Zaterdag bij RTL4!

Aanstaande zaterdag (26 nov, 17u, RTL4) – én zondag (11.30u) – kamperen we opnieuw in Denemarken. Dan doen we op camping Blushoj, bij het dorpje Ebeltoft. We kijken mee met Kelly en haar twee kinderen Marnix en Isabeau, die met een caravan vanuit Nederland naar Denemarken reizen. Dit kun je verwachten!

Kelly (45) is getrouwd met Dennis en samen hebben ze twee kinderen: Marnix (13) en Isabeau (9). Dennis kan geen vrij krijgen, en dus springt Kelly achter het stuur van de auto. Kelly is vestigingsmanager van een uitzendbureau. Ze houdt van wandelen – dat is echt haar ding. En ze maakt graag kinderkleding op de naaimachine. Kelly en Dennis houden van het bourgondische leven: eerst wandelen, dan op een terras koffie met vlaai en in de avond gaat de BBQ aan! Maar zonder alcohol, want Kelly en haar man drinken niet. Marnix is een echt buitenkind en zit op scouting. Hij heeft op hoog niveau gehockeyd en houdt van zwemmen en skiën. Z’n zus Isabeau is een enorme kwebbelkous; ze zit ook op scouting en volleybal én ze houdt ook van tekenen. Benieuwd of ze daar tijdens de vakantie wel tijd voor heeft…

Blushoj camping

Met de caravan gaan ze naar camping Blushoj, in de duinen. Er zijn kampeerveldjes die uitzicht hebben op zee en op de camping hoef je je niet te vervelen. Je kunt er terecht voor tafeltennis, tafelvoetbal en jeu-de-boules. De camping is een echte gezinscamping, met een verwarmd zwembad en natuurlijk een opblaasbaar springkussen. Leuk is dat de camping een klein kiezelstrand heeft en er worden motorbootjes verhuurd. Blushøj Camping ligt in Midden-Jutland, een paar kilometer ten zuidoosten van Ebeltoft, op een grote landtong direct aan zee. De streek heet Djursland en die staat bekend om zijn mooie landschappen. Vanaf de camping is er een looppad naar zee. Via een houten piertje met een trappetje kun je het water in. Voor wie wil fietsen is het leuk om te weten dat je hier lekker kunt afzien met je mountainbike, op de Ebeltoft Mountainbike Track, een speciaal voor MTB’s uitgezette route.

Eriba caravan met hefdak

Kelly gaat op pad met een Eriba Feeling 515, een bijzondere caravan met een hefdak. Dat levert een lagere luchtweerstand op achter de auto en met de huidige brandstofprijzen ben je daardoor gewoon goedkoper uit Eenmaal op de camping druk je dat hefbed heel eenvoudig omhoog en heb je volop stahoogte – net zoals in een gewone caravan. De 515 is helemaal nieuw voor modeljaar 2023. Achterin heeft-ie een stapelbed voor de kinderen en voorin een dwars geplaatst tweepersoonsbed. En als je die gezellige woonlounge – hier in het midden – ombouwt naar een derde bed… dan heb je zomaar zes slaapplaatsen in deze caravan! Oh, en handig is natuurlijk dat het tweepersoonsbed voorin ook een stuk hóger is geplaatst. Daardoor heb je ónder dat bed een enorme bagageruimte voor campingstoelen, de tafel en andere vakantiespullen. Verder heeft deze Eriba natuurlijk een fijne keuken met een hoge koelkast én een badkamer met toilet en zelfs een douche. En weet je wat zo handig is? Dat onderste stapelbed kun je omhoog klappen, zodat er onderweg twee fietsen kunnen staan – daarom zit er dus ook een extra deur hier, achter de entree. Dat maakt ‘m tot een ideale generatie-caravan: ideaal voor met z’n tweetjes met de fietsen achterin EN ideaal voor een gezin! Slim bedacht van Eriba!