Westfalia campers

Het huidige Westfalia Mobil, uit het Duitse Rheda-Wiedenbrück (Noordrijn-Westfalen), begint op 1 oktober 1844 als smederij van Johann Bernhard Knöbel. Er worden paarden beslagen en er worden paardenwagens en koetsen gebouwd. Inmiddels bouwt Westfalia campers op basis van bestaande bestelwagens.

Westfalia

In 1950 start een langdurige samenwerking met Volkswagen. Onder de naam Westfalia komt voor het model Volkswagen Type 2 een Camping-box beschikbaar. Zo kan een Volkswagenbusje tijdelijk wisselen van bestelwagen tot camper. Later bouwt het bedrijf ook busjes permanent om tot camper. Het bedrijf krijgt van 1964 tot 1973 bekendheid door de bouw van de Volkswagen Fridolin. Na financiële problemen gaat het bedrijf in 1994 verder als Westfalia Van Conversion GmbH. In 2010 wordt het wederom problematisch en volgt een doorstart waarna de Franse Rapido-groep het bedrijf overneemt.Inmiddels is Westfalia Mobil GmbH een succesvol bedrijf dat campers bouwt op basis van Mercedes, Volkswagen en Fiat.

CAMPERMODELLEN
Eén van de populairste modellen van Westfalia is de Amundsen, leverbaar in verschillende modellen: de korte en wendbare 540D met tweepersoonsbed, twee modellen van 6 meter met dwars- of langslaper en de 640E met twee enkele bedden. Hij is ook verkrijgbaar als vierwielaangedreven off-road camper. De Club Joker is de volgende serie, op basis van de Volkswagen Transporter T6 met hoog dak. Veel leefruimte, drie slaapplaatsen, vier stoelen, keuken, douche en toilet: alles zit erin. Ook leverbaar met een hefdak: de Club Joker City, gebaseerd op de Volkswagen Transporter T6 met korte wielbasis. Een belangrijke andere serie is de Columbus, het topmodel van Westfalia: een ruime campervan met keuze uit drie lengtes tot maximaal 6,40 meter, twee tot vier slaapplaatsen, keuken en toiletruimte. Gebouwd op een Fiat Ducato en optioneel leverbaar met verwarmde vloer. Andere series zijn de Jules Verne (op Mercedes) en de Kepler (op Volkswagen Transporter T6), beide met hefdak. De Kepler Five is nieuw in 2021: een complete camper op korte VW T 6. De Westfalia Nugget kent drie verschillende uitvoeringen gebaseerd op een Ford Transit Custom. De Nugget heeft vijf zitplaatsen en een L vormige keuken achterin. De James Cook van Westfalia is een vierwielaangedreven campervan op Mercedes en leverbaar met een hefdak, hoog vast dak of een normaal dak. De Michelangelo is een compacte campervan op basis van een Nissan NV 300 en de Marco Polo is een compacte camper op basis van een Mercedes Vito. Tenslotte is er de Westfalia Sven Hedin: campers met een rijke historie, nu op basis van de Volkswagen Crafter. De Sven Heden is een camper uit de premiumklasse.

Meer info: www.westfalia-mobil.com
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu