Weinsberg caravans en campers

Het merk Weinsberg wordt in 1970 opgericht. In 1992 volgt de overname door het Tabbert-concern dat inmiddels onderdeel uitmaakt van de Knaus Tabbert Groep. Weinsberg geldt daar als instapmerk voor zowel caravans als campers.

Functionele voertuigen bouwen in niet te veel verschillende modelseries, met een beperkt aantal optiemogelijkheden: dat is het geheim van goedkoop produceren, overigens wel in de bekende Knaus-kwaliteit. Weinsberg bouwt haar caravans allemaal op een AL-KO chassis in Hongarije (Nagyoroszi) en ook de campers rollen in deze fabriek van de band. Van hier uit gaan alle Weinsberg-voertuigen vervolgens naar de Knaus-fabriek in Jandelsbrunn, voor een grondige eindcontrole. Weinsberg trekt dikwijls de aandacht met specials zoals de CaraCompact Pepper Edition: een camper die is afgeladen met extra’s tegen een zeer concurrerende prijs. En datzelfde succesvolle kunstje past het merk ook toe bij de caravans.

CARAVANMODELLEN
Het begint bij Weinsberg met de CaraOne-serie en die heeft in modeljaar 2020 een update gekregen. Verkrijgbaar in 13 indelingen met vier tot wel acht slaapplaatsen. De 390 PUH en 540 EUH hebben een enorm hefbed boven de nog grotere rondzitgroep. Dan volgt de tweede serie caravans, de CaraTwo met vier indelingen: een fleurige caravan om de jonge kampeerder te verleiden met strak design en drie hippe interieurkleurtjes.

CAMPERMODELLEN
Bij de campers start het programma met de CaraBus, een buscamper met acht indelingen en daarnaast is er de CaraTour eveneens met acht indelingen. Vervolgens komen we bij de CaraHome, een familie-alkoofcamper, verkrijgbaar in drie indelingen waarvan twee modellen met maar liefst met zes slaapplaatsen. Bij de halfintegraals zien we de CaraCompact: compacte halfintegraals in twee indelingen, met twee enkele bedden of een Frans bed achterin. Met een lengte van 674 cm en een breedte van 220 cm zijn ze makkelijk hanteerbaar. De Edition Pepper uit deze serie is een regelrechte bestseller, op een Peugeot-chassis. Dan volgt de CaraLoft, een halfintegraal met vier indelingen waarvan twee stuks met Frans bed. Bijzonder model is de CaraLoft 650 MF, met slaapplaatsen voor zes personen. Nog meer halfintegraals vind je bij de CaraSuite, met een hefbed boven de dinette en verkrijgbaar in vier indelingen. De CaraCore is de nieuwe integraalcamper van Weinsberg: op een Fiat Ducato-chassis en verkrijgbaar in drie indelingen: de 650 MF, de 650 MEG en de 700 MEG.

Meer info: www.weinsberg.com/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts