Isabella voortenten

In de vijftiger jaren start Søren Odgaard in het Deense Vejle met de verhuur van tenten. Toenemende welvaart en de opkomst van kamperen is aanleiding over te gaan tot het produceren en verkopen van bungalowtenten. En dat is nog maar het begin van het bedrijf Isabella…

Isabella

Søren Odgaard doet goede zaken en in de jaren ’60 bouwt hij een nieuw bedrijfspand op de Isabellahøj in Vejle en gaat bungalowtenten naar Noorwegen exporteren. De stijgende lijn zet door en wederom volgt uitbreiding; bovendien start Isabella een verkoopbedrijf in Engeland. In de zeventiger jaren voeren voortenten de boventoon en rond 1975 zien we dat katoen gedeeltelijk plaatsmaakt voor acryl en een polyestercoating. Nog later volgt de ontwikkeling van een glasvezel tentframe. Vervolgens presenteert Isabella in 1999 een nieuwe loot aan de stam: het merk Ventura doet z’n intrede en zo krijgt de consument een nog ruimere keuze op het gebied van voortenten en luifels. Sensationeel was in 2005 het nieuw ontwikkelde glasvezelframe, versterkt met koolvezel.

VOORTENTMODELLEN

Het assortiment van Isabella omvat acht voortenten, zes deeltenten en drie wintertenten. Daarnaast nog enkele luifels en ‘specials’ voor bijzonder gevormde caravans, zoals de T@B, de Eriba Touring en de Adria Action. Sinds enkele jaren voert Isabella ook de Moment: de replica-bungalowtent waarmee Isabella groot werd. De Deense fabrikant heeft ook kampeermeubilair en allerlei accessoires in het programma. Uit de collectie belichten we de Capri North: een voortent gericht op de rondtrekkende kampeerder in een trendy kleurstelling. Door het lichtgewicht acrylmateriaal is de Capri North makkelijk te vervoeren en het ademend vermogen is groot. Twee grote ramen met insectengaas sieren de zijwanden,  prettig voor ventilatie tijdens warme zomerdagen. Ook een veranda behoort tot de mogelijkheden door alle front- en zijdelen geheel of gedeeltelijk uit te ritsen. De 250 cm diepe Capri North blinkt uit door z’n snelle opbouw en is verkrijgbaar met een Zinox staalbuisframe of het ultra lichte CarbonX glasvezelframe.

Meer info: www.isabella.net
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!