Dit zijn de CAMPER-primeurs van de Jaarbeurs!

Van 6 t/m 10 oktober kun je ein-de-lijk weer naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht, dé kampeerbeurs van Nederland, boordevol kampeerinnovaties. DIT zijn de campers die je moet gaan bekijken!

Rondzit in de camper – In de caravan niet meer weg te denken, en sinds een paar jaar is de ‘rondzit’ ook enorm in opkomst bij de campers. Frankia was een van de eerste met z’n ‘Plus’-modellen, daarna volgde Hymer met de DuoMobil, Dethleffs had de ALPA. en nu zien we ook rondzit-versies bij Rapido, Eura Mobil en – zoals hier op de foto – in de nieuwe Pilot P696U, die straks ook op de Jaarbeurs staat. Met daarboven: een hefbed dat uit het plafond zakt. Dat maakt de camper geschikt voor 4 personen. En als je de rondzit ombouwt tot bed? Dan heb je in totaal zés slaapplekken!

Carthago C-tourer – Carthago is een camperbouwer in het premiumsegment. Bij de populaire C-tourer kun je kiezen uit maar liefst 25 modellen, beschikbaar als halfintegraal (foto) en als integraalcamper. Modeljaar 2022 valt op door een nóg lager gewicht, waardoor alle 25 modellen met het normale B-rijbewijs gereden kunnen worden. Met een lithiumaccu en lichtmetalen wielen bespaar je nóg ‘ns 20 kilo. En dat kun je dan weer optellen bij je laadvermogen, voor nog meer vakantiespullen.

Rapido viert een feestje – Het Franse Rapido viert z’n 60-jarig bestaan met een 60 Edition-pakket. En zo’n pakket betekent doorgaans extra accessoires die je tóch al graag had willen aanvinken op de offerte. Laat de confetti dus maar komen! Wáár is dat feestje? In Utrecht, tijdens dé kampeerbeurs van Nederland. Het 60 Edition-pakket is beschikbaar bij twee halfintegraalcampers en vier integraals. En die hebben qua interieur ook nog ‘ns een flinke update gekregen met subtiele houttinten en details van geborsteld RVS.

Malibu Van Diversity – Malibu, het zustermerk van Carthago, bouwen alle soorten campers: halfintegraal, integraalcampers en campervans – daarmee startte het merk ooit. En nu komt Malibu met een nieuw model campervan, de Diversity. Hij is er in twee lengten: de 600 met een dwarsbed en de 640 met bedden in de lengterichting. Opvallend is het ruimtegevoel, doordat je helemaal van voor naar achter kunt kijken. Ook in Utrecht: de Charming-modellen (foto) van Malibu.

Trend: face-to-face indeling – Twee lekkere loungebanken tegenover elkaar: die face-to-face opstelling zie je tegenwoordig bij vrijwel alle campermerken, in combinatie met de rechte keuken. De tafel is opklapbaar zodat je gemakkelijk naar achteren wandelt. Deze indeling ziet er meteen een stuk ruimtelijker uit en je hebt meer zitplaatsen én meer gezelligheid! Adria heeft campers met zo’n indeling, maar op de foto zie je ‘m in een Eura Mobil.

Dreamer Fun – Nóg zo’n fraai stukje ‘vanlife’ is deze Dreamer Fun campervan. Hij is verkrijgbaar in vijf varianten met een modern en fris Ikea-sfeertje van binnen. Zoals bij alle campervans kun je kiezen uit drie lengten: 54o, 600 en 640 centimeter lang. Het nieuwste model is de Fun D55 UP met hefdak. Zo heb je dus niet alleen het beste uitzicht, maar ook nog twee extra slaapplaatsen, bovenop het tweepersoonsbed achterin de campervan.

Vanlife bij Adria – Ze zijn populairder dan ooit: campervans! Bij Adria weten ze dat al jaren. In Utrecht kun je de nieuwe Adria Twin Sports zien: een heerlijk compacte campervan waarmee je elk avontuur tegemoet rijdt. Je eigen bed, knusse zithoek, keuken en badkamer: het zit er allemaal in. En natuurlijk volop ruimte voor fietsen, surfplanken of wat je maar wilt meenemen op vakantie. Denk je ‘ns in: een dagje surfen en tussendoor even lekker bijkomen met een hete bak koffie… Daar word je toch (heel) blij van?

Benimar – Het Spaanse merk Benimar krijgt steeds meer fans. In eigen land is het absoluut marktleider maar het merk is ook in opkomst in andere landen. Dat komt door slimmigheidjes waarmee de Spaanse fabrikant steeds opnieuw verbazing wekt. Zoals het logeerbed in de garage van de Amphitryon 983-integraalcamper. Slimme oplossing voor logés! En de ‘vaste bewoners’ slapen comfortabel in het tweepersoonshefbed.

Weinsberg ‘Superlight’ – Het tweede merk van de Knaus Tabbert Group is Weinsberg, bekend van de populaire Pepper Edition die in ons land al een paar jaar de meest verkochte camper is. Bijzonder zijn ook de ‘Superlight’-modellen van Weinsberg, zoals de Carahome 650DG: een 7 meter lange alkoofcamper met een leeggewicht van 2.825 kilo. Dat levert een laadvermogen op van bijna 700 kilo!

Sun Living C 65 SL – Adria’s tweede merk is Sun Living, dat in dezelfde – hypermoderne – fabriek wordt gebouwd als de bekende Adria-campers. Een leuke camper om binnen te kijken is de C-serie: smalle halfintegraals met een breedte van slechts 2,12 meter – dat is maar ietsje breder dan een campervan. Met als voordeel: makkelijk manoeuvreren plus een laag gewicht. Neem de nieuwe C 65 SL: 6,80 meter lang, 5 (!) zitplaatsen met veiligheidsgordel, bedden van twee meter lang en: een complete badkamer met douche en toilet.

Knaus Boxdrive – Knaus heeft maar liefst 4 camperseries waarbij de M.A.N. gebruikt wordt als basisvoertuig. Hier zie je de Boxdrive 600 XL, herkenbaar aan z’n markante hefdak. Daarmee kun je met vier personen op vakantie: twee slaapplekken in het gestroomlijnde dak en op ‘begane grond’ vind je het tweepersoonsbed in de breedte, dat ook nog ‘ns in hoogte verstelbaar is – zo passen de fietsen eronder!

Eura Mobil – Vanlife is dé trend in camperland en ook Eura Mobil heeft ze nu in het programma: campervans! Multifunctionele kampeerbusjes in drie afmetingen: 5,40, 6,00 en 6,40 meter lang. Op slechts een paar vierkante meter heb je alles aan boord: keuken, bed, badkamer en een gezellige chillzone voor de late uurtjes. Campervans zijn multifunctionele voertuigen: voor vakanties natuurlijk, maar je pakt zo’n campervan ook heel makkelijk mee voor een citytrip, een weekendje weg of voor familievisite aan de andere kant van het land.

Meer weten over de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (6 t/m 10 oktober, Utrecht): www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl