Het topmodel van de Duitse camperbouwer Bürstner – de Elegance – heeft een belangrijke innovatieprijs gewonnen van de German Design Council. De integraalcamper viel op door zijn bijzondere vormgeving en slimme details die de camper onderscheiden van andere campers in z’n klasse. Zoals het Thetford iNDUS toiletsysteem.

De Elegance is het topmodel van Bürstner die voor modeljaar 2020 nieuw werd ontwikkeld. Hij is gebouwd op de voorwielaangedreven Mercedes Sprinter en voorzien van een designinterieur met veel aandacht voor details en innovaties. Waaronder een nieuwe constructie voor het hefbed dat in het plafond is verwerkt: met een druk op de knop zakt het naar beneden waardoor de Elegance geschikt is voor vakanties met vier personen. Achterin vinden we namelijk ook een bed, in de ruime slaapkamer voor twee volwassenen.

Nieuw in de Elegance is ook het iNDUS toiletsysteem van Thetford, waarmee je zowel de toilettank als het afvalwater (met daarin het afvalwater van de douche en de keuken) in één keer kunt lozen. Daardoor bespaar je drinkwater en dat levert een langere ‘off-grid’ periode op. Via een app krijg je bovendien een seintje dat de tanks volraken en via diezelfde app kun je vervolgens een een loospunt in je directe omgeving vinden. De Bürstner Elegance is de eerste camper die met het Thetford iNDUS systeem is uitgevoerd.

Meer over Bürstner vind je hier.