Primeur bij LMC voor 2023: Tandero

Tijdens de perspresentatie voor modeljaar 2023 introduceert de Duitse fabrikant LMC een nieuwe caravanserie, de Tandero. Dat model ligt qua uitrustingsniveau boven de instapserie Sassino en de Style, maar onder de Vivo – een prima middenklasser dus, bij LMC.

De Tandero die straks bij de Nederlandse dealers staat, is beschikbaar in vijf modellen – van een compacte 430D (met tweepersoons dwarsbed voorin en een dinette achter) tot de ruime 510E, met twee enkele bedden achterin en een ruime rondzit aan de voorzijde. Van binnen is er voor de Tandero een trendsettend interieur ontwikkeld, met matzwarte accenten en grijstinten. De Tandero heeft ook meteen een nieuw front gekregen, dat ook bij de andere modellijnen wordt doorgevoerd. Nieuw is ook de striping van de LMC-caravans aan de buitenkant, die voor alle modellen identiek is. Zo zie je meteen dat het een LMC-caravan is. Een uitzondering op die filosofie is de topklasse Exquisite VIP want dat moet een onderscheidend buitenbeentje blijven.
Ander nieuws uit Sassenberg is de instapserie Sassino die in plaats van AL-KO op een Knott-chassis wordt gebouwd. Vanaf modeljaar 2023 zijn de Sasino-modellen ook voorzien van een compressorkoelkast. Die is niet alleen lichter (afhankelijk van het model een gewichtsbesparing van maar liefst 15 kilo), zuiniger maar zo’n compressorkoelkast levert ook betere prestaties dan de gebruikelijke absorbtiekoelkast die tot nu toe in de meeste caravans wordt gemonteerd.

FACELIFT VOOR STYLE-CARAVANSERIE

Als we naar de bekende – en succesvolle – Style-caravan kijken, dan zien we dat die voor modeljaar 2023 een complete facelift heeft gehad. Hier zien we een opvallend huiselijk interieur met olijfgroene tinten, een nieuwe, lichte houtkleur, linnen vouwgordijnen (nog niet eerder gezien in caravaninterieurs) en contrasterende meubelstoffering die gemaakt is van gerecyclede petflessen. Als je modeljaar 2022 en 2023 naast elkaar zet, herken je de ‘oude’ Style bijna niet meer terug. Ook de ‘parketvloer’ (vinyl in houtdesign) is vanaf modeljaar 2023 vervangen door vinylbekleding in betonlook, hetgeen de caravan een opvallend eigentijdse uitstraling geeft. Opvallend detail in het interieur is de grote ronde spiegel die terugkomt in de meeste Style-modellen. Zoals bij de entree in de populaire 440D (met Fransbed en rondzit) en bij andere modellen zien we die spiegel terug in het wandje boven de dinette.

INNOVAN: CAMPERVAN OP FORD TRANSIT-BASIS

Bij de campers zien we detailveranderingen in de Tourer en Cruiser-series. Opvallend bij de instapserie Tourer (gebouwd op Citroën) is dat de 120pk-versie is vervangen door de sterkere 140 pk-motor. Het belangrijkste campernieuws bij LMC betreft de Innovan-campervan. Die kampeerbus was tot nu toe alleen leverbaar op basis van de Fiat Ducato, maar de drie modellen (540, 600, 640) krijgen er een broertje bij op basis van de Ford Transit, de 590. Die is wat smaller dan de Fiat Ducato, maar heeft wel meer stahoogte (205 cm), waardoor ook meer opbergruimte ontstaat in de bovenkasten.

Meer info over LMC vind je hier, en een dealer bij jou in de buurt ontdek je op onze dealerlocator.