Carthago campers

Het campermerk Carthago ziet in 1979 het levenslicht, in Ravensburg (Oberschwaben, Duitsland). Op verzoek van klanten bouwt Karl-Heinz Schuler campers op allerlei basisvoertuigen. Vanaf 2001 verlegt het merk de focus naar de productie van luxe campers op basis van Mercedes en Iveco. Met de introductie van de Chic-serie in (2003) groeit Carthago uit z’n jasje en start met de bouw van een nieuwe fabriek in het Sloveense Odranci.

Met de nieuwe tourer C1 – later c-tourer – slaat Carthago de weg in van de populaire prijsklasse. In 2013 opent ‘Carthago City’ in Aulendorf (Duitsland) waar onder andere de servicedienst van het merk zetelt. Naast het verkoopcentrum en kantoren staat hier bovendien de fabriek waar de luxe liners van de band rollen. Momenteel telt Carthago – waartoe ook het zustermerk Malibu behoort – 1.200 medewerkers en is het bedrijf flink gestegen qua populariteit.

CAMPERMODELLEN
Carthago bouwt zowel integraal- als halfintegraal campers. Bij de halfintegralen begint de Duitse fabrikant met de C-tourer T op Fiat-chassis (negen indelingen) en op de Mercedes Sprinter met AL-KO chassis (4 indelingen). Daarna volgt de Chic C-line T: de middenklasser in drie indelingen. Bij de integraal starten we met de C-compactline, een smalle serie integraalcampers met vijf indelingen, allemaal 2,18 meter breed met daardoor met een laag gewicht. Ze beschikken over een dubbele bodem en de laadruimte daarin is van buitenaf bereikbaar. De C-compactline heeft een nieuwe achterzijde en binnen andere meubels en een nieuw lichtconcept. Ook de zitgroep is aangepast waardoor er meer ruimte is gecreëerd. De integrale C-tourer I staat bekend om z’n lage gewicht en heeft negen indelingen op basis van de Fiat Ducato. De C-tourer op basis van de Mercedes Sprinter heeft vier indelingen. Er zijn twee interieurkeuzes: een klassiek interieur (Essen) en de wat moderner ogende Epic met veel witaccenten. De middenklasse bij de integralen is de Chic C-line: de verkooptopper van Carthago, met dubbele bodem, vlakke binnenvloer en keuze uit veertien indelingen. Een stapje hoger vinden we de Chic E-line met acht indelingen op Fiat en zes indelingen op Mercedes-chassis. Vervolgens zien we de Chic S-plus op Iveco-chassis en tenslotte de Liner for Two, een camper voor twee personen in twee uitvoeringen die zowel op een Fiat- als op Iveco-chassis geleverd kan worden.

Info: www.carthago.com
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!