Ze hébben weleens gekampeerd, Roy en Silvana Hollander. Maar dat was in een krap tentje. Meestal huren ze een huisje, in Frankrijk. Een caravan hebben ze nooit eerder achter de auto gehad, maar Sander Janson helpt ze daarmee op weg, richting een van de beste campings van Nederland. Maar ze beginnen met het opzetten van de voortent. Dat zie je zaterdag 9 januari (RTL4, 17u) bij Camp to Go.

KLETSMAJOOR
Roy, Silvana en Mila (3) Hollander hebben weleens gekampeerd. “Met een tent. Een keer met zijn tweetjes en daarna een keer met zijn drietjes in een chalet op de camping. Maar dat is alweer even geleden, want meestal huren we een huisje in bijvoorbeeld de Ardèche.” Maar er ís hoop, want ze overwegen wel om weer te gaan kamperen, want dat campingleven: daar zijn ze wel van: “Lekker buiten zijn, praatje met de buren, activiteiten op de camping, braderietjes in de omgeving, dat soort dingen.” Het jonge gezin uit Beverwijk houdt van spelletjes: bingo, voetballen maar vooral de laatste tijd zijn ze bezig om Mila te leren fietsen – Mila’s fietsje gaat dus zeker mee naar de camping. Nadelen? “Jahaa, als Roy broodjes gaat halen”, lacht Sylvana. “Die kletst met iedereen – dan is-ie de hele ochtend onderweg voor één brood want hij blijft maar lullen. Hij lijkt soms net een wijf, hahaha!” Voor het tv-programma bezoeken ze camping De Paal in het Brabantse Bergeijk, een luxe familiecamping die al meermalen in de prijzen is gevallen.

LUXE FAMILIECARAVAN
De familie Hollander gaat op stap met de Dethleffs 460 EL Avantgarde, een luxe caravan met veel extra’s. De indeling is met enkele bedden (makkelijk instappen, niet over elkaar heen klimmen), en voor de romantische momenten kun je daar ook een groot tweepersoonsbed van maken: met een tussenstuk koppel je ze zo aan elkaar en dan heb je een bed van bijna twee bij twee meter. De caravan heeft veel bagageruimte onder de bedden en ook in de bankkasten kun je veel vakantiespullen kwijt. En als je de dinette ombouwt tot bed, dan kunnen daar heel makkelijk twee kinderen slapen. Maar Dethleffs heeft ook andere caravans in het programma, met stapelbedden bijvoorbeeld. Bijzonder aan deze caravan is de indirecte verlichting langs bovenkasten en het werkblad van de keuken – dat geeft de caravans eren gezellig sfeertje ’s avonds. De caravan is uitgevoerd met een smalle hoge koelkast met vriesvak (142 liter) en bijvoorbeeld een boiler voor warm water. De standaard stabilisatorkoppeling zorgt voor een goed weggedrag achter de auto en het polyester dak is beter bestand tegen hagel dan de gebruikelijke aluminium daken. Leuk om te weten: de oprichter van Dethleffs – Arist Dethleffs – was handelsreiziger en reisde heel Europa rond. Maar omdat hij zijn gezin te weinig zag bouwde hij z’n eigen caravan zodat de hele familie mee kon op zijn handelsreizen; hij reisde er zelfs mee naar Egypte.

CAMPING DE PAAL
Camping De Paal is een unieke gezinscamping voor jonge gezinnen met kinderen tot 11 jaar. De vijfsterrencamping ligt midden in de bossen en er zijn mooie plekken onder de bomen, op gezellige veldjes waar je kinderen direct vriendjes maken in de mini-speeltuintjes en er zijn zelfs kampeerplekken met privé-sanitair. Qua vermaak scoort camping De Paal een dikke tien, met de Biebelebonse Paalbergen: een zandvlakte met speeltoestellen waar de kinderen zich urenlang met met water en zand kunnen vermaken. Er is een kindertheater waar shows en musicals worden vertoond en de camping is wereldberoemd in Nederland om z’n overdekte subtropische waterspeeltuin met buikschuifbaan en waterspuiters. De Paal beschikt verder over een springkussen en er is zelfs een een kinderboerderij.

IN DE OMGEVING
In de omgeving van camping De Paal is ook van alles te doen. Allereerst het gezellige dorpje Bergeijk, uitgeroepen tot het ‘groenste dorp van Europa’. Vlak naast de camping kun je paardrijden in de manege, op een kwartiertje rijden is er een skihal en dan heb je ook nog ‘Klimrijk’, waar je veilig kunt klimmen tussen de boomtoppen. In de directe omgeving van De Paal is er ook nog een escaperoom waar je spannende momenten kunt beleven. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Rietveldhuys, je kunt zelf brood leren bakken in het Bakkerijmuseum en er is een Varkensmuseum waar je kunt knuffelen met de dieren. En voor de shopaholics kunnen we het Citycentrum in Veldhoven aanraden of als je echt helemaal ‘los’ wilt gaan kun je natuurlijk ook naar Eindhoven, Maastricht of Antwerpen – die steden liggen allemaal op een uurtje rijden van de camping.

Hier vind je handige linkjes voor als je meer wilt weten over caravans met stapelbedden, over Dethleffs en over camping De Paal.