KARSTEN TENTEN

Voor de oorsprong van Karsten Tenten gaan we terug naar 1974, toen Gerard Karsten een dumpstore startte in Zwaag. In 1981 volgde de uitvinding van de oppompbare tent en inmiddels beschikt Karsten Tenten over een tentenatelier waar de tenten in eigen huis worden gemaakt.

Een belangrijke rol bij het ontstaan van de legendarische oppomptenten speelde Maarten Takken, die als vijftienjarige jongen een zaterdagbaantje had bij Karsten Tenten (en jaren later trouwde met Karsten-dochter Marie José). In 1981 ontwikkelde hij – geïnspireerd door een Engels werktentje met slangen – een oppompbare vakantietent die in vijf minuten is opgezet, overeind gehouden door onverwoestbare brandweerslangen. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (toen nog in de RAI in Amsterdam) stortten tv-ploegen zich op de Nederlandse uitvinding en van de ene dag op de andere had Karsten Tenten 40 man personeel in dienst. Naast de oppompbare kampeertenten en conventionele tunneltenten produceert Karsten ook professionele werktenten voor onder meer brandweer en defensie.

TENTMODELLEN

De oppompbare Karsten tent heeft een kenmerkende koepelvorm en is leverbaar in diverse kleuren en afmetingen. De tent is uit te breiden met verschillende luifels die aan elkaar gekoppeld kunnen worden, plus een afsluitwand. Het basismodel is de Karsten Smart en de Karsten Family+ is het topmodel met een tweede slaapkamer die met een koppelstuk aan de basistent wordt verbonden. Naast de oppompbare tenten bouwt Karsten Tenten ook conventionele tunneltenten. Voorgebogen tentstokken zorgen, in combinatie met stoksleuven aan de buitenkant van de tent, voor veel opzetgemak: dat maakt het doorvoeren van de stokken een stuk eenvoudiger. De tenten, met namen als Imperia, Lacerta en Novia zijn leverbaar in diverse afmetingen en met een keur aan accessoires die het kampeergemak vergroten. Een bijzonder model is de Lacerta Blueline die gemaakt is van gerecyclede spijkerbroeken. De hergebruikte jeans zorgen voor de kenmerkende blauwe kleur en met deze duurzame manier van tenten maken bespaart Karsten Tenten 100.000 liter per tent. De ritsluitingen van deze wereldprimeur zijn bovendien gemaakt van hergebruikte petflessen en ook het kuipgrondzeil is op een duurzame manier gefabriceerd.


Karsten Tenten beschikt over een immense kampeer- en outdoorwinkel in het Noord-Hollandse Zwaag (Karsten Travelstore, oppervlakte van 10.000 m2), plus een eigen, energieneutraal tentenatelier waar de tenten in eigen beheer worden gemaakt.

Meer info: www.karstententen.nl
Klik hier voor de dealerlocator