje past de fabriek ook toe bij de caravans.

Weinsberg

CARAVANMODELLEN

Het begint bij Weinsberg met de CaraOne-serie. Verkrijgbaar in 12 indelingen van vier tot wel acht slaapplaatsen. Dan volgt de tweede serie caravans, de CaraTwo met vier indelingen: een fleurige caravan om de jonge kampeerder te verleiden. Designmeubilair vormt een combi met drie hippe interieurkleurtjes.

Weinsberg

CAMPERMODELLEN

Bij de campers start het programma met de CaraBus, een buscamper met zes indelingen en daarnaast is er de CaraTour met drie indelingen. Vervolgens komen we bij de CaraHome, een familie-alkoofcamper, verkrijgbaar in drie indelingen waarvan twee modellen met maar liefst met zes slaapplaatsen. Bij de halfintegraals zien we de CaraCompact: compacte halfintegraals in twee indelingen, met twee enkele bedden of een dwarsbed achterin. Met een lengte van 674 cm en een breedte van 220 cm zijn ze makkelijk hanteerbaar. De Edition Pepper uit deze serie (op Peugeot-chassis) is een regelrechte bestseller. Dan volgt de CaraLoft, een halfintegraal met vier indelingen waarvan twee stuks met Frans bed: een aan het voeteneind afgeschuind tweepersoonsbed tegen de zijwand. Bijzonder model is de CaraLoft 650 MF, met slaapplaatsen voor zes personen. Nog meer halfintegraals vind je bij de CaraSuite, met een hefbed boven de dinette en verkrijgbaar in drie indelingen.

Meer info: www.weinsberg.com/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts