Met z’n vijven in twee koepeltentjes – zo zien de vakanties er meestal uit bij de familie Idema uit Haarlem. Tv-presentator Sander Janson verrast ze met een kampeervakantie in een Tabbert-caravan. Hoe dat uitpakt, zie je aanstaande zaterdag (16 jan 17u) bij de tv-uitzending van Camp to Go op RTL4!

‘BIJ ONS GAAT ER ALTIJD WEL IETS MIS’
Lisa en Stefan Idema hebben drie kinderen Sonny (11), Mano (8) en Mia (2). Lisa beschrijft het gezin als druk, impulsief, avontuurlijk en sportief. “We houden allemaal van een grapje en we zijn dol op stoeien.” Lisa werkt in de zorg, Stefan tekent plattegronden voor zijn beroep. Vakanties met de koepeltentjes wisselen ze af met uitstapjes met de vouwwagen, “maar als we op vakantie gaan is de rust en de ruimte het belangrijkste”, zegt Lisa. “Samen met het avontuurlijke van kamperen, natuurlijk. Bij ons is er namelijk altijd iets aan de hand, er gaat altijd wel iets mis en dan vinden we het leuk om te improviseren”, lacht ze. “Het campingleven vinden we heerlijk. Lekker nietsdoen terwijl de kinderen buiten hun gang kunnen gaan.”

KAMPEREN MET VIJF STERREN
Of dat ‘lekker nietsdoen’ ook gaat bevallen onder de luifel van de superluxe Tabbert DaVinci 530E gaan we zien op 16 januari bij RTL4. Dan zie je de familie Idema op vijfsterrencamping De Beerze Bulten. Tabbert caravans worden geproduceerd in Duitsland en staan bekend om hun degelijkheid en hun moderne design. Van binnen lijkt het meer op een luxe appartement dan op een caravan, met mooie details en bijzondere verlichting. De caravan is uitgevoerd met enkele bedden en die zijn populair omdat je niet over elkaar heen hoeft te klimmen. En voor de romantische momenten maak je er natuurlijk heel makkelijk een groot tweepersoonsbed van. Standaard hebben Tabbert caravans track&trace aan boord – via je telefoon kunt zien waar de caravan zich bevindt. Daarnaast is elke Tabbert is voorzien van een drinkwaterfilter zodat je veilig uit de kraan kunt drinken.

CAMPING BEERZE BULTEN
Vakantiepark Beerze Bulten is een vijfsterren familiecamping in Ommen (Overijssels Vechtdal), met veel facilteiten. De camping is voor 2021 door de ANWB genomineerd voor de verkiezing ‘Camping van het Jaar’, in de categorie ‘fijnste gezinscamping’. De indeling is parkachtig aangelegd en je staat dus niet in keurige rijtjes, maar kriskras op mooie plekken in de glooiende bossen. De camping organiseert allerlei activiteiten voor kinderen in verschillende leeftijden, onder meer in het ‘Giga Konijnenhol’, een overdekt speelparadijs. Beerze Bulten beschikt over een binnen- en buitenbad, er is een grote speelvijver met houten klimtoestellen en overal op de camping zijn er speeltuintjes. Dat de camping zo hoog scoort in de reviews komt ook door het wellnesscentrum en de beautysalon waar je lekker kunt ontspannen. Verder is er een restaurant, er zijn uitgebreide sportfaciliteiten en in de omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen: vanaf de camping starten allerlei uitgezette routes (in totaal 1.300 kilometer!) door de prachtige natuur van het Overijsselse Vechtdal.

IN DE OMGEVING
In de omgeving van camping Beerze Bulten is ook van alles te doen. Leuk met kinderen is bijvoorbeeld Kinderboerderij Ommen en de Erve Vechtdal: een boerderij waar je op Koe Safari kunt; lekker struinen door de weilanden rondom de boerderij. Hier leer je ook meteen meer over het Brandrode Vechtdal rund een bijzondere koe uit de regio. Een interessante andere plek is Landgoed Vilsteren, een groot particulier landgoed waar je heerlijk kunt wandelen. Een bijzonder museum in de regio is het Nationaal Tinnen Figurenmuseum, met duizenden tinnen figuren, en helemaal aan de andere kant van het spectrum is Eurofly Paraglidingcentre in Stegeren, waar je het Overijssels Vechtdal vanuit de lucht kunt gaan bekijken.

Sportievelingen kunnen ook terecht bij Expedition Outdoor, een buitensportbedrijf in Loozen. Je leert er je eigen katapult maken, kampvuur stoken en voor echte bikkels zijn er de Schotse Highland Games waaraan je zelf ook kunt deelnemen. Voor wie wat meer op de culturele toer wil, is Beeldentuin Witharen een aanrader, met 100 beelden van zo’n twaalf verschillende kunstenaars. De beelden staan in de grote tuin opgesteld; elke kunstenaar heeft z’n eigen stijl waarbij steeds verschillende materialen worden gebruikt. Ook leuk om te bezoeken is Bierbrouwerij Mommeriete, een kleine familiebrouwerij. Hier worden in koperen ketels verschillende biersoorten gebrouwen, waaronder de Scheerse Tripel: een sterk en kruidig biertje. In het winkeltje kun je niet alleen bier proeven maar je kunt er ook allerlei producten kopen, zoals Mommeriete Bierkaas, bierpaté en zelfs Eau de Vie en whisky van bier. Op afspraak kun je er terecht voor een rondleiding of bierproeverij.

De tv-uitzending zie je op zaterdag 16 januari, bij RTL4 (17 uur); de herhaling zie je op zondag 17 januari, circa 11 uur. Em op deze plek vind je handige linkjes voor als je meer wilt weten over de verschillende soorten caravans, over Tabbert en over camping De Beerze Bulten.