Carthago campers

Het campermerk Carthago ziet in 1979 het levenslicht, in Ravensburg (Oberschwaben, Duitsland). Op verzoek van klanten bouwt Karl-Heinz Schuler campers op allerlei basisvoertuigen. Vanaf 2001 verlegt het merk de focus naar de productie van luxe campers op basis van Mercedes en Iveco. Met de introductie van de Chic-serie in (2003) groeit Carthago uit z’n jasje en start met de bouw van een nieuwe fabriek in het Sloveense Odranci.

Met de nieuwe tourer C1 – later c-tourer – slaat Carthago de weg in van de populaire prijsklasse. In 2013 opent ‘Carthago City’ in Aulendorf (Duitsland) waar onder andere de servicedienst van het merk zetelt. Naast het verkoopcentrum en de kantoren staat hier bovendien de fabriek waar de luxe liners van de band rollen. Momenteel telt Carthago – inclusief zustermerk Malibu – 1.200 medewerkers en is het bedrijf flink gestegen qua populariteit.

CAMPERMODELLEN

Carthago bouwt zowel integraal- als halfintegraal campers. Bij de halfintegralen begint de Duitse fabrikant met de C-tourer T op Fiat-chassis (negen indelingen) en op de Mercedes Sprinter met AL-KO chassis (vier varianten). Daarna volgt de Chic C-line T: de middenklasse halfintegraal die in drie indelingen op de markt komt. Bij de integraalcampers starten we met de C-compactline, een smalle serie integraalcampers met vijf indelingen. Die zijn allemaal 2,18 meter breed in plaats van de gebruikelijke 230 cm en daardoor hebben ze een flink lager gewicht waardoor je ze nog met het normale B-rijbewijs kunt besturen. De C-compactline integraals beschikken over een dubbele bodem en de laadruimte daartussen is van buitenaf bereikbaar. De C-compactline is in 2022 twintig kilo afgeslankt door onder meer lithium accu’s in te zetten. Dan is er ook nog de C-tourer I: integraalcampers die bekend staan om hun lage gewicht en een groot aantal indelingen. Ze zijn leverbaar op Fiat of op Mercedes. Ook kun je kiezen uit twee interieurs: klassiek met een essen-houtprint of de wat moderner ogende Epic met veel witaccenten. De verkooptopper van Carthago bij de integraalcampers is de Chic C-line. Ook deze campers hebben een dubbele bodem die ze wintervast maakt en die zorgt voor een vlakke vloer zonder lastige opstapjes bij het bed en de zitgroep. Ook bij de Chic C-line kun je kiezen tussen een Mercedes- of Fiat chassis. In modeljaar 2022 kreeg deze serie een upgrade met een nieuwe zitgroep en keuken. In totaal is er keuze uit 26 modellen. Een stapje hoger vinden we de Chic E-line met acht indelingen op Fiat en zes op Mercedes-chassis. Vervolgens zien we de Chic S-plus op Iveco-chassis en tenslotte is er de Liner for Two, een camper voor twee personen in twee lengtes die zowel op een Fiat- als op Iveco-chassis geleverd kan worden.

Info: www.carthago.com
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.