Compacte gezinscaravans met slimme indelingen, een compleet nieuwe camperserie ‘Tourer’ met acht halfintegraals en de Duitse fabrikant gaat weer campervans bouwen, onder de naam Innovan. Lees meer over het LMC-nieuws voor modeljaar 2022.

NIEUWE BUSCAMPER ‘INNOVAN’

Het belangrijkste nieuws voor modeljaar 2022 is dat LMC met een serie campervans op de markt komt, onder de naam Innovan. Het Duitse merk was daarmee een aantal jaren geleden gestopt, maar door de opkomst van de ‘vanlife’-trend wordt de productie weer ter hand genomen, met een compleet nieuw ontwikkeld model. Geen gekke zet, want met name in Duitsland vormt de campervan de snelst groeiende campersoort. LMC introduceert de Innovan met drie modellen in de binnen deze categorie gebruikelijke lengten: de 540, de 600 en de 640, alledrie verkrijgbaar in wit, grijs of zwart. De campers hebben een modern interieur met kleurvlakken in taupe en wit, waarbij slechts sporadisch gebruik is gemaakt van houtkleuren. Daardoor ontstaat een tijdloos interieur dat vooral de jongere doelgroep moet aanspreken. Een groot panoramadakraam direct achter de voorruit zorgt voor veel lichtinval en binnen is, in de kopse kant van het keukenblok, een Dometic-koelkast ingebouwd die aan twee kanten scharniert. Zo kun je zowel vanuit de keuken als van buiten iets uit de koelkast pakken. Opvallend is de ruimtebesparende vouwdeur van de badkamer, een knipoog naar de toiletdeur in vliegtuigen. De Innovan is af-fabriek ook met een hefdak bestellen met twee extra slaapplaatsen voor de kinderen.

COMPACTE FAMILIECARAVAN

Ook volop nieuws bij de LMC-caravans. Bij de instapserie Sassino is de 390K geïntroduceerd: een nieuw model met stapelbed voor de kinderen aan de achterkant en een dinette aan de voorzijde, die tot bed kan worden omgebouwd. Nieuw is ook de Sassino 430D, met een dwarsbed achterin. Het zijn allebei compacte modellen, die ook door de kleinere personenauto’s getrokken kunnen worden. Nog zo’n compacte nieuwkomer in de Style 400F, met een keuken plus badkamer aan de voorkant en een woongedeelte achter. Met een scharnierende klep aan de achterwand maak je van de dinette direct een slaapgedeelte voor twee personen. Ander caravannieuws is dat de luxe Musica-modellen nu allemaal zijn voorzien van enkele bedden en tenslotte valt te melden dat de exclusief voor de Franse markt gebouwde ‘Exquisite VIP’, een caravan uit het topsegment, nu ook beschikbaar wordt in andere landen.

NIEUWE CAMPERSERIE ‘TOURER’

Voor modeljaar 2022 kun je bij LMC terecht voor twee camperseries: de bekende Cruiser halfintegraal en de nieuw ontwikkelde Tourer: ook een halfintegraalserie, die in de plaats komt van de Element. Nieuw bij de Cruiser is de achterkant waarbij de achterlichten en de bestickering zorgen voor een heel herkenbaar LMC-profiel. De nieuwe Tourer wordt in de markt gezet met acht modellen, waaronder vier indelingen met een elektrisch neerdalend hefbed, onder de naam Tourer Lift. Dat hefbed is vrijwel onzichtbaar in het plafond boven de dinette ingebouwd. In de Tourer Lift zijn dus maar liefst zes slaapplaatsen beschikbaar, als je ook de dinette ombouwt tot tweepersoonsbed. De interieurs zijn met opzet rustig gehouden, met lichte houtkleuren en witte kastdeurtjes die een speciale behandeling hebben gekregen waardoor je geen vette vingerafdrukken hoeft weg te poetsen. Slim is ook de indeling van de badkamer, met een verschuifbare wastafel die zorgt voor extra bewegingsvrijheid tijdens het ochtendritueel. Alle Tourar-modellen hebben handige opbergmogelijkheden bij het hoofdeinde van het bed en indien gewenst kun je een grote 32 inch tv met satellietontvanger bijbestellen.

Verwacht wordt dat de eerste 2022-primeurs na de zomer te bezichtigen zijn bij de dealers. Meer informatie over LMC vind je hier; dealers in de buurt van je woonplaats vind je hier.