Isabella voortenten

In de vijftiger jaren start Søren Odgaard in het Deense Vejle met de verhuur van tenten. De stijgende populariteit van kamperen is aanleiding om bungalowtenten te gaan produceren. Niet veel later volgen de caravanvoortenten die het bedrijf een vliegende start geven. En dat is nog maar het begin van Isabella…

Søren Odgaard doet goede zaken en in de jaren ’60 bouwt hij een nieuw bedrijfspand op de Isabellahøj in Vejle en gaat bungalowtenten naar Noorwegen exporteren. De stijgende lijn zet door en wederom volgt uitbreiding. In de zeventiger jaren voeren voortenten de boventoon en rond 1975 stapt Isabella over van katoen naar acryl en polyestercoatings. Nog later volgt de ontwikkeling van het glasvezel tentframe. Vervolgens lanceert Isabella in 1999 een tweede, budgetvriendelijker merk waarin veel Isabella-vondsten worden doorgevoerd: Ventura. Sensationeel was in 2005 het nieuw ontwikkelde glasvezelframe, versterkt met koolvezel.

VOORTENTMODELLEN
Het assortiment van Isabella omvat zeven voortenten, zes deeltenten en een paar voortenten die specifiek voor de camper zijn ontwikkeld. Naast luifels en voortenten heeft de Deense fabrikant ook kampeermeubilair en allerlei accessoires in het programma. Een buitenbeentje bij de voortenten is de Villa, bedoeld voor mensen die jarenlang op dezelfde plek willen staan en die de voortent niet elk seizoen willen opzetten en weer afbreken. De Villa is verkrijgbaar in vijf verschillende maten en wordt opgebouwd met verschillende modules. Daarnaast voert Isabella luifels en ‘specials’ voor bijzonder gevormde caravans, zoals de T@B, de Eriba Touring en de Adria Action. Sinds enkele jaren heeft Isabella ook de Moment weer in het portfolio: de replica-bungalowtent waarmee Isabella groot werd.
Uit de voortentencollectie noemen we de Capri North: een voortent in een trendy kleurstelling, gericht op de rondtrekkende kampeerder. Door het lichtgewicht acrylmateriaal is de Capri North makkelijk te vervoeren en goed om te melden is dat het ademend vermogen van acryl tentdoek erg groot is – daardoor is het niet snel benauwd in de voortent. De Capri North heeft twee grote ramen in elke zijwanden, plus insectengaas: prettig voor ventilatie tijdens warme zomerdagen. De 250 cm diepe voortent blinkt uit door z’n snelle opbouw en is verkrijgbaar met een Zinox staalbuisframe of het lichtgewicht CarbonX glasvezelframe. Nieuw bij de campertenten van Isabella is de opblaasbare koepeltent Air X-Tention, een snel op te zetten tent voor campervans zoals de Volkswagen Transporter/California en de campervans op basis van een Toyota, Ford en Opel.

Meer info: www.isabella.net
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.