EcoVip-camperserie wint Red Dot Award

Het Italiaanse campermerk Laika heeft een prestigieuze designprijs gewonnen met de onlangs vernieuwde EcoVip. De internationale jury van de ‘Red Dot Award’ selecteerde de complete EcoVip-serie uit maar liefst 60 andere inzendingen. Ook het Nederlandse Thule ontving een ‘Red Dot Award’ voor het nieuwe iNDUS-toiletsysteem.

Laika EcoVip wint Red Dot design Award.

De ‘Red Dot Award’ wordt jaarlijks uitgereikt aan opvallend ontworpen producten, waarbij ook wordt gekeken naar gebruiksgemak en kwaliteit. De Laika EcoVip is een belangrijke serie bij Laika en die steeds opnieuw wordt ontwikkeld. Bijzonder bij Laika is het Italiaans design maar ook dat ontwerpers zelf met de campers op pad gaan. Dat levert praktische vondsten op, die het gebruiksgemak vergroten. De EcoVip-serie bestaat uit zowel halfintegraal- als integraalcampers. Onlangs werd de complete EcoVip-serie helemaal nieuw ontwikkeld, waarbij met name in het interieur bijzondere keuzes werden gemaakt. Zo zie je hoe twee houtsoorten subtiel met elkaar worden gecombineerd, waarbij hoogglans crème kastfronten zorgen voor lichte accenten. Bijzonder zijn ook de bronskleurige lijsten rond keukenwerkblad en tafel en voor vergrendelingen van kastjes is een eigen ontwerp kastknoppen gerealiseerd in aluminium.
(tekst gaat verder na de afbeelding)

Italiaans design met twee houtkleuren, bronzen sierlijsten en hoogglanzend witte kastfronten.

Thetford ook in de prijzen

Ook het Nederlandse Thetford ontving een Red Dot Award, voor het intelligente iNDUS toiletsysteem dat voor campers werd ontwikkeld. Door dat systeem wordt al het afvalwater, zowel grijs als zwart, in één keer afgevoerd op een zeer hygiënische en flexibele manier. Je hoeft niet meer rond te lopen met de afvaltank, en iNDUS voorkomt het risico op spatten en onaangename geuren. Het innovatieve iNDUS toilet is voorzien van een vermaler en door een efficiënte toiletspoeling (waarbij grijswater wordt hergebruikt) wordt er een grote hoeveelheid schoon drinkwater bespaard. Camperbezitters kunnen daardoor tot gemiddeld zeven dagen off-grid kamperen – meer dan het dubbele aantal dagen dat de doorsnee camperbezitter nu aanhoudt. De drie speciaal ontwikkelde vloeistoffen voor grijswater, spoelwater en zwart water worden automatisch in de benodigde hoeveelheid gedoseerd door het iNDUS-systeem en op een speciale app is alle relevante informatie op je telefoon, waaronder het niveau van de verschillende tanks tot en met het dichtstbijzijnde loospunt. Hier lees je meer over Thetford iNDUS, toen we vorig jaar tijde introductie van het systeem aanwezig waren.

Thetford iNDUS zorgt voor veel gemak bij het lozen van het toilet.