Kampeer & Caravan Jaarbeurs
Veel aandacht voor campers

‘Niet het eindpunt, maar de reis is de bestemming’. Dat cliché geldt 100 procent voor de camper. De kampeerauto mag zich verheugen in een enorme populariteit: het aantal campers is in 10 jaar meer dan verdubbeld. Speciaal voor instappers is er tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (9 t/m 13 oktober) een interessant programma boordevol camper-workshops.

 

De camper is hard op weg om een van de populairste vakantievoertuigen te worden. Alleen al in de maand juli werden 211 nieuwe campers op kenteken gezet, een groei van 11,6 procent ten opzichte van vorig jaar. Vanaf januari 2019 zijn er dit jaar 1.688 nieuwe kampeerauto’s verkocht. In totaal rijden er in Nederland 124.226 campers rond, meer dan een verdubbeling in 10 jaar. De vrijheid, gaan en staan waar je wilt, elke dag een nieuwe route: dat is de magie van de kampeerauto. Overnachten doe je op campings, op camperplekken of op speciaal voor campers gereserveerde plaatsen bij restaurants of jachthavens. En dat worden er steeds meer: vrijwel elk Frans dorpje heeft een eigen camperplek, Duitsland telt duizenden plekken waar je met de camper kunt overnachten en ook in eigen land is het aantal camperplekken sterk uitgebreid.

NKC CamperTheater
Om invulling te geven aan de populariteit van de camper is er tijdens de 2019-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs een doorlopend programma met workshops en clinics, voor zowel de startende als de meer gevorderde camperbezitter. Het ‘CamperTheater’ wordt verzorgd door de NKC: Europa’s grootste camperclub. Op het programma staan onder meer presentaties over de diverse soorten campers en hun specifieke voor- en nadelen. Er zijn clinics over huren, aanschaf, reisvoorbereiding, verzekeringen en rijden met de camper. Ook is er veel aandacht voor de smartphone-app Campercontact, met duizenden overnachtingsplekken en toeristische routes door Europa.

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is hét begin van je kampeervakantie en de perfecte plek om je volgende roadtrip in te plannen. Ook met de camper!

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.