Sabine en Eddy Jacobi gaan tijdens de tv-uitzending met de camper naar Limburg. Ze hébben al een caravan, een kleintje, en nu proberen ze dus een camper uit. Hoe dat gaat bevallen zie je zaterdag 9 januari op televisie, om 17u bij RTL4.

SAMENGESTELD GEZIN
Sabine en Eddy Jacobi hebben drie kinderen, Jayden (13), Gavin (8) – uit een eerder huwelijk van Sabine – en Mason, van anderhalf. Ze kennen het campingleven en hebben zelf ook een caravan, een hele kleine. Ze zijn echt verslingerd aan het campingleven en eigenlijk zijn ze zich ook al wel een beetje aan het oriënteren op de volgende stap: een nieuwe caravan of misschien toch een camper. Sabine werkt in de uitvaartbranche en Eddy werkt bij een autobedrijf. Wat vinden ze leuk aan kamperen? “Heerlijk om de hele dag in de buitenlucht te zijn”, vertelt Sabine. “Wij houden echt van het buitenleven. De oudste is wel wat meer van het gamen, maar gelukkig is-ie ook veel buiten met vriendjes. Onze ideale dag op de camping? Lekker wakker worden, buiten ontbijten en erop uit. Dat kan op de camping zijn of in de omgeving. Ideaal aan campingvakanties is dat de jongens zó vriendjes hebben en dan zit meteen de hele caravan vol kinderen, haha! Voorwaarde voor ons is wel dat de camping een zwembad moet hebben – de jongens zijn echte waterratten.” Dan worden ze bij Camp to Go op hun wenken bediend, want we sturen ze naar een camping met een zwemmeertje en een subtropisch zwembad.

VERJAARDAGSCAMPER
De familie Jacobi gaat op stap met een LMC-camper. Ze bezoeken recreatiepark De Leistert ligt in Midden-Limburg, vlakbij Nationaal Park De Groote Peel, midden tussen de driehoek Roermond, Weert en Venlo. De Jacobi’s gaan op stap met de LMC ‘Grey Selection 150’, een jubileummodel waarmee de Duitse camperbouwer z’n 65-jarig jubileum als camper- en caravanbouwer viert. De Grey Selection wordt in een exclusieve serie van 150 stuks gebouwd. Aan de buitenkant herken je de halfintegraal aan z’n grijze kleur en binnen heeft-ie een functionele indeling met zithoek, slaapgedeelte, keuken en badkamer. Opvallend is dat er veel daglicht binnenkomt door het skyroof en verder heeft de camper een uitgebreide standaarduitrusting. De LMC is gebouwd volgens de Long Life Technology (LLT) met lichtgewicht bouwtechnieken  en materialen. Dat levert een camper op met veel laadvermogen én 12 jaar garantie tegen vochtinwerking.

Foto: ANWB Kamperen

CAMPING DE LEISTERT
Camping De Leistert is een vijfsterren recreatiepark voor gezinnen met jonge kinderen. Overal op de camping vind je speeltuintjes en op de meeste kampeerveldjes staan speeltoestellen. Er is een subtropisch binnenzwembad op de camping, een overdekte speel- en klimhal, twee prima restaurants en verspreid over het terrein liggen allerlei sportvoorzieningen. Een prominente plek op het langgerekte terrein is de enorme speelvijver waar je kunt zwemmen en kanoën. Bij de zwemplas is er ook een avontuurlijke speeltuin met veel klimmogelijkheden en aan de oevers zijn er overal ligveldjes en strandjes. De camping heeft een eigen ‘Plaza’ waar de supermarkt is gevestigd, het tweede restaurant, bowlingbanen en een binnenspeeltuin.

Foto: Fun Forest

IN DE OMGEVING
In de omgeving van de camping is er ook volop te doen zoals attractiepark Toverland, op 20 minuten rijden. Het pretpark heeft reusachtige achtbanen, vrolijke familieattracties en klimtoestellen, zowel binnen als buiten. Ook leuk om te bezoeken met kinderen is de GaiaZOO: een leuke dierentuin op een uurtje rijden. Hier zie giraffenfamilies en verschillende soorten apen. Als je wat dichterbij wilt vermaken, dan kun je naar kasteel de Keverberg, op een kwartiertje vanaf de camping. De Keverberg is een van de oudste kastelen van Nederland en ligt direct aan de Maas. Ook erg leuk met kinderen is Fun Forest Venlo. Hier  klim je tussen de boomtoppen over een spannend parcours, variërend in hoogte en moeilijkheidsgraad.
Voor de shoppers is Designer Outlet Roermond natuurlijk een ‘must’ – hier vind je de grote merken tegen sterk gereduceerde prijzen, met kortingen tot 70 procent. En ga je meer voor cultuur, dan kun je bijvoorbeeld naar ‘het witte stadje’, zoals Thorn vaak genoemd wordt. Het stadje was ooit een miniatuurvorstendom met een eigen abdij, eigen rechtspraak en zelfs een eigen munteenheid. Het centrum van Thorn, met de witgeschilderde huizen, is een beschermd stadsgezicht. Ook heel bijzonder zijn de kasteeltuinen van Arcen: ruim dertig hectare met unieke tuinen en een historische buitenplaats met een 17e-eeuws kasteel.

Hier vind je handige linkjes voor als je meer wilt weten over halfintegraalcampers, over LMC-campers én -caravans en over camping De Leistert.