Op stap met een ster

Marcel en Petra hebben een caravan: “net zo groot als de badkamer thuis”, lachen ze. Maar veel ruimte hebben ze niet nodig. Voor Camp to Go gaan ze op stap voor een probeervakantie met de camper – je ziet het aanstaande zaterdag (2 jan, 17u) bij RTL4.

MINI-HUISJE OP WIELEN

Marcel (54) en Petra (54) Derks wonen in Venray. Hij is logistiek consultant, zij werkt voor een grote zorgorganisatie. Ze houden van wijn, lekker eten, dorpjes en steden bezoeken, en wandelen – “maar niet te grote afstanden.” Omdat ze allebei drukke banen hebben vinden ze het ook heerlijk om lekker niets te doen. La Dolce Vita, dus: het goede leven. Marcel en Petra hebben vaker gekampeerd, altijd met een caravan. “We vinden het fijn dat je toch je eigen spulletjes mee hebt. Als je ergens een huis huurt moet je altijd maar afwachten wat je krijgt en wat er bijvoorbeeld in de keuken staat.” Op vakantie hebben ze niet zoveel ruimte nodig: ”Onze caravan is net zo groot als de badkamer thuis”, lachen ze. “Echt ons mini-huisje op wielen. De ideale dag op een camping? Uitslapen, eerst koffie, rustig opstarten. We hebben een vaste rolverdeling: de een gaat broodjes halen, de ander dekt de tafel. En afhankelijk van het weer gaan we dan wat doen. Vooraf hebben we dan allang gecheckt wat er in de omgeving te doen is. En als we op pad zijn lunchen we meestal onderweg, in het dorpje waar we dan zijn. En op zo’n ideale dag zijn we dan niet te laat terug zodat we lekker kunnen relaxen bij het zwembad op de camping.”

HEY MERCEDES, ZET DE MUZIEK AAN!

De camper die Petra en Marcel van tv-presentator Sander Janson meekrijgen is een Carthago c-tourer, een halfintegraal type 143 E. Hij is net onder de 7 meter lang en doordat Carthago nogal wat aandacht besteedt aan lichtgewicht bouwen weegt de camper 2.945 kilo. Daardoor hou je ruim 500 kg laadvermogen over – ruim voldoende om lekker lang onderweg te zijn. Vanuit de Duitse fabriek is er afgelopen zomer speciaal voor de tv-uitzending van Camp to Go een camper uit modeljaar 2021 overgekomen, met een opvallend nieuw buitendesign. Het is de eerste Carthago c-tourer die gebouwd is op de Mercedes Sprinter en die zit boordevol veiligheidssystemen, tot en met een zijwind-assistent die de wagen in het rechte spoor houdt bij zware windvlagen. Hij herkent zelfs de verkeersborden langs de weg en geeft die weer op het grote display van het multimediasysteem. Alles is spraakgestuurd: ‘Hey Mercedes, zet de muziek aan’, of ’Hey Mercedes, navigeer naar Barcelona‘. Binnen heeft de c-tourer dubbel-gestikt leer op stoelen en banken, een 32 inch tv en een skyview dakraam dat veel daglicht toelaat. In de keuken is er een ‘lift’ voor het koffieapparaat zodat die niet in de weg staat op het werkblad (en onderweg veilig opgeborgen). Ook bijzonder in deze camper is de grote badkamer met douche, met daarachter de enkele bedden (waar je een groot tweepersoonsbed van kunt maken), met een makkelijke instap. Marcel en Petra Derks rijden ermee naar vijfsterrencamping TerSpegelt en in de tv-uitzending kun je zien wat ze allemaal beleven. Camp to Go zie je zaterdag 2 januari om 17u op RTL4 en de herhaling is zondag 3 januari, omstreeks 11u op dezelfde zender.

Klink op de volgende linkjes als je meer wilt weten over halfintegraalcampers, over Carthago of over camping TerSpegelt.