Weinsberg caravans en campers

Het merk Weinsberg wordt in 1970 opgericht. In 1992 volgt de overname door het Tabbert-concern dat inmiddels onderdeel uitmaakt van de Knaus Tabbert Groep. Weinsberg geldt daar als instapmerk voor zowel caravans als campers.

Functionele voertuigen bouwen in niet te veel verschillende modelseries, met een beperkt aantal optiemogelijkheden: dat is het geheim van goedkoop produceren, overigens wel in de bekende Knaus-kwaliteit. Weinsberg bouwt haar caravans allemaal op een AL-KO chassis in Hongarije (Nagyoroszi) en ook de campers rollen in deze fabriek van de band. Van hier uit gaan alle Weinsberg-voertuigen vervolgens naar de Knaus-fabriek in Jandelsbrunn, voor een grondige eindcontrole. Weinsberg trekt dikwijls de aandacht met specials zoals de CaraCompact Pepper Edition: een camper die is afgeladen met extra’s tegen een zeer concurrerende prijs. En datzelfde succesvolle kunstje past het merk ook toe bij de caravans.

CARAVANMODELLEN

De caravans starten bij Weinsberg met de CaraOne-serie, verkrijgbaar in 11 indelingen met vier tot wel acht slaapplaatsen. De 390 PUH en 540 EUH hebben een enorm hefbed boven de grote rondzit. De CaraOne Ice is door zijn bijzondere uitrusting en isolering goed geschikt voor winterkamperen. Verkrijgbaar in twee indelingen op tandemas met een totale lengte van 9.37 meter. De CaraOne HOT Edition heeft een eigen karakteristieke look en een omvangrijke uitrusting en is in vijf indelingen beschikbaar. De CaraCito heeft vijf indelingen en een volledig elektrische uitrusting, inclusief airco die ook als verwarming is te gebruiken, plus elektrische kookplaat. Daardoor is de gasfles dus overbodig.

CAMPERMODELLEN

Het camperprogramma met de CaraBus, een campervan met zeven indelingen en daarnaast is er de CaraTour, eveneens met zeven indelingen. Voor diverse modellen staat er een pop-up dak op de optielijst en van de 6,36 meter lange CaraTour- en CaraBus-modellen is een Outlaw-editie verkrijgbaar: hierin slaap je boven de garage, achterin. Vervolgens komen we bij de CaraHome, een familie-alkoofcamper, verkrijgbaar in drie indelingen waarvan twee modellen met maar liefst met zes slaapplaatsen. Bij de halfintegraals zien we de CaraCompact: compacte halfintegraals in twee indelingen, met twee enkele bedden of een Frans bed achterin. Met een lengte van 674 cm en een breedte van 220 cm zijn ze makkelijk hanteerbaar. De Edition Pepper uit deze serie is een regelrechte bestseller, gebouwd op een Fiat en leverbaar (optie) met automaat. Dan volgt de CaraLoft, een halfintegraal met drie indelingen waarvan twee stuks met Frans bed. Nog meer halfintegraals vind je bij de CaraSuite, met een hefbed boven de dinette en verkrijgbaar in drie indelingen. De CaraCore, tenslotte, is de integraalcamper van Weinsberg. Hij wordt gebouwd op een Fiat Ducato-chassis en is verkrijgbaar in drie indelingen. De grootste modellen van Weinsberg – de CaraCore 700 MEG en de CaraHome 650 DG zijn gebouwd als een Superlight uitvoering.

Meer info: www.weinsberg.com/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu