Camp to Go start zaterdag 4 november om 17:00 uur op RTL4

Mijlpaal: twintigste seizoen kampeertelevisie voor ‘Mister Camping’ Sander Janson

‘Mister Camping’ Sander Janson staat aan de vooravond van zijn twintigste seizoen als presentator van een kampeerprogramma op RTL4. Zaterdag 4 november om 17:00 uur start het nieuwe seizoen van Camp to Go, met Sander als een boegbeeld dat niet meer weg te denken is wanneer op TV het onderwerp kamperen aan bod komt.

Janson startte in 2001 met Campinglife, nadat hij een jaar eerder aan de zijde van Viola Holt zijn debuut had gemaakt op de nationale televisie. Maar liefst vijftien seizoenen lang maakte hij dit programma, samen met onder andere Corine Boon, Marit van Bohemen en Jessica Mendels. De vrouwelijke presentatoren kwamen en gingen in de loop der jaren, maar Sander was jaar in, jaar uit het vertrouwde gezicht dat een keur aan Europese vakantiebestemmingen in de Nederlandse huiskamers bracht. In het voorjaar van 2016 viel het doek voor Campinglife, dat op de zaterdagavond soms bijna 1,5 miljoen kijkers trok. Intussen presenteerde Janson overigens ook elf jaar lang RTL Snowmagazine. Na één seizoen als presentator van RTL Kampeert is Sander sinds 2020 het vaste gezicht en de enige presentator van Camp to Go, het programma dat grotendeels door dezelfde partijen is geïnitieerd als destijds Campinglife.

Sander Janson en Corine Boon bij de eerste opnames van Campinglife

Stroomstoring bij TV-debuut

Aanstaande zaterdag 4 november start voor Sander Janson dus het twintigste seizoen als ‘anchorman’ van de Nederlandse kampeertelevisie. “Wie had ooit durven denken dat ik als man van achter de schermen begin deze eeuw uiteindelijk zelf zou gaan presenteren? Die ambitie had ik ook helemaal niet, want ik wilde de beste publieksentertainer bij TV-opnames worden. In 2000 werd ik een soort sidekick van Viola Holt in het dagelijkse middagprogramma Spott en bij mijn debuut ging werkelijk alles mis. De eerste aflevering begon 10 minuten te laat door een stroomstoring en vervolgens moest ik via internet iets uitleggen, maar iemand was vergeten de netwerkkabel aan te sluiten… Na zo’n 30 live uitzendingen werd de stekker eruit getrokken. Mijn eerste TV-programma bleek achteraf overigens Viola’s laatste”, blikt Sander terug op het begin van zijn TV-carrière. “Met Campinglife viel alles op z’n plek en daar heb ik 15 jaar lang heel veel plezier aan beleefd. Eventjes dreigde er een definitief einde voor kampeertelevisie, maar nu beginnen we alweer aan het vierde seizoen van Camp to Go en daar ben ik nog net zo enthousiast over als toen ik begon in 2001.”

Afgelopen zomer tijdens de opnames van het vierde seizoen Camp to Go

Denemarken centraal

Het vierde seizoen van Camp to Go start zaterdag 4 november om 17:00 uur op RTL4. Daarin verrast Sander diverse koppels en gezinnen die met een spiksplinternieuwe camper, caravan of vouwwagen mogen gaan kamperen op topcampings in binnen- of buitenland. Dit seizoen is er speciale aandacht voor Denemarken als vakantiebestemming. Elk van de tien afleveringen van Camp to Go wordt op zondagochtend rond 11:30 uur herhaald op RTL4.

Bekijk de trailer van Camp to Go seizoen 4