Primeurs 2020:
Dethleffs vernieuwt Nomad caravanserie

De zomervakantie is nog maar net gestart maar caravan- en campermerken hebben hun prototypes voor het vólgende kampeerseizoen alweer klaar. Straks op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs kun je ze zelf bekijken. Camp-to-Go licht een tipje van de sluier op. Dit keer: de Dethleffs Nomad.

Dethleffs Nomad 2020 keukenDe Nomad is een serie caravans uit het luxesegment van Dethleffs. Voor modeljaar 2020 is hij compleet nieuw ontwikkeld en er zijn ook een paar nieuwe indelingen. Maar we starten buiten. De complete achterkant is bijvoorbeeld nieuw ontworpen, met mooie, geïntegreerde achterlichten en chromen rangeergrepen. Chroom zien we ook terug in de sierlijsten van de caravan en dat geeft die Nomad een subtiele, sjieke uitstraling.

Dethleffs Nomad 2020 keuken

Hoogglans en notenhout

En dan de binnenkant. Hier zien we een royale rondzit met hoogglanzend beige kastfrontjes, gecombineerde met crème kleurvlakken. Qua meubilering is gekozen voor licht notenhout en hoogglans beige kastkleppen met daarachter grote en kleine opbergvakken. En let ook even op de dubbelgestikte gordijnen – dat hoort eigenlijk wel bij een caravan van dit niveau. Op de foto zie je ook de indirecte ledverlichting langs het plafond en de onderkant van het werkblad in de keuken – Dethleffs schakelde hiervoor in de ontwerpfase zelfs een speciale lichtarchitect in, met als gevolg dat je het licht in de Nomad helemaal naar je eigen idee kunt instellen.

Dethleffs Nomad met dwars queensbed

Bedden en badkamers

Er zijn indelingen met een Frans bed – een tweepersoonsbed in de lengterichting, met daarnaast de gecombineerde toilet- en doucheruimte, er zijn indelingen met enkele bedden (die je met een tussenstuk kunt ombouwen tot een enorm tweepersoonsbed van twee bij twee meter) en er is een hele bijzonder uitvoering waarbij het tweepersoonsbed dwars in het slaapgedeelte staat, met daarachter – over de volle breedte van de caravan – een riante badkamer met toilet en een apart douchecabine en daartussen een wastafelmeubel met veel bergruimte voor toiletspullen.
Verder zit alles erop en eraan. Antislingerkoppeling, warm water, verwarming, noem maar op. En wat ‘m een echte toercaravan maakt, is de breedte: 230 cm. Daarmee toer je dus heel makkelijk door Italiaanse dorpjes en over slingerwegen.

De Dethleffs Nomad 2020 is straks te zien op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, van 9 t/m 13 oktober. Meer informatie op www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl
Meer informatie over Dethleffs vind je hier.

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.