Nieuwe indeling voor Basecamp caravan 

Sprite caravans worden gebouwd in Groot-Brittannie, in Cottingham. Speciaal voor Nederland (en Denemarken) worden specifieke modellen gebouwd, aangepast aan de kampeerwensen aan de andere kant van de Noordzee. Een van de meest opvallende modellen is de Basecamp en die krijgt er voor modeljaar 2023 een nieuwe indeling bij.

Basecamp met vast tweepersoonsbed.

Vast bed in de Basecamp

Naast de Basecamp zijn er nog drie caravanseries die in Nederland worden verkocht: de Mondial SE, de Cruzer SR en de Alpine Sport. Ook daar zien we veranderingen, maar daar komen we verderop in dit artikel op terug. Het belangrijkste nieuws komt namelijk van de Basecamp, een opvallende caravan voor sportieve vakantievierders. Bij deze serie komt er een nieuwe indeling bij: de Basecamp 3. Die heeft dezelfde lengte als de Basecamp 4 (5,59 meter) en ook de brede achterdeur is onveranderd: handig om een paar mountainbikes of bijvoorbeeld surfplanken naar binnen te schuiven. De belangrijkste wijziging is dat het zitgedeelte aan de voorzijde is vervangen door een vast tweepersoonsbed. Verder heeft de Basecamp nu standaard 15 inch lichtmetalen wielen en is de striping aan de buitenkant ietsje aangepast.

Nieuw meubeldecor in de Sprite Cruzer SR.

Mondial SE en Cruzer SR

De luxe modellen van Sprite zijn de Mondial SE en het topmodel Cruzer SR, allebei caravanseries die afgeladen zijn met alle mogelijke opties. Voor modeljaar 2023 zijn er wat details aangepastm, zoals een nieuwe magnetron in de Cruzer, maar de belangrijkste wijziging is de nieuwe interieurkleur van beide caravans. Meubels, tafel en het werkbladen in de keuken zien er daardoor, in combinatie met de stoffering (nieuw bij de Mondial SE), net even moderner uit dan bij voorgaande modelseries.

De Sprite Alpine Sport: ook in 2023 een blijvertje.

Sprite Alpine

Ook is er nieuws bij de Sprite Alpine-serie. Die modellen gaan over in de Mondial SE, op één na: de Alpine Sport 370 EK. Die uitvoering blijft Sprite ook in 2023 bouwen, omdat het een bestseller is in de Alpine-serie. Als vanouds houden Sprite caravans 10 jaar garantie op vochtinwerking. De prijzen starten bij € 25.695 (Alpine Sport), € 29.495 (Mondial SE) en € 33.295 (Cruzer SR). De Sprite Basecamp is er vanaf € 31.795.

Meer over Sprite caravans: klik hier