Camperaars gaan het liefst naar Boxtel

We wisten al dat camperbezitters het liefst in Nederland blijven, zo bleek uit eerder onderzoek. Maar nu weten we ook wáár in ons land de camperaars het liefst verblijven en dat is niet de Zeeuwse kust, de Veluwe of Zuid-Limburg. Dat is namelijk… Boxtel!

De app Campercontact heeft vele duizenden gebruikers en die maken gretig gebruik van alle op maat gesneden info die geboden wordt over campings en camperplaatsen. Onlangs reikten zij de Campercontact Awards 2024 uit en de titel van Beste Camperplaats van Nederland is in de wacht gesleept door Camperplaats Boxtel. Deze locatie scoorde in de laatste 12 maanden het maximum van 5 sterren op een schaal van 1 tot 5. “Bezoekers roemen het voorzieningenniveau, de klantgerichte beheerder en de omgeving, die uitermate aantrekkelijk is voor fiets- en wandeltochten”, zo zegt het juryrapport.

De beste camping voor kampeerauto-eigenaren is volgens de gebruikers van de app Natuurcamping De Zwiese in Overijssel: “Geliefd vanwege onder andere de ruime en rustige camperplekken, de keuken met huisgemaakte hamburgers en gemeenschappelijke ruimte waar het ook bij slecht weer goed toeven is.” Zo zie je maar weer: dit soort pareltjes van kampeerplekken hoeven niet per definitie in de populaire gebieden van ons land te liggen.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!

De beste plekken in het buitenland

Ook in het buitenland liggen de best beoordeelde campings en camperplaatsen niet per se aan de Cote d’Azur, Costa Brava of aan het Gardameer. In Frankrijk zijn de winnaars namelijk camperplaats Le Domaine du Moulin Neuf in Nouvelle Aquitaine (praktisch in het hart van Frankrijk) en Camping Charmant in praktisch dezelfde regio. De beste plekken in Spanje om te kamperen met een camper zijn Camperstop Alegria in Extremadura (West-Spanje) en Camping El Chico Rubio in de provincie Valencia.

De best beoordeelde locaties voor camperaars per land:
Nederland: camperplaats Boxtel (Noord-Brabant) en natuurcamping De Zwiese (Overijssel)
België: Camperhoeve De Bonterie (nabij Koksijde-De Panne) en Camping Memling (bij Brugge)
Duitsland: camperplaats Schneider Baggersee (dichtbij de Franse grens t.h.v. Straatsburg) en camping Schwabenmühle (Baden-Württemberg)
Frankrijk: camperplaats Le Domaine du Moulin Neuf en camping Charmant (beide in Nouvelle Aquitaine)
Italië: La Cantina del Vino Barga en Agricamping Spineta (beide Toscane)
Spanje: Camperstop Alegria (Extremadura) en camping El Chico Rubio (Valencia)
Denemarken: camperplaats Mosegaarden (net over de Duitse grens) en Camping Hirtshals (bij de veerboot naar Noorwegen)

Wil je meer informatie over de uitgedeelde awards? Kijk dan op de website van Campercontact.