Rondrijden zonder plan

Rondrijden zonder plan – dat is de definitie van kamperen, volgens Ursula Bordes en haar zoon Aaron. Voor het tv-programma Camp top Go proberen ze een camper uit, en ze nemen ook nog een vriendin en een vriend mee. Je ziet het aanstaande zaterdag (2 januari 17 uur) bij RTL4.

VROEG NAAR BED MET EEN SPANNEND BOEK

Ursula Bordes en zoon Aaron kamperen vaker – met de tent – en maken graag veel kilometers. Voor Camp to Go vragen ze Aarons vriend Kaya mee, met moeder Chantal. Zij kamperen ook regelmatig, maar dan met een caravan. Hoe zal het de dames – en heren – in de camper gaan bevallen?
“Wat we leuk aan vinden aan kamperen?” Ursula hoeft daar niet lang over na te denken. “De vrijheid, de natuur, genieten. En die tent: da’s lekker basic. Zo sta je er ook weer ‘ns bij stil dat niet alles vanzelfsprekend is: een koelkast bijvoorbeeld – op vakantie is het lekker improviseren. Het leuke op de camping is dat iedereen elkaar groet. Aaron vermaakt zich sowieso wel. Hij is nu 14, dus animatie is niet meer zo zijn ding. Maar wat dacht je van zee, meer, zwembad? Die zie ik pas weer aan het eind van de dag als-ie wat komt eten, haha!” Als we vragen naar haar ideale vakantie is het meteen “in een joggingbroek voor de tent, ’s avonds, en niet te laat naar bed, met een spannend boek”, aldus Ursula, die samen met Aaron op vakantie meestal “gewoon” in de auto gaat zitten voor ritjes in de omgeving. “Lekker rondrijden zonder plan. Dan zien we wel wat we tegenkomen.” Dat klinkt alsof ze de camper ook wel leuk gaat vinden en dat zien we in aflevering 6 van Camp to Go…

KAMPEERAUTO VAN HET JAAR

In de tv-uitzending gaat het gezelschap op stap met een Adria camper. Eindbestemming is de ANWB Camping van het Jaar, vijfsterrencamping De Kleine Wolf in het Overijsselse Vechtdal. Adria campers worden gebouwd in Slovenië, in een van de modernste camperfabrieken van Europa. De Adria Compact is een – de naam zegt het al – compacte camper van slechts 212 centimeter breed. Vooral voor beginnende camperaars is dit een lekker maatje, want ook op smalle wegen kun je er goed mee uit de voeten. En het is nog een populair karretje ook, want de Adria Compact is al twee keer uitgeroepen tot ‘Kampeerauto van het Jaar’ door de NKC, Europa’s grootste camperclub. Bijzonder aan deze bijna 7 meter lange camper is het grote skyroof boven de voorruit; dat zorgt voor veel lichtinval en deze uitvoering heeft twee knusse loungebanken tegenover elkaar in het woongedeelte. Dat zorgt voor veel ruimtegevoel en als je van vanuit de cabine naar achteren wilt lopen, dan klap je de tafel gewoon op – daardoor heb je extra veel ruimte in deze camper. Slapen doe je achterin, op de twee eenpersoonsbedden die in de lengterichting van de camper staan. Die bedden kun je ook aan elkaar koppelen zodat er een groot tweepersoonsbed ontstaat. Van de zitgroep kun je eventueel ook een bed maken, maar Adria heeft ook campers met een tweede tweepersoonsbed: een hefbed dat je heel eenvoudig naar beneden kunt laten zakken – dat zit bijvoorbeeld in de Adria Matrix. En natuurlijk heeft deze Adria ook een badkamer met douche en toilet – zo kun je dus helemaal onafhankelijk op vakantie.

Hier vind je handige linkjes over de verschillende soorten campers, over Adria en over camping De Kleine Wolf