Slapen op het dak van je auto?

Kan dat? Ja, dat kan. En je ziet het aanstaande zaterdag (26 dec 17u) op RTL4. Frank en Eveline zijn stoere kampeerders uit het outdoorleven. Tentje, bergschoenen, kampvuurtje – je kent ’t wel. Tv-presentator Sander Janson stuurt ze op pad met een daktent. Slapen op het dak van je auto – hoe gaat ze dat bevallen?

STUKJE GRAS IS AL VOLDOENDE

Frank (44) en Eveline (38) Hensen komen uit Rotterdam en hun hondje Pip uit Spanje. Eveline is secretaresse, Frank is ondernemer en vrijwilliger bij de reddingbrigade. Ze hebben veel ervaring met kamperen, maar dan vooral met het stoere outdoor – “we zijn al tevreden met een stukje gras en een waterpunt.” Ze houden van wandelen, van toertjes maken met hun Lelijke Eend en van koken, ook op de camping. Liefst met een ‘Dutch Oven’: een zware gietijzeren kookpot die je boven een vuurtje stookt. Op vakantie bepaalt de omgeving, de natuur en het weer vaak het verloop van de dag: “We zijn met weinig al snel tevreden. En als Pip het naar haar zin heeft, dan hebben wij dat ook.”

SUPERSNEL OPZETTEN

In aflevering 5 testen Frank en Eveline de iKamper Skycamp 2.0 Rocky Black, van Campwerk. De iKamper is een zogenaamde ‘hardcover’ daktent: de hele tent ligt kant-en-klaar in een soort dakkoffer. Geen gehannes met tentstokken maar supersnel opzetten: binnen 1 minuut staat-ie. Dat is een kwestie van openklappen, klaar. De bodem van de daktent bestaat uit een aluminium bodemplaat met honingraatstructuur (lichtgewicht!) en daarop een matras van maar liefst 210 bij 190 cm. Ruim voldoende voor twee personen, maar met kleine kinderen kun je er eventueel zelfs met z’n viertjes in slapen. De iKamper past op elke auto en is geschikt voor bijna alle dakdragers. Hij is gemaakt van brandvrij recyclebaar tentdoek en door z’n ontwerp is-ie stabiel en stormvast. Via het panorama dakvenster kun je vanuit je bed naar de sterrenhemel kunt kijken – romantischer wordt het niet! Frank en Eveline rijden ermee naar Noord-Brabant, naar vijfsterren familiecamping De Paal in Bergeijk, meermaals uitgeroepen tot Camping van het Jaar voor gezinnen. In aflevering 5 van het tv-programma (RTL4, 26 dec 17u) zie je hoe je met de daktent kunt kamperen. De herhaling is op zondag 27 december (circa 11u).

Hier vind je linkjes over (dak-)tenten, over Campwerk en over camping De Paal.