Gert-Jan en Marieke zijn fervente vouwwagenliefhebbers maar voor Camp to Go gaan ze voor het eerst op stap met de caravan. Tv-presentator Sander Janson zwaait ze uit in aflevering 8 van het tv-programma (16 januari, 17 uur).

OPGEGROEID MET DE VOUWWAGEN
Frankrijk is het favoriete vakantieland van Gert-Jan en Marieke Dutman uit Groningen. Ook hun kinderen Laure (6) en Ruben (7) zijn met kamperen opgegroeid, met de vouwwagen. Voor het kampeer tv-programma Camp to Go gaan ze een caravan uitproberen, op een van de mooiste campings in Nederland. En ze zijn zelf ook heel benieuwd hoe dat gaat bevallen. “We kamperen omdat we het leuk vinden om veel buiten te zijn. We eten zelfs buiten als het regent – onder de luifel, natuurlijk. Kamperen maakt je socialer. De kinderen hebben niet eens tijd om op de iPad te gaan en ook wij maken sneller een praatje. Daarbij komt dat alle comfort weg is, waardoor je vrijer wordt, trager en dat werkt rustgevend.” Daar hebben ze dus goed over nagedacht, net als over hun vouwwagen: “Voor ons heeft een tent nog de meeste charme, maar een vouwwagen is net iets comfortabeler. Je slaapt niet op de grond en je hebt gewoon wat meer gemak.” We zijn dus heel benieuwd hoe zo’n superluxe caravan gaat bevallen…

ALL-INCLUSIVE
Marieke en Gert-Jan krijgen een Knaus caravan mee en daarmee vertrekken ze naar Recreatiepark TerSpegelt, een vijfsterren vakantiepark bij Eersel, in de Brabantse Kempen. De caravan is een speciale ‘60 Years Edition’ uit de Südwind-serie van Knaus. Bijzonder aan deze Knaus Südwind is dat hij helemaal vol zit met alle mogelijke extra’s die je normaalgesproken ‘los’ zou moeten bijbestellen. Knaus biedt die all-inclusive caravan aan voor een vriendenprijs, waardoor je zomaar tot 4.000 euro voordeel hebt. Waar moet je dan aan denken? Lichtmetalen 17 inch wielen, gladde buitenbeplating, zelfstellende ALKO-remmen, een neuswiel met kogeldrukmeter, hordeur, extra groot dakluik, rookmelder, drinkwaterfilter, tv-voorbereiding plus beugel en nog veel meer. Zeg maar al die dingen waarbij je in de showroom graag even een vinkje achter de offerte zou zetten. Maar die zijn nu dus allemaal bij de prijs inbegrepen!

Camping Terspegelt (foto: ANWB Kamperen)

CAMPING TERSPEGELT
Vakantiepark Terspegelt is een vijfsterren familiecamping in de Brabantse Kempen die perfect is voor gezinnen met jonge kinderen. De camping ligt direct tegen de bossen en heeft mooie verzorgde staanplaatsen. De mooiste liggen rond de recreatieplassen waarbij sommige plekken zelfs een eigen steigertje hebben. De camping heeft een restaurant en er is een overdekt speelparadijs met zandspeeltuin en zwembad. Sporten kun je hier ook volop, en voor tieners is er een speciaal animatieprogramma en er is bijvoorbeeld ook een outdoor bioscoop. Voor gezinnen met kleine kinderen zijn er speciale speelveldjes en er zijn kampeerplekken met privésanitair.

De tv-uitzending is op zaterdag 16 januari, bij RTL4 (circa 17 uur); de herhaling zie je op zondag 17 januari, circa 11 uur. Hier vind je handige linkjes voor als je meer wilt weten over de familiecaravans, over Knaus en over camping TerSpegelt.