Met z’n zessen in een vouwwagen

Camp to Go op RTL4 

Veel Brabantse gezelligheid in dit goedlachse gezin. Dat zien we vanmiddag bij RTL4. Familieplezier. Tot het bordspel op tafel komt, want dan wordt er gespeeld met het mes op tafel. Ook op de camping! De familie Weijnen test een Campooz-vouwwagen en die willen ze niet meer teruggeven. Dat zie je in aflevering 2 van Camp to Go (5 dec 17 uur, en de herhaling op 6 dec, 11 uur).

‘HET ÉCHTE KAMPEREN’

De familie Weijnen komt uit Helmond en bestaat uit zelfstandig ICT consultant Mattie (55) en huisvrouw Claudette (49) en hun vier kinderen: de tweeling Hanne en Bastiaan (18), Maarten (15) en Linde (14). Met kamperen hebben ze nauwelijks ervaring, hoewel ze weleens een camper hebben gehuurd: “Luifeltje uitdraaien en klaar. Maar ook het gerommel met zo’n ding vinden we leuk hoor, water bijvullen en zo. En rijden!” Natuurlijk gaat de barbecue ook altijd mee. Vooral vader Mattie en de jongste dochter Linde willen het ‘echte kamperen’ uitproberen – Linde slaapt af en toe zelfs in haar tentje in de tuin. Moeder Claudette en de tweeling hebben daar maar zo hun bedenkingen bij – die zijn meer van het huren, “lekker makkelijk”, tot en met oploskoffie. “want het is tenslotte vakantie.”

MET ZES PERSONEN

De familie Weijnen gaat op stap met een Campooz-vouwwagen naar vijfsterren vakantiepark De Schatberg in de Noord-Limburgse Peel. Campooz is een Nederlands merk vouwwagens met veel aandacht voor kwaliteit, opzetgemak en dat allemaal met de stoere looks van een ruige tenttrailer. Dit model, de Lazy Jack, is een ruime en flexibele vouwwagen, geschikt voor twee, vier tot zelfs zes personen en dat komt goed uit, want de Weijnen-familie past daar dus prima in. De Lazy Jack heeft namelijk de mogelijkheid om er een tweede slaapcabine in te ritsen en met de gekoppelde bijzettent – ‘Ugly Betty’ – heb je er een aparte slaapkamer bij, aan de achterkant van de vouwwagen. De Lazy Jack heeft een king size bed en een panoramadak. Zo val je in slaap met uitzicht op de sterren – kan het romantischer?

Hier kom je meer te weten over vouwwagens in het algemeen, over Campooz en camping De Schatberg.