Koop deze varende caravan van 50 jaar oud

Is het een caravan? Is het een boot? Nee, het is de Caraboat! Hou je van kamperen én van varen, en vind je het lastig kiezen voor de komende zomervakantie? Sla dan nu je slag, want er staat in Nederland een authentieke varende caravan uit de jaren ’70 te koop. Een werkelijk uniek exemplaar, waar je zeker de blits mee maakt op de camping. Of in de jachthaven natuurlijk.

Bij Metropole Classics in Druten houden ze momenteel uitverkoop en naast heel veel prachtige klassieke auto’s bieden zij via een veiling ook deze Caraboat aan. Natuurlijk heb je op een gewone boot van deze afmetingen vaak ook de mogelijkheid om te slapen en is er veel gevallen ook een keukentje en sanitair aanwezig. Maar deze haak je dus gewoon in z’n geheel achter je auto en je laat ‘m ook in z’n geheel te water. Buitenboordmotor aanzwengelen en varen maar! Van deze Caraboat zijn slechts 64 exemplaren ooit geproduceerd.

Voor meer info en de prijs, lees verder onder de foto.

Aanbieder Metropole schrijft over dit unieke object: “De Caraboat was de uitvinding van Engelsman Tom Carr. Hij maakte ze drie jaar lang in zijn kleine fabriek in Sutton-in-Ashfield, Notts. De romp is ontworpen door John Askham, een scheepsarchitect, en de mallen zijn gemaakt door Bourne Plastics uit Langer, waarbij de eerste Caraboat in 1971 van de productielijn rolde. De Caraboat heeft een uitzonderlijk stevige romp van glasvezel, met een chassis dat aan de binnenkant is gebouwd, weg van het weer en het water, alleen de ophangingseenheden en remmen zijn aan de buitenkant van de romp gemonteerd. Caraboat is geen conventionele caravan. Aan de achterzijde is een achteringangsdeur aanwezig. Aan de voorkant heeft het wat alleen kan worden omschreven als een Frans raam, met het kleine putdekgedeelte met twee kleine zitjes. In de cabine heeft het vier volledige slaapplaatsen, een fornuis met oven, een volledige gootsteen en afdruiprek, kledingkast en een toiletruimte. En dat alles in een caravan/boot van slechts 16 voet lang.”

Het hoogste bod staat op moment van schrijven op 5.000 euro en de veiling duurt nog tot en met dinsdagavond 18 juni 2024. Die dag kun je ook nog bij Metropole in Druten terecht voor de kijkdag. Als je ‘m koopt, laat je het ons dan even weten? Meer informatie, foto’s én bieden: klik hier.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!