Elektrisch op vakantie

Hoe ver kom je al met een caravan? En met een vouwwagen?

De actieradius van elektrische auto’s ontwikkelt zich steeds meer en met sommige auto’s kun je al 600 kilometer rijden zonder te laden. Dit betekent ook meer kansen om te gaan kamperen met je elektrische auto! Hoe ver kun je bijvoorbeeld al komen met de caravan achter een nieuwe Tesla? En hoe zit dat met een vouwwagen?

In samenwerking met de KCI is er door het Algemeen Dagblad een onderzoek gedaan naar het verbruik van een elektrische auto bij het trekken van caravan en vouwwagen. In ons onderzoek reed men op en neer naar Parijs met op de heenweg een caravan en op de terugweg een  vouwwagen. Na afloop kon het verbruik van de auto vergeleken worden tussen de caravan en de vouwwagen, én met het verbruik van de Volvo c40 in de test van vorig jaar.

Tijdens deze test rijden we met de best verkochte elektrische auto van Nederland – een Tesla Model Y – met een Eriba Touring 542 caravan naar Parijs en terug naar Nederland met een Camp-let North vouwwagen. 

Poll: Een caravan of vouwwagen achter je elektrische auto? Met welke kom je verder?

We namen de proef op de som, maar voor jij het antwoord gaat bekijken in de onderstaande video zijn wij benieuwd: waarmee denk jij dat je verder komt? Stem mee en bekijk het antwoord in de video!

Wat denk jij? Kom je verder met een caravan of een vouwwagen?

Benieuwd naar de uitslag? Bekijk de video

 

Deze test werd mogelijk gemaakt door: Kampeer en Caravan Industrie (KCI), Pathos Studios en Algemeen Dagblad.