Frankia camper met B-rijbewijs

De zomervakantie van 2019 is nog niet eens begonnen, maar de caravan- en campermerken presenteren nú alweer hun 2020-prototypes. Straks op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (9 t/m 13 oktober) kun je die nieuwe modellen zelf allemaal zien. Waaronder ook deze Frankia.

Frankia bouwt voornamelijk campers waarvoor je een C-rijbewijs nodig hebt. Grote, indrukwekkende wagens die zomaar 1.000 kilo laadvermogen hebben. Voor modeljaar 2020 komt er een ‘kleintje’ bij, de Neo. En daarmee mag je met een gewoon B-rijbewijs op pad.

Vijf zitplaatsen in de zithoek


MERCEDES SPRINTER
De Frankia Neo is een zogenaamde halfintegraalcamper, soms ook wel semi-integraal genoemd. Het woon- en slaapgedeelte is voor de ‘helft’ geïntegreerd met de rest van de camper – vandaar de naam ‘halfintegraal’. De Neo is gebouwd op de Mercedes Sprinter met voorwielaandrijving. Rijklaar weegt hij 3.017 kilo en daardoor kun je 483 kilo aan vakantiebagage meenemen. De maximaal toelaatbare massa bedraagt 3.500 kg en daarom heb je aan je B-rijbewijs genoeg.
Om aan dat lage gewicht te komen heeft Frankia nieuwe technieken toegepast, maarde meeste kilo’s worden bespaard door de wagen minder hoog te maken, korter en smaller: de camper is 6,98 meter lang en 2,12 meter breed. Dat scheelt serieuze kilo’s en die compacte afmetingen maken ‘m ook nog ‘ns lekker wendbaar in stadsverkeer en op bochtige wegen.

Met een tussenstuk maak je van de enkele bedden een groot tweepersoonsbed

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief met leuke campaings, kampeertips, vakantieregio’s en de laatste nieuwtjes over kamperen.

[mk_button dimension=”flat” size=”medium” url=”https://www.camp-to-go.nl/inschrijven-nieuwsbrief/” align=”center” bg_color=”#9fc937″ btn_hover_bg=”#252525″]INSCHRIJVEN[/mk_button]
ACHTERKLEP
De Neo heeft een verwarmde dubbele bodem waarin de watertanks vorstvrij zijn ondergebracht, net zoals technische installaties. In de bodem zit ook een doorlaadbarebergruimte over de volle breedte van de camper, bijvoorbeeld voor ski’s. Handig bij de garage is de typische Frankia-achterklep die zorgt dat je gemakkelijk bij je spulletjes kunt. Binnen is het interieur is helemaal matwit gehouden en dat zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Met de cabinestoelen omgedraaid ontstaat een zithoek voor 4 of zelfs 5 personen, de compacte keuken is voorzien van een compressor koelkast en van de twee enkele bedden maak je eenvoudige een groot tweepersoonsbed. Bijzonder is de grote douche in de badkamer, van maar liefst 1 meter bij 70 cm. Dat is mogelijk doordat toilet en fonteintje helemaal kunnen inschuiven. Een andere blikvanger is natuurlijk het grote beeldscherm in het dashboard van de Neo: dat ‘MBUX’-systeem is volledig spraakgestuurd om de navigatie, de radio en de telefoonbediening te activeren.

Keuken en douche

De Neo is leverbaar met de nieuw ontwikkelde 4 cilinder diesel van Mercedes, die voldoet aan de alleerlaatste milieu-eisen. Standaard met 143 pk dieselmotor, maar je kunt ook kiezen voor de 177 pk-versie met 9 traps automaat.

Meer weten over Frankia, klik hier.

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.