“We gaan ’t lekker gezellig maken”

Je ziet het bij CAMP TO GO op RTL4

In de derde aflevering van het kampeer tv-programma Camp to Go maken we kennis met Harold en Tatia Draaijer uit Deventer. Tv-presentator Sander helpt ze kiezen tussen een caravan en een camper en stuurt ze op pad met… een splinternieuwe kampeerauto. Gaan ze voor de bijl? Dat zie je in de derde aflevering van Camp to Go (12 dec, RTL4, 17u).

GEZELLIG MAKEN

Harold en Tatia Draaijer uit Deventer hebben hun vouwwagen verkocht en twijfelen nu tussen een kleine caravan of een kleine camper. “Want het heeft allebei voordelen”. Tatia is theatermaker bij haar eigen musical & theaterschool en heeft als hobby’s breien, haken en ‘t “gewoon” gezellig maken. “Ook als we op vakantie zijn, met kussentjes, kaarsjes en zo.” Harold vult aan: “Nou, inderdaad, het duurde gewoon vier uur voor de vouwwagen stond, compleet met styling, maar dan heb je ook wat”, lacht hij. Vroeger kampeerden ze met de kinderen in stacaravans op de camping en samen vaak in de tent, of een B&B. Op de camping vinden ze het leuk om mensen te kijken als ze aan het opbouwen zijn en om een praatje te maken. “Op een camping maak je nou eenmaal sneller contact dan met andere vakanties. We vinden het leuk om mensen te ontmoeten en te kletsen – in een hotel zit je echt afgezonderd van de rest.” Een camper is Tatia’s grote wensdroom… Maar zal dat ook in ’t echt gaan bevallen?

LEKKER COMPACT

De camper die Tatia, Harold én de hond Tebbie gaan uitproberen is de Carado T135: een compacte camper van nog geen 6 meter. Het voordeel van zo’n korte camper is dat je ‘m supermakkelijk over de kleinste wegen stuurt en dat je overal wel een plekje kunt vinden. De reis voert naar vijfsterren camping De Kleine Wolf in het Overijsselse Vechtdal en die camping is door de ANWB uitgeroepen tot Camping van het Jaar 2020. De Carado is, ondanks z’n afmetingen, toch een compleet vakantiehuis op wielen. Van binnen heeft de hij een tweepersoonsbed in de lengterichting, met daarnaast een ruime badkamer waar je ook kunt douchen – zo ben je dus helemaal onafhankelijk van voorzieningen onderweg, want je hebt alles aan boord. En verder zit er natuurlijk alles op en aan, in deze camper, tot en met een keuken en een knus woongedeelte. De lichte houtkleuren en de witte kleurvlakken zorgen voor een modern en ruimtelijk interieur en ook vanuit de keuken kun je lekker naar buiten kijken als je staat te kokkerellen. Net als de meeste andere campers heb je ook met deze Carado voldoende aan je normale B-rijbewijs.

Met deze linkjes kom je meer te weten over de zogenaamde ‘halfintegraalcampers‘, over Carado en over camping De Kleine Wolf.