Stoere camper voor stoer gezin

Lekker dan: je hebt je caravan in je favo-vakantieland Spanje staan en dan gaan de grenzen dicht door corona… Tv-presentator Sander Janson laat zien hoe het óók kan en regelt voor Monique en Randy van Aarle een stoere camper, voor een probeervakantie in Nederland…

STOER GEZIN

Monique en Randy van Aarle en hun kinderen Dylan (13) en Deacon (11) vormen een stoer gezin uit Valkenswaard. Pa is fervent motorrijder en Dylan vist graag, samen met zijn vader. Een belangrijke andere hobby is kamperen, want dat doen ze elk jaar. De Van Aarle’s hebben zelfs een eigen caravan in Spanje gestald staan: ze hoeven maar te bellen en hij wordt op hun favoriete campingplek neergezet. Maar door corona hebben ze die caravan het hele jaar niet gezien. Afgelopen zomer kampeerden ze daarom – voor het eerst –  in Nederland. Met een tentje. “Oók leuk!” Wat vinden ze dan zo fijn aan kamperen? “De gezelligheid, het sfeertje op de camping”, vertelt Monique. “Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan zijn wij ook blij. De ideale dag op een camping? Wakker worden, broodjes halen, een stadje bekijken of naar het zwembad en dan op de camping wat drinken met buren of zo. De jongens doen vaak mee met activiteiten op de camping of ze maken plezier met vrienden.” Nee, met een camper zijn ze nog nooit weggeweest, maar dat gaat veranderen: in aflevering 5 van Camp to Go kruipen ze achter het stuur van de Camper van het Jaar: een stoere Hymer.

PRIJSWINNENDE CAMPER

Monique en Randy krijgen een Hymer BMC-T 580 mee, een hele mond vol. De camper werd door de ANWB uitgeroepen tot Camper van het Jaar en zo’n zelfde prijs ontving hij van de NKC, Europa’s grootste camperclub. De Hymer gebruikt de beresterke Mercedes Sprinter als basis en hij heeft een composiet chassis waardoor hij flink lichter is dan conventionele campers. Daardoor kan er meer vakantiebagage mee, terwijl je de wagen tóch gewoon met je normale B-rijbewijs mag besturen. De BMC heeft een dubbele bodem waarin onder meer de technische installaties en de watertanks vorstvrij zijn ondergebracht – je kunt dus prima met deze camper naar de wintersport, want zelfs als het twintig graden vriest, is het binnen nog comfortabel warm. De wagen heeft een groot tweepersoonsbed achterin – met daaronder volop ruimte voor campingstoelen en fietsen – en de kids slapen in het hefbed dat je boven de woonruimte uit het plafond kunt laten zakken. De Hymer BMC heeft verder een ruime badkamer met douche en onderweg profiteer je van allerlei rij-assistentiesystemen van Mercedes, die de camper lekker veilig maken. Zoals adaptieve cruise control, remassistent, zijwind-correctie en nog veel meer. Met de Hymer rijden de Van Aerle’s naar ANWB Camping van het Jaar ‘De Kleine Wolf’- in aflevering 5 (26 dec, 17 u, RTL4) zie je wat ze daar allemaal gaan beleven.

Hoe kies je nou zelf je eigen droomcamper? Daar hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Meer weten over de verschillende soorten campers, over Hymer of over vijfsterrencamping De Kleine Wolf? Klik op de linkjes!