Holtkamper vouwwagens

Het oer-Hollandse bedrijf Holtkamper startte in 1928, onder leiding van Jelle Holtkamp senior, met de verkoop van tenten. Het bedrijf vestigde zich in Emmen en Bunnik en in de vijftiger jaren volgde uitbreiding met vouwwagens.

In 1983 verscheen de Holtkamper Flyer, bedacht door de tweede generatie, Bert Holtkamp. Deze vouwwagen vestigde zelfs een wereldrecord: opzetten door twee personen binnen 32 seconden met inbegrip van luifel en niet meer dan twee haringen. In de vouwwagens zitten tot op de dag van vandaag nog allerlei uitvindingen, waaronder het spraakmakende WindForce: een opzetsysteem dat de vouwwagens met lucht automatisch opzet én inklapt. In 2017 kwam Holtkamper in handen van de Vouwwagenspecialist uit Boxtel.

VOUWWAGENMODELLEN

Het portfolio begint met de Cocoon Modulair, ideaal voor rondtrekkend kamperen. Hij beschikt over twee slaapplaatsen en een grote binnenruimte. Modulaire kindertenten kun je los te bestellen, waardoor het een echte gezinsvouwwagen wordt. Dan volgt de Aero WindForce, met het automatisch in- en uitklapsysteem dat op luchtdruk werkt. Deze vouwwagen beschikt ook over het in eigen beheer ontwikkelde membrane-airco-systeem, met een dubbel tentdak waarbij een luchtstroom ontstaat. Het topmodel van Holtkamper is de Kyte (S/XL), standaard voorzien van het WindForce-systeem, met slaapplaatsen tot zes personen door uitbreiding met extra kindertenten. Het tentframe is van RVS en carbon. De jongste Holtkamper is de supersnel op te zetten Nano, een tweepersoons hardtop vouwwagen gemaakt voor rondreizigers.

Meer info: www.holtkamper.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.