Campwerk levert offroad trailers aan Defensie

Het Duitse merk CAMPWERK, bekend van de daktenten en vouwwagens gaat offroad trailers leveren aan het Ministerie van Defensie. De trailers vormen de basis voor de motorspuitaanhangwagens die de Landmacht gaat gebruiken bij diverse eenheden in Nederland.

De zes offroad trailers zullen worden omgebouwd tot motorspuitaanhangwagens door Ziegler Brandweertechniek uit Winschoten. Daarna zullen ze worden ingezet op Infanterie Schietkamp Harskamp, Artillerie Schietkamp ’t Harde, Vliegbasis Volkel, Defensie Materieel Organisatie (DMO) en het 101 Geniebataljon. Bijzonder is dat als basisvoertuig is gekozen voor de enkel-assige offroad trailer van CAMPWERK die ook ‘gewoon’ beschikbaar is als tenttrailer voor de particuliere kampeerder. Dat Defensie de nu ook kiest voor dit onderstel heeft te maken met de terreinwaardige eigenschappen, het hoge laadvermogen en de vele aanpassingsmogelijkheden. Door de verstelbare dissel kan de trailer zowel door een Volkswagen Amarok als door een vrachtauto worden getrokken.

OFFROAD SPECIALIST

Het is niet voor het eerst dat CAMPWERK levert aan onderdelen van Defensie. Al eerder leverde de Duitse firma een offroad trailer voor het Korps Commando Troepen in Roosendaal. Hier betrof het een project voor het nieuwe terreinvoertuig ATTV Vector, waarbij Defensie op zoek was naar een lichte offroad trailer die bijvoorbeeld ook in een Chinook helikopter moet kunnen worden getransporteerd. Ook nu viel de keuze op CAMPWERK, door het hoge laadvolume en de excellente terreineigenschappen.
Ivar van der Leij, verantwoordelijk voor de Nederlandse markt bij CAMPWERK, is verheugd met deze order. “We zijn al erg lang actief met onze offroad tenttrailer en bagagetrailers in de private markt. De laatste jaren zien we ook steeds meer interesse vanuit de zakelijke markt en leveren we inmiddels aan meerdere instanties in Nederland en Duitsland. Dat nu ook Ziegler en Defensie voor ons kiezen is een mooie opsteker voor ons bedrijf”.
CAMPWERK is de specialist op het gebied van compact kamperen en offroad oplossingen. Geïnspireerd op de Australische tenttrailers, startte Michael Krämer in 2010 zijn onderneming, die nu is gevestigd in het Duitse Bochum. Sinds 2016 heeft CAMPWERK ook een Nederlandse vestiging in Tynaarlo (Drenthe) en er is een uitgebreid dealernetwerk in een groot deel van Europa.

Meer weten over CAMPWERK? Klik hier.