Lekker lummelen op de camping

Zaterdag 19 december (17u RTL4) zie je de familie Monsma met hun favoriete hobby: lekker lummelen op de camping. En daar zijn ze supergoed in. In het kampeer tv-programma Camp to Go dénken ze dat ze een vouwwagen meekrijgen, maar Sander Janson verrast ze met: een luxe camper!

GEZELLIG OP EEN VELDJE

Tracy en Egbert zijn wel een beetje klaar met vakantiehuisjes: ”Je maakt gewoon veel minder makkelijk contact en daarom willen we weer gaan kamperen.” Tracy (36) en Egbert (36) Monsma wonen in Nieuwerkerk aan den IJssel, samen met hun drie kids. Zij is revalidatiearts en hij werkt als beleidsadviseur bij de Unie van Waterschappen. Egbert houdt van fitness maar de sport van Tracy – korfbal – staat sinds de kinderen op een lager pitje. En door COVID staat het zingen in een kamerkoor ook even ‘on hold’. Hoogste tijd voor wat positiviteit: ze mogen op kampeervakantie voor Camp to Go. “Vroeger hebben we wel met z’n tweetjes gekampeerd, maar nu de kinderen er zijn huren we vaker een huisje. Maar dat maakt wel dat er afstand is tot andere mensen; je maakt gewoon wat lastiger contact en daarom zien we wel wat in kamperen. We zijn zelfs al een beetje aan het kijken naar een vouwwagen”, glundert Tracy. “Het lijkt me echt leuk om met anderen gezinnen op zo’n veldje te staan. ’s Morgens verse broodjes halen en de rest van de dag een beetje lummelen: ik heb er nu al zin in.”

MET GROTE GARAGE VOOR E-BIKES

Dat kampeerveldje vinden ze op recreatiepark TerSpegelt, een vijfsterrenvakantiepark bij Eersel, in de Brabantse Kempen. Maar in plaats van een vouwwagen mogen ze een camper uitproberen: een Sun Living, het tweede merk van Adria campers. De Sun Living S75SL is bijna 7,40 meter lang en hij heeft vijf zitplaatsen met veiligheidsgordels. En je kunt er vijf of zelfs zes mensen in slapen: twee op de extra lange, enkele bedden achterin (2,10 meter lang), twee personen in het hefbed boven het woongedeelte en eventueel kun je de dinette ook nog ombouwen tot bed voor twee kinderen. Binnen heeft de camper een groot panoramadakraam voorin, waardoor er veel daglicht binnenkomt en doordat het dakraam open kan, kun je de camper goed ventileren op warme dagen. Achterin, onder de bedden, is een ruime garage voor de fietsen en door de 220 én 12 Volt-aansluitingen in die garage kun je e-bikes heel eenvoudig opladen.

Meer weten over de soorten campers, over Sun Living of over camping TerSpegelt? Klik op de linkjes!