Adria lanceert Supersonic-topmodel op Mercedes

Tijdens de persconferentie van Adria, in Slovenië, is de nieuwe Supersonic gepresenteerd: het nieuwe topmodel bij de integraalcampers van het Sloveense merk. Hij wordt leverbaar na de zomer en je zult ‘m ook zien tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

GEÏNSPIREERD OP LUXE MOTORJACHTEN

De ontwerpers van Adria hebben voor het Supersonic-topmodel inspiratie opgedaan bij luxe motorjachten en moderne interieurdesigns. Aan de buitenkant is de Supersonic herkenbaar aan de zilvergrijze metallic kleur en het in de automotive-industrie populaire ‘edge’ design van de voor- en achterkant, waarbij subtiele hoeken de wagen een eigentijdse uitstraling geven. De aandrijving gebeurt met de Euro-6 motor van Mercedes: een 2.0 liter viercilinder diesel met 150 pk of naar keuze 170 pk die optioneel kan worden uitgevoerd met de moderne 9-traps automaat. De Supersonic heeft een dubbele bodem en is voorzien van Alde-vloeistofverwarming, waardoor de wagen in alle seizoenen te gebruiken is. De Supersonic wordt leverbaar in vier modellen, waaronder een uitvoering met tandemasstel (twee assen achter) met een lengte van krap 9 meter en een maximumgewicht van maar liefst 5.500 kilo.

Ander campernieuws betreft de Coral- en de Matrix- halfintegraals die in de meest luxe Supreme-uitvoeringen nu ook leverbaar zijn met de Mercedes Sprinter als basisvoertuig. Voor modeljaar 2023 heeft het interieur een opfrisbeurt gekregen en opvallend is de badkamer in hotelstijl, met aparte douche. Bij de campervans heeft Adria een luxeprobleem: er is meer vraag dan dat er voertuigen gebouwd kunnen worden. Door de oplopende levertijden bij Fiat heeft Adria ervoor gekozen om alle modellen vanaf modeljaar 2023 ook beschikbaar te maken op basis van de Citroën Jumper. Er zijn twee compacte 6-meterindelingen bijgekomen voor 2023: de Twin 600 SBX en de Twin 600 SX die zowel in de luxe Supreme-uitvoering als in de meer basic Sport-uitvoering leverbaar zijn.

UPDATE VOOR ALTEA CARAVAN

Bij de caravans valt de nieuwe ALTEA op, die qua exterieur nu ook aansluit bij de recent ge-update caravanmodellen, zoals de Alpina en Adora. Ook het interieur heeft een facelift gekregen en is het de Adria-ingenieurs gelukt de caravan nog lichter te krijgen, door een nieuwe meubelconstructie en toepassing van het lichtere AL-KO VarioX-chassis bij de grotere modellen. De Altea is beschikbaar in tien verschillende indelingen.

Meer weten over Adria: klik hier. Voor een Adria-dealer in de buurt, klik je op de dealerlocator.