Happy met ‘r eigen toilet…

Toen ze nog met de tent kampeerden, vonden ze een caravan maar niks. Maar als Sammy en Wesley een zoontje krijgen, slaat dat helemaal om. Inmiddels staat er een caravan voor de deur, een ouwetje. Voor Camp to Go proberen ze nieuwe uit, en dat zie je zaterdag (26 dec, 17u) op RTL4. Zoek de verschillen!

ALTIJD BUITEN ZIJN

Wesley (32), Sammy (28) en Hugo (3) Slagboom wonen in Amersfoort. Wesley is application engineer en Sammy doet de marketing bij een re-integratiebureau. De grootste hobby van Sammy is de Beagle: de hond is het vierde gezinslid van de Slagboom Family. Hobby’s van Wesley zijn BBQ-en, BBQ-en en BBQ-en – “dat vind ik echt helemaal te gek!” Kampeerervaring hebben ze ook, want sinds drie jaar gaan ze op vakantie met een caravan. Toen Sammy en Wesley nog met de tent kampeerden, noemden ze dat nog “sleurhutten”, maar na haar zwangerschap is Sammy helemaal happy met de opbergruimte en vooral haar eigen toilet aan boord. “Kamperen vinden we heerlijk, de vrijheid, altijd buiten zijn. En voor zo’n kleintje is het natuurlijk goud, zo’n camping. Ik moet er niet aan denken om naar zo’n all-inclusive resort te gaan.” En Wesley vindt het heerlijk om ouderwets koffie te zetten op de camping, met een percolatortje en een handmaler voor de koffieboontjes. ‘Thuis vindt hij dat te veel gedoe, maar op de camping is het precies wat hij wil”, lacht Sammy.

LICHTGEWICHT CARAVAN VOOR VIER PERSONEN

Sammy en Wesley gaan op stap met de Caravelair Antares Style 390 Titanium, een caravan van Franse makelijk – daar zit het zonnetje dus al ingebakken. De Titanium is een special edition met veel extra’s die nu standaard aan boord zitten, voor de prijs van een gewone Antares Style 390. En dan moet je denken aan een reservewiel, dakreling, disselafdekking en een toegangsdeur met een raampje. De caravan heeft een badkamer waarin je zelfs kunt douchen, een keukente en vier slaapplaatsen: een tweepersoonsbed in de breedte, voorin, en als je de dinette ombouwt, kunnen daar nog twee kinderen slapen. Bijzonder aan Caravelair-caravans is het lage gewicht: de caravan die Sammy en Wesley uitproberen weegt leeg nog geen 900 kilo en je mag ‘m beladen tot 1200 kilo – je hebt dus niet meteen een grote personenauto nodig om ‘m te trekken. Nóg een voordeel: de caravan is maar 210 cm breed – daardoor kun je dus ook door de kleinste Franse dorpjes rijden zonder meteen het zweet in je handen te hebben. De Slagboompjes toeren ermee naar Recreatiepark de Leistert in Midden-Limburg, vlakbij Nationaal Park De Groote Peel. In aflevering 5 kun je ze volgen: zaterdag 26 dec om 17u (RTL4) en zondag 27 dec tijdens de herhaling, omstreeks 11u, ook op RTL4.

Meer weten over de verschillende soorten caravans, over Caravelair of over camping De Leistert? Klik op de linkjes.