Verwenvakantie met de caravan!

Straks (10 januari, 17u), in het tv-programma Camp to Go op RTL4: een camping met beautysalon en wellness, een ondergrondse binnenspeeltuin en een waterparadijs. Bregje en Colin Lansink gaan er met de caravan heen voor een echte verwenvakantie. Je ziet het zó, bij Camp to Go!

METEEN VRIENDJES MAKEN
Bregje en Colin Lansink wonen in Oostzaan met hun twee stoere zoons. Bregje is is zzp’er in de sales en bouwt websites. Colin is accountmanager. Hobby’s zijn sporten en skeeleren. Ze hebben een stacaravan in Nederland en vroeger hebben ze allebei met hun ouders ook in een toercaravan gekampeerd. “De kinderen vinden kamperen gewoon het allerleukst. Ze zijn nu op leeftijd dat ze er alleen op uit kunnen en ze maken snel vriendjes op de camping. We zijn graag actief bezig en we willen aan het eind van de vakantie eigenlijk gewoon alles gezien hebben. De formule van Bregje en Colin Lansink is heel simpel: “Na het ontbijt gaan we eerst wat leuks doen, een stadje in ofzo. En ’s middags lekker op de camping. Beetje zwemmen of spelletjes doen bij de caravan.” Voor het Camp to Go tv-programma gaan ze naar camping Beerze Bulten, een vijfsterren vakantiepark vlakbij Ommen, compleet met beautysalon en wellness.

DESIGNCARAVAN
Tabbert is een begrip in het caravanwereldje en staat bekend om z’n Duitse degelijkheid met veel aandacht voor design. Bregje en Colin Lansink krijgen een Tabbert DaVinci 490TD mee van Sander Janson. Dat de Tabbert een designcaravan is, zie je al aan de buitenkant, met die bijzondere achterlichten. Ook binnen heeft de DaVinci een bijzonder design zoals bij de meubels, de gebogen bovenkastjes in twee kleuren en de caravan is uitgerust met een badkamer – compleet met douche! De DaVinci heeft een vast tweepersoonsbed en een lekkere zitgroep die je ook kunt gebruiken als tweede tweepersoonsbed. Een slim detail in alle Tabbert caravans is het extra dikke dak dat de caravan ook koel houdt tijdens zomerse temperaturen. Alle Tabbert-caravans zijn bovendien voorzien van een drinkwaterfilter, zodat je veilig uit de kraan kunt drinken.

CAMPING BEERZE BULTEN
Vakantiepark Beerze Bulten is een vijfsterren familiecamping in Ommen (Overijssels Vechtdal), met veel facilteiten. De camping is voor 2021 door de ANWB genomineerd voor de verkiezing ‘Camping van het Jaar’, in de categorie ‘fijnste gezinscamping’. De camping is parkachtig aangelegd en je staat dus niet in keurige rijtjes, maar kriskras op mooie plekken in de glooiende bossen. De camping organiseert allerlei activiteiten voor kinderen in verschillende leeftijden, onder meer in het ‘Giga Konijnenhol’, een overdekt speelparadijs. Beerze Bulten beschikt over een binnen- en buitenbad, er is een grote speelvijver met houten klimtoestellen en overal op de camping zijn er speeltuintjes. Dat de camping zo hoog scoort in de reviews komt ook door het wellnesscentrum en de beautysalon waar je lekker kunt ontspannen. Verder is er een restaurant, er zijn uitgebreide sportfaciliteiten en in de omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen: vanaf de camping starten allerlei uitgezette routes (in totaal 1.300 kilometer!) door de prachtige natuur van het Overijsselse Vechtdal.

IN DE OMGEVING
In de omgeving van camping Beerze Bulten is ook van alles te doen. Leuk met kinderen is bijvoorbeeld Kinderboerderij Ommen en de Erve Vechtdal: een boerderij waar je op Koe Safari kunt; lekker struinen door de weilanden rondom de boerderij. Hier leer je ook meteen meer over het Brandrode Vechtdal rund een bijzondere koe uit de regio. Een interessante andere plek is Landgoed Vilsteren, een groot particulier landgoed waar je heerlijk kunt wandelen. Een bijzonder museum in de regio is het Nationaal Tinnen Figurenmuseum, met duizenden tinnen figuren, en helemaal aan de andere kant van het spectrum is Eurofly Paraglidingcentre in Stegeren, waar je het Overijssels Vechtdal vanuit de lucht kunt gaan bekijken. Als je durft! Sportievelingen kunnen ook terecht bij Expedition Outdoor, een buitensportbedrijf in Loozen. Je leert er je eigen katapult maken, kampvuur stoken en voor echte bikkels zijn er de Schotse Highland Games waaraan je zelf ook kunt deelnemen. Voor wie wat meer op de culturele toer wil, is Beeldentuin Witharen een aanrader, met 100 beelden van zo’n twaalf verschillende kunstenaars. De beelden staan in de grote tuin opgesteld; elke kunstenaar heeft z’n eigen stijl waarbij steeds verschillende materialen worden gebruikt. Ook leuk om te bezoeken is Bierbrouwerij Mommeriete, een kleine familiebrouwerij. Hier worden in koperen ketels verschillende biersoorten gebrouwen, waaronder de Scheerse Tripel: een sterk en kruidig biertje. In het winkeltje kun je niet alleen bier proeven maar je kunt er ook allerlei producten kopen, zoals Mommeriete Bierkaas, bierpaté en zelfs Eau de Vie en whisky van bier. Op afspraak kun je er terecht voor een rondleiding of bierproeverij.

Hier vind je handige linkjes voor als je meer wilt weten over de verschillende soorten caravans, over Tabbert en over camping Beerze Bulten.