Natasja van der Flier en Peter Schulz zijn echte campingfans, maar dan vooral met kleine tentjes. Voor het kampeer tv-programma Camp to Go stuurt presentator Sander Janson ze op pad met een camper. Hoe dat bevalt, zie je morgen: zaterdag 16 januari, bij RTL4 (17 uur).

ECHTE KAMPEERFANATEN
Natasja (23) en Peter (28) wonen met hun twee konijnen in Voorschoten. Natasja studeert nog en Peter werkt als consultant. In hun vrije tijd zijn we vaak op het water te vinden: ze zeilen graag, ze suppen en ze surfen graag. Natasja en Peter hoeven niet meer bekeerd te worden tot het kampeerleven, want het zijn echte kampeerfanaten. Ze vinden het heerlijk om, zoals ze dat zelf zeggen, “één te zijn met de natuur”. Tot nu toe zijn ze vooral met kleine tentjes op pad geweest, in Noorwegen bijvoorbeeld. “En dan slapen op van die reanimeermatjes”, lacht Natasja. “Heerlijk om wakker te worden met geluid van vogeltjes.” De ideale dag op de camping? “Eerst rustig wakker worden, ontbijten en dan een wandeling of het water op. En aan het einde dag lekker chillen bij de tent.”

ITALIAANS DESIGN
Van een piepkleine tent naar een grote camper: Natasja en Peter mogen een Laika kampeerauto uitproberen voor Camp to Go. Ze bezoeken de camperplek in Oirschot en stuiven daarna door naar vijfsterrencamping De Schatberg, in de prachtige natuur van de Noord-Limburgse Peel. De Laika de Ecovip 3009 is een erg compleet uitgeruste halfintegraalcamper voor avontuurlijke stellen. De Laika heeft twee enkele bedden achterin (die je gemakkelijk aan elk aar kunt koppelen) en door het extra hefbed boven het woongedeelte kun je ook met het gezin op pad. Bijzonder aan Laika is het Italiaanse design dat helemaal is doorgevoerd tot in details als de kastdeurknopjes en de wandbekleding in de open bagagevakken. De stahoogte binnen is 2-meter-10 en onder het hefbed nog steeds zo’n 1-meter-90. De Laika Ecovip is uitgevoerd met een geïsoleerde dubbele bodem waardoor de camper zelfs geschikt is voor de wintersport.

CAMPERPLAATS OIRSCHOT
“Het paradijs op aarde”, zo beschrijven Gabriëlle en Carl van Alphen hun Camperplaats Oirschot. De camperplaats telt 55 plekken, in het groen, aan het water en op loopafstand van het plaatsje Oirschot, met een gezellig centrum. “Met je stoeltje onder je luifel, voetjes in het gras, vrijheid!”, aldus de trotse eigenaren. Op de camperplek zijn alle faciliteiten aanwezig: je kunt als water tanken en lozen en op elke plek is er elektriciteit. Camperpaats Oirschot beschikt verder over een sanitairgebouw dat in mei 2019 is gebouwd. De camperplek ligt direct aan een wandel- en fietsroutenetwerk en vlakbij is er een zwembad met sauna en stoomcabine. Ook zijn er fitnessfaciliteiten en tennisbanen in de directe omgeving en liefhebbers kunnen in het kanaal een hengeltje uitgooien. Oirschot zelf ligt op[ loopafstand van de camperplaats en heeft een gezellig centrum. Er is een karakteristiek marktplein omgeven door gezellige terrassen en restaurants. Door corona ligt het toerisme stil, maar doorgaans wordt er in de weekenden van alles georganiseerd, zoals een Country&Western-weekend, de Jaarmarkt, Jazz Weekend en bijvoorbeeld een bloemenmarkt.

CAMPING DE SCHATBERG
De Schatberg is een ideaal vakantiepark voor gezinnen met kinderen. De camping ligt in de Limburgse Peel en beschikt over alle mogelijke faciliteiten en bijvoorbeeld ook een aantal kampeerplekken met privésanitair. Er is een binnenbad, verwarmde buitenzwembaden, een waterspeeltuin, binnenspeeltuin, een bowlingbaan en vlakbij de ingang is er een groot en uitdagend klimpark ‘KlimKong’ waar ook tieners zich uitgebreid kunnen vermaken. En dan heb je ook nog de zwemplas, waar je zelfs kunt leren waterskiën – of lekker zonnen, aan het zandstrand – en de jeugd kan ook terecht in het Fun- en Entertainment Centrum op nog geen kilometertje lopen. Voor kleine kinderen is er een speciaal kinderveld met allerlei speeltoestellen en natuurlijk is er volop animatie tijdens de schoolvakanties, je kunt er bowlen, squashen, biljarten en er is een disco op De Schatberg. Heel bijzonder is het Mattel Play- centrum waar kinderen hun favoriete helden kunnen ontmoeten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over freerunnen, bmx’en en lasergamen, of het bizarre ABC Restaurant Sevenum naast de camping: een eet-paleis met maar liefst  11 verschillende restaurants. Nee: vervelen zul je je nooit, op camping De Schatberg.

De tv-uitzending is op zaterdag 16 januari, bij RTL4 (17 uur); de herhaling zie je op zondag 17 januari, circa 11 uur. Hier vind je handige linkjes voor als je meer wilt weten over halfintegraalcampers, over Laika en over camping De Schatberg.