Carthago campers

Het campermerk Carthago ziet in 1979 het levenslicht, in Ravensburg (Oberschwaben, Duitsland). Op verzoek van klanten bouwt Karl-Heinz Schuler campers op allerlei basisvoertuigen. Vanaf 2001 verlegt het merk de focus naar de productie van luxe campers op basis van Mercedes en Iveco. Met de introductie van de Chic-serie in (2003) groeit Carthago uit z’n jasje en start met de bouw van een nieuwe fabriek in het Sloveense Odranci.

Met de nieuwe tourer C1 – later c-tourer – slaat Carthago de weg in van de populaire prijsklasse. In 2013 opent ‘Carthago City’ in Aulendorf (Duitsland) waar onder andere de servicedienst van het merk zetelt. Naast het verkoopcentrum en de kantoren staat hier bovendien de fabriek waar de luxe liners van de band rollen. Momenteel telt Carthago – waartoe ook het zustermerk Malibu behoort – 1.200 medewerkers en is het bedrijf flink gestegen qua populariteit.

CAMPERMODELLEN

Bij de halfintegralen begint de Duitse fabrikant met de C-tourer T op Fiat-chassis (negen indelingen) en op Mercedes Sprinter met ALKO chassis (4 indelingen). Daarna volgt de Chic C-line T: de middenklasser in drie indelingen. Bij de integraals starten we met de C-compactline, een serie smalle integraalcampers met vijf indelingen, allemaal 2,18 meter breed met daardoor met een laag gewicht. Ze beschikken over een dubbele bodem en de laadruimte daarin is van buitenaf bereikbaar. De C-compactline is voor modeljaar 2022 twintig kilo afgeslankt door onder meer lithium accu’s te gebruiken. Dan komen we bij de integraalcamper C-tourer I die bekend staat om z’n lage gewicht en z’n grote aantal indelingen. Je kunt bovendien kiezen uit een Fiat- of Mercedes-chassis. De middenklasse bij de integralen is de Chic C-line: de verkooptopper van Carthago, met dubbele bodem, vlakke binnenvloer en er is keuze uit een Mercedes- of Fiat-chassis. In modeljaar 2022 heeft de C-Line een nieuwe zitgroep en keuken gekregen. In totaal is er keuze uit 26 modellen. Een stapje hoger vinden we de Chic E-line met acht indelingen op Fiat- en zes indelingen op Mercedes-chassis. Vervolgens zien we de Chic S-plus op Iveco-chassis en tenslotte de Liner for Two, een camper voor twee personen in twee uitvoeringen die zowel op een Fiat- als op Iveco-chassis geleverd kan worden.

Info: www.carthago.com
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu